עבור לתוכן

שאלה לגבי תיכנות במטלב

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי איזה שאלה שקיבלתי במטלב לעשות ואני מתקשה בה.

מצ"ב תמונה עם השאלה.

אשמח לעזרה,

תודה מראש.

[attachment deleted by admin]

פורסם

האם אתה מתקשה עם הכתיבה במטלב או עם השאלה עצמה?

בהנחה שאתה יודע לפתור את הבעיה עם עט ונייר והבעיה שלך היא לכתוב את זה טכנית במטלב:

1) תגדיר וקטור זמנים מ-0 עד 20. יש לך חופש בבחירת גודל הצעד. לדוגמא אתה יכול להגדיר וקטור של 21 איברים ואז התאים בו יהיו 0,1,2,... עד 20 או שאתה יכול להגדיר וקטור של 42 איברים ואז הערכים בוקטור יהיו 0,0.5,1,1.5,... וכו'. מבחינת סינטקס אני אצא מנקודת הנחה שאתה יודע לעשות את זה, מבחינת איזה גודל צעד לקחת, זו שאלה של ניסוי וטעיה עד שתמצא מה שמתאים לך (מציע לך לקחת משהו בסדר גודל של 0.1-0.01).

2) תנסח משוואה שמתארת את הנגזרת של תיטא לפי הזמן ע"י תרשים כוחות וכו'. שים לב שהנגזרת של תיטא היא המהירות הזויתית, אבל בהנחה שמדובר בזויות קטנות אתה יכול להתייחס אליה כמהירות קוית.

3) תכתוב משוואה המתארת את תיטא כפונקציה של t. כדי לעשות את זה צריך לפתור את המשוואה הדיפרנציאלית שניסחת קודם, עם תנאי התחלה באפס שנתון לך.

4) אחרי שיש לך משוואה פשוט תכתוב אותה במטלב. אתה תקבל וקטור של ערכים של תיטא עבור כל ערך של t. למשל אם במקום ה-5 בוקטור t יש לך את הערך 0.12 אז המקום ה-5 בוקטור תיטא יהיה ערך הפונקציה שלך עבור t=0.12.

אם יש לך בעיות עם הגדרת המשוואה של תיטא או עם הכתיבה במטלב תכתוב כאן מה עשית ואיפה נתקעת.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים