פורסם 2011 בינואר 2314 שנים אני לא מבין איך לקבל תשובה ומה אני צריך למצוא כשנותנים לי פונקציה לפתח לתור לורןחיפשתי בסיכומים ובויקי ובגוגל אבל אין שם תאכלס אני לא מבין מה צריך למצוא בבקשה תסבירו לי במילים פשוטות שלב שלב מה לעשותדוגמא לתרגיל:פונקציה: סינוס בריבוע Z לחלק לZ לעשות פיתוח לורן עם מרכז Z0=0דוגמא 2:פונקציה: 2 לחלק לZ בריבוע פחות 1לעשות פיתוח בטבעת הבאה:1>Z+2>3אחד קטן מZ פלוס 2 קטן מ 3תודה ענקית
פורסם 2011 בינואר 2314 שנים ממה שזכור לי:פיתוח לורן סביב אפס זה כמו פיתוח מקלורן (טיילור סביב 0).פשוט הטור לורן מתחיל ממינוס אינסוף עד לאינסוף ומקלורן מאפס לאינסוף.בקיצור לורן זה הכללה של טיילור.בקשר לדוגמא 1, מה התחום?השאלה היא אם הסינוס בריבוע או הZ בריבוע בתוך הסינוס. כי לדעתי סינוס בריבוע אי אפשר לפתח לטור, לכן תצטרך לעשות נגזרת כנראה בשביל לקבל טור פתיר.
פורסם 2011 בינואר 2314 שנים ודאי שאפשר לפתח את sin בריבוע לטור, פשוט צריך קצת להתאמץ. משתמשים בשוויון הטריגונומטריsin2z = 0.5(1-cos2z)מפתחים את cos2z לטור טיילור, מוסיפים את ה-1 ומחלקים הכל ב-2. בשביל לחלק ב-z רק צריך "להזיז" את כל העסק "שמאלה" (כלומר המקדם של zn הופך להיות המקדם של zn-1) וזהו.
פורסם 2011 בינואר 2414 שנים זה אפילו יותר קל מהקודם.לפתח את טור טיילור של הפונקציה הזו אתה יודע?1/(1-z)אז פשוט תציב z2 במקום z וזהו.
פורסם 2011 בינואר 2414 שנים מחבר כן זה אני יודע השאלה השנייהכשאומרים לפתח בטבעת מסויימת זה מה שאני לא מביןמה התוצאה שאני צריך לקבל ואיך אני מגיע אליה לפי התנאים
פורסם 2011 בינואר 2414 שנים תמצא את מרכז הטבעת ותפתח טור טיילור סביב המרכז הזה.כל עוד הפונקציה מוגדרת היטב בכל הטבעת לא תהיה לך בעיה.
פורסם 2011 בינואר 2414 שנים לא אמורים להגיע למשהו כזה?פונקציה אחת בשביל תחום קטן משלוש1/(1-((Z+2)/3))והפונקציה שניה לתחום שגדול מאחד1/(1-(1/(Z+2)))
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.