עבור לתוכן

צריכת חשמל של ספקים ופליטת חום

Featured Replies

פורסם

לצורך החלפת ספק מעניין אותי לדעת:

לדוגמא אם במערכת מחשב שצורכת 250W במאמץ ו100W במנוחה, הצריכת חשמל בפועל תיהיה זהה עם ספק 300W ועם ספק700W? ומה לגבי פליטת חום, היא תהיה גבוהה בכל מקרה עם ספק 700W?

פורסם

פליטת החום תהיה נמוכה יותר ככל שהספק חזק יותר, עד גבול מסויים בו הספק רק כדי להפעיל את עצמו יצרוך יותר.

ספק שפועל ב-60-70% מההספק שלו יהיה הכי יעיל מבחינת צריכה.

פורסם
  • מחבר

כלומר לשים ספק 700W על מערכת שצורכת כ100W עד מקסימום 350W יהיה יקר יותר מבחינת חשבון חשמל לעומת ספק 430W?

תודה :hi:

פורסם

זה תלוי ביעילות של כל ספק, אבל בגדול כן.

פורסם

זה לא תלוי בהספק המקסימלי של הספק, אלא בנצילות שלו. ככל שהספק איכותי יותר, כך הצריכה העצמית שלו נמוכה יותר, ולא משנה באיזה הספק.

פורסם

עשיתי כמה בדיקות אם kill a watt, אבל אין לי ספקים חדשים איכותיים לבדיקה - בדקתי איכותי ישן (Enermax) ללא PFC + ספק בינוני מודרני (LiteonIT) אם Passive PFC + גנרי מודרני (Neo Tech) ללא PFC

P4 3000 prescott + Geforce 6600GS + Windwos XP SP3

idle
Enermax - 74 W 140 VA
LiteonIT - 77 W 100 VA
Neo Tech - 89 W 169 VA

Paint flood fill
Enermax - 137 W 247 VA
LiteonIT - 134 W 172 VA
Neo Tech - 151 W 280 VA

ATItool artifacts scan
Enermax - 126 W 227 VA
LiteonIT - 135 W 172 VA
Neo Tech - 144 W 265 VA

Paint flood fill + ATItool artifacts scan
Enermax - 157 W 283 VA
LiteonIT - 156 W 199 VA
Neo Tech - 181 W 330 VA

מסקנות :

האנרמקס, מ 2005, שהוא לא 80+ בכלל, יעיל יותר מכמה ספקים חדשים יותר (בטח לא מכולם)

ספק 80+ מודרני בטח יהיה הרבה יותר יעיל

תוספת Passive PFC מורידה את ה VA, ולא משנה את ה W. ה VA אומר כמה חשמל הספק באמת לוקח במקסימום (מה שתחנת הכוח / חוטים / UPS מעבירים למחשב), ה W אומר כמה חשמל מתוך זה הוא מקבל (מה שהמונה של הבית מודד ומה שבתכלס עובר למחשב + מחמם את הספק)

ספקים גנריים לא יעילים (והייתי צריך להצמיד לגנרי הזה מאוורר של san ace לגופיי קירור שלא יישרף באמצע הבדיקה, הוא היה חם אחריי דקה של בנצ'מארק כשהמאוורר הזה מופעל)

פורסם
  • מחבר

איך זה שלא ביצעו בדיקה כזאת לספקים החדשים כמו שעושים למעבדים,כרטיסי מסך וכ"ו

מעניין היה להשוואת את הספקים החדשים.

תודה 11010010110

אגב מה ההספקים המקסימלים של כל ספק?

פורסם

אם היה לי, בכיף הייתי בודק. אבל חדשים יש לי רק כמה גנרים לא ממש מעניין

Enermax 375 W noisetaker EG375P-VE

LiteonIT 280 W ספק של מחשב HTPC, לא זוכר דגם מדוייק

Neo Tech 500 W (מה שכתוב אל המדבקה, נראה לי הוא היה מת כבר ב flood fill אם לא הייתי מוסיף לו מאוורר בבדיקה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים