עבור לתוכן

שאלה, מה עדיף SeaGate 300GB 15K.7 SAS או OCZ SSD Vertex 2 1.8" 60GB ??

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין כזה גדול בעניין הכוננים הקשיחים, אבל מעניין אותי מה עדיף כונן SSD מהיר של OCZ עם 60GB שזה ממש קצת, או SeaGate 300GB 15K.7 RPM 16MB SAS שניראה לי כמו כונן אמין מאוד ומהיר במיוחד, עכשיו השאלה כאן מי יותר מהיר ? בכמה יותר מהיר (אחוזים) ? הכונן נועד לצרכי גיימינג כבד במיוחד, יותר מיזה יש צורך בכונן כמה שיותר מהיר גם לגיימינג וגם לעריכת וידאו כבד מאוד, עם תוכלו ליראות בצד המיפרט שלי יחזיק את אחד מיהם בלי בעיה, בקשר ליחבורים אני די בטוח שהSSD יתחבר ללוח בלי בעיה אבל הכונן השני ניראה לי צורך חיבור מוזר שאני מכיר, יש לי מחשב ישן עם מערך דומה שיותר מהיר מי RAID פי 2, עכשיו תקנו אותי עם אני טועה אבל הSAS הוא חיבור שצריך ליקנות נכון ? מין כרטיס כזה שמתחבר לPCI ומימנו יש 2 או 4 חיבורים שמתחברים לכוננים הקשיחים וללוח אם אני צודק ? כונן קשיח נוסף יקנה SAMSUNG 1TB F3 וגם כאן יש שאלה, אני צריך כונן קשיח כמה שיותר שקט ומהיר ולפי הרבה המלצות הבנתי שה F3 הכי טוב בקטגורית המחירים האלה בין 250-300 שקל, האם קיים כונן מהיר יותר של 1TB SATA2 ?

פורסם

כונן SSD יותר מהיר מהכונן מכאני ואין מה להשוות בכלל , זמני הגישה לכונן הם בערך פי 10 יותר מהיר..

כונן SAS צריך חיבור SCSI וצריך כרטיס מיוחד , SSD מתחבר כחיבור רגיל לSATA2 .

אני לא מבין איזה מחשב ישן יש לך עם מערך דומה שמהיר פי 2 מ RAID ....

קח בחשבון שכונן 15K עושה הרבה רעש לעומת SSD שלא עושה רעש בכלל..

ההבדל במשחקים הוא לא כלכך גדול ולעריכת ווידאו יותר חשוב המעבד...

אישית ממליץ לך לשקול Western Digital VelociRaptor שמגיע חיבור SATA2.

לגבי ה SSD : אתה חושב ש 60גיגה יספיק לך? אם כן אז זאת הבחירה הכי מהירה.

פורסם

לפני שאתה שוקל לקנות HDD של Seagate אני ממליץ לבדוק בנט (גם בפורומים של Seagate) תגובות של משתמשים, קניית דיסקים של Seagate הפכה להיות הימור.

פורסם

תגיד, יש לך מושג בכלל באיזה עלויות מדובר ומה באמת המטרה של דיסקים קשיחים כאלו? :facepalm:

פורסם

כנראה שאין לו, גם שאני חיפשתי את הכונן הכי טוב הגעתי לכונני הצ'יטה, נכון שהכוננים האלה לא לרוונטים למחשב רגיל..

לפעמים עלויות זה דבר זניח , אישית אין לי מושג כמה עולה כונן כזה ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים