עבור לתוכן

עזרה בהבנת Datasheet מסויים, וחישוב הספק פשוט.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

Datasheet

לפי הנתונים: IF=20mA, האם IF הוא הזרם של כל לד ? או זרם של כל סגמנט ?

הרי VF הוא בוודאי מתח על כל סגמנט.

אם זה באמת כך, משמע כל סגמנט עד 40mA, נניח שאפעיל רק 7 מהם (ללא הנקודה).

הזרם הכולל יהיה 280mA וההספק יהיה 3.36w , האם אני צודק ?

בהנחה שאני מזין את זה בעזרת טרנזיסטור, האם יהיה צורך בגוף קירור וכו' ?

פורסם

אני חושב שהכוונה היא לסגמנט, כלומר 20 mA לסגמנט ו 10 mA ללד. אבל אם אתה מחבר וזה ויצא חלש ברמות אז כנראה 40 mA לסגמנט ו 20 ללד (וגם אם כן אל תריץ את זה ככה, בטח יתחמם והלדים יאבדו בהירות אחריי כמה זמן)

גם מה שמשונה זה שבנקודה הזרם אמור להיות 1/2 והמתח 5/6 מאלה של הסגמנטים, אבל לא נאמר אל זה כלום, ולא נראה לי שיש שם נגד מובנה

כדיי להשתמש איתו בתור 7SEG (ולא בתור גוף תאורה), אתה צריך טרנזיסטור נפרד לכל SEG. טרנזיסטור TO92 קטן מסתדר אם זרם כזה (תבדוק איזה טרנזיסטור בדיוק לפי הדפי נתונים, לא כולם). ל 280 mA (ולדעתי זה אמור להיות 140 לא 280) אתה יכול לשים TO220, תבדוק בנתונים אם צריך קירור, לא נראה לי (140 / 280 mA זה ממש לא הרבה)

אם הטרנזיסטורים עומדים בצפיפות / ביחד אם רכיבים אחרים שמתחממים וכו אז אתה כן אמור לקרר

המסך עצמו הולך להתחמם ב 1.68 או 3.36 W, מה שאומר שהוא יהיה קצת חם. אל תצמיד אליו רכיבים מתחממים אחרים (חום מקצר את אורך החיים של הלדים ויכול לגרום לירידה בבהירות אחרי כמה זמן)

פורסם
  • מחבר

כן, אני מתכוון לחבר כמה תצוגות כאלה למיקרו ככה שאני אפעיל ארבב אותם ואצתרך טרנזיסטור הספק לכל תצוגה (משהו ברעיון של Chip Select) וטרנזיסטור רגיל יחסית לכל סיגמנט. כל סיגמנט יקוצר בין כל התצוגות.

ד"א שאלה קצת לא קשורה, אם לדוגמה אני מחפש רכיב מסויים בעל מאפיינים מסויימים, איך אני יכול למצוא אותו בלי לעבור בהרבה דפי נתונים ?

זה די פשוט אם אני מחפש טרנזיסטור להספקים גבוהים, אבל ברגע שיש הרבה פרמטרים זה בעייתי, לדוגמא אם אני מחפש לד IR שמקרין בזווית חדה ככל האפשר ויכול לסבול זרם גבוה (הספק).

בתודה מראש,

מייק.

פורסם

אתה צריך 2 טרנזיסטורים - PNP ל chip select ו npn לסגמנטים

כל pnp מעביר זרם של עד 7 סגמנטים בו זמנית, אם duty cycle של 1/כמות המסכים

כל npn מעביר זרם של סגמנט 1 בו זמנית, אם duty cycle של 1

אתה יכול לחפש בגוגל ובקטלוגים של חברות לדים. אתה יכול לנסות לרכז לד רגיל אם עדשה (תשתמש אם המצלמה של הפלאפון כדיי לפקס את העדשה)

פורסם
  • מחבר

אז זהו תהיתי אם יש איזה אתר, מאגר, קטלוג או משהו כזה שמרכז את סוגי הרכיבים לפי משפחות וכו', לדוגמה

לדוגמה TIP122\TO92\N2222 שלושתם טרנזיסטורים, חלק מהם מיועדים להספק גבוה וזה כנראה מסודר לפי משפחות וכו'.

פורסם

ליצרנים יש קטלוגים של הדברים שלהם. אתה יכול לשלוח אימאיל לחברה לשאול אם יש להם רכיב כזה

פורסם

אגב, אם אתה מרבב מספר 7SEG, ההספק הכולל ירובב גם כן בין התצוגות, מה שאומר שבסופו של דבר תקבל 3.36w לכל התצוגות ביחד, ולא תצטרך קירור. מה שכן, עוצמת התאורה עלולה לרדת, ולכן בד"כ עובדים בזרם הפיק (30mA אצלך) כי... נותנים פיקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים