עבור לתוכן

מספר שאלות של מתחיל בנושא האלקטרוניקה בקשר לפרויקט נסיוני...

Featured Replies

פורסם

שלום,

אין לי יותר מדי נסיון עם אלקטרוניקה וחומרה (רק בתכנות...) ואני מנסה להריץ איזשהו פרוקיט נסיוני, אשמח לשמוע מכם לאיזה כיוון להתקדם.

מטרת העל היא להציג על המחשב את הזרם שעובר בין שתי נקודות.

כלומר סוג של אוומטר, מודד זרם, רק שייתחבר למחשב - אולי דרך USB, אולי דרך משהו אחר.

אבל, צריך להיות מספר INPUTים של זרמים (כלומר למדוד את הזרם ביותר מרק מקום אחד, במקביל)

זה אמור להיות זול אבל אין לי בעיה לנסות להרכיב בעצמי דברים לקנות רכיבים וכו'...

אשמח לרעיונות

תודה!

פורסם

אפשרי בהחלט... אתה בגדול צריך למדוד את הזרם בכמה נקודות, להמיר את זה לאות דיגיטלי אל תוך המחשב ומשם כבר תוכנה תיקח את השאר.

תלוי כמה אתה רוצה להשקיע, אתה גם יכול לקנות מלא מודדים שאפשר לקנות עם מסך ולחבר לכמה נקודות במחשב.

פורסם

מה הידע של כבודו באלקטרוניקה? במיוחד עם מדידות מתח אנלוגיות, ממירי ADC, וריבוב בזמן?

פורסם
  • מחבר

הידע שלי מאוד מינימלי.

אבל אני מוכן ללמוד ואם רק יפנו אותי לכיוון הנכון, שאני אדע לפחות מה לחפש ולקרוא, ומה אמור לקרות בגדול, זה יעזור לי מאוד.

הקטע שהוא הכי "נעלם" מבחינתי זה בעיקר איך ממירים אות כזה לדיגיטלי, ואיך נותנים למחשב לקרוא אותו?

פורסם

בגדול, ובלי להכנס לפרטים:

אתה משתמש במספר יחידות קצה שמודדות את הזרם. מכיוון שמדידת זרם היא בעייתית, הדרך הפשוטה היא להעביר את הזרמים דרך נגדים קטנים, ולמדוד את המתח עליהם. (אפשרות נוספת היא מדידה באמצעות סלילים על המוליך, ושינוי השראות)

המתח הנמדד מכל יחידה נכנס לתוך מרבב כלשהו, שמסוגל להעביר אות אנלוגי. ביציאה ממנו אתה מקבל אות אנלוגי בודד שמוציא את רמת המתח של אותה יחידה שאתה מודד כעת, והקוד שלה נכנס למרבב.

האות האנלוגי נכנס לתוך ADC, שמקודד אותו, והופך אותו לסיביות דיגיטליות. רמת הדיוק תלויה במספר הסיביות של הADC. שים לב שהמחירים של הרכיבים האלו עולים ביחס לוגריתמי למספר הביטים :)

המחשב, ששולח את מספר היציאה הנדגמת למרבב, קורא את הנתון של הADC, ובעצם מקבל קריאת מתח דיגיטלית.

את תדירות הריענון של הקריאות מגביל בעיקר קצב הדגימה של הADC, אבל זה סביר לפרוייקט ביתי.

למחשב אתה יכול להתממשק עם PCI. יציאות מקביליות/טוריות איטיות מדי. USB גם בא בחשבון, אבל הוא מצריך קנייה של כרטיסים עם פרוטוקולים לעבודה, ושימוש בDLLים חיצוניים לתוכנה שלך.

לדעתי ניתן לחסוך בחלק מהבנייה בקנייה של מעגלים מוכנים, אבל אין לי לינקים :\

פורסם

arduino

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים