עבור לתוכן

גרסאת לינוקס חסכונית בחשמל

Featured Replies

פורסם

אני מחפש גירסאת לינוקס חסכונית בחשמל

או ע"י הגדות בסיסיות שחסכוניות

או שקל לגרום לה להיות חסכונית ויש לה כלים חזקים לשליטה בצריכת חשמל כגון:

כיבוי ליבה של המעבד (זה אפשרי בכלל?)

כיבוי הארד דיסק בקלות

שימוש בחריץ זיכרון אחד מתוך השניים

שימוש בחלק מן המסך (כאשר החלק השני יצרוך מעט מאוד חשמל)

מצב בו מערכת ההפעלה מריצה מעט מאוד יישומים ברקע

או מערכת הפעלה של MP4 שניתן להתקין אותה על נייד

(מריצה רק תהליך אחד או שניים - משתמשת רק ב RAM ולא ב HD)

אם יש למישהו רעיון אחר לאיך לגרום לצריכת חשמל נמוכה מאוד אך לאפשר ערכית/צפיה במסמכים צפיה בסרטים שמיעת שירים (וגלישה באינרנט בתור בונוס?)

אשמח מאוד לשמוע

אריה

פורסם

מצאתי את זה http://linux.voyage.hk/

(אתה יכול למצוא יותר אם תחפש green linux / energy efficient linux / power saving linux)

בכללי ניתן לעשות את הדברים האלה בכל לינוקס, לא חייב להתחיל ממערכת embedded, אבל רצוי לא להתחיל ממערכת כבדה כמו ubuntu. רוב הכלים מובנים במערכת ההפעלה עצמה וזהים בכל המערכות לינוקס

כיבוי ליבה - תלוי בתמיכה של המעבד עצמו. ניתן לבטל בתוכנה את השימוש בליבה אחת וכך היא תיקח מינימום חשמל, אבל הליבה השניה תעבוד קשה יותר וזמן ארוך יותר, אז נראה לי שאתה תקבל מחשב איטי אבל לא תחסוך

הורדת מהירות מעבד - אפשרי במעבדים שתומכים בזה

כיבוי כונן קשיח - אפשרי, ההגדרה אוטומטית אל טיימר של כמה זמן לא היתה גישה לכונן. כדיי שהכונן יהיה מכובה רוב הזמן וכדיי לא להרוס אותו אם כיבויים והדלקות כל הזמן, אתה חייב שבמערכת לא יהיו תהליכים ברקע שמנסים לקרוא מהכונן בצורה משמעותית

שימוש בסטיק זיכרון אחד - לא מכיר, ונראה לי זה הולך לבזבז חשמל ולא לחסוך - פחות זיכרון זה םחות cache, פחות cache זה יותר קריאה מהכונן הקשיח שלוקח הרבה יותר חשמל מסטיק זיכרון

שימוש בחלק מהמסך - ב LCD צריכת החשמל של המסך קבועה ולא משנה באיזה חלק אתה משתמש, אבל אתה יכול להוריד אם אתה מוריד את הבהירות של התאורה (ברוב ה LCDים שהם לא של מחשבים ניידים, לא ניתן לשנות את העוצמה של התאורה והתפריט משנה רק את הבהירות של הפיקסלים - לא משנה את צריכת החשמל). ב CRT צריכת חשמל יורדת משמעותית ככל שהרזולוציה וה HZ נמוכים יותר, והתמונה כהה יותר

ישומים ברקע - תתקין מעט, יהיה מעט. אל תתקין desktop search כמו nepomuk הם טוחנים חשמל

צריכת חשמל - ספקי 80+ לוקחים פחות חשמל מספקים אחרים. ספקי Active PFC מורידים פי 2 את כמות החשמל שהמחשב מושך מהמערכת (והזיהום בתחנת כוח / עומס אל ממיר סולארי), גם אם המונה של חברת חשמל לא יודע למדוד את ההבדל הזה וההבדל בחשבון קטן יותר. (מכיוון שספקי Active PFC בדרך כלל גם איכותיים יותר, ההבדל בתכלס יכול להיות יותר מפי 2)

פורסם

למה שפשוט לא תשמש באופציה של הקפאת המחשב נקרא hibernd משהו כזה .. לא זוכר בדיוק

לכבות ולהדליק ריכבים תוך כדי פעולה של אחרים יכול ליצור לא מעט בעיות

במקרה אתה מדבר על מכשיר שהוא נייד?

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון זה מאוד מפליא שאתה טוען שמה שאמרתי רק לוקח יותר חשמל - כי הרי נט בוק הוא עם פחות RAM מעבד יותר חלש וכו'

ואכן צריכת החשמל שלו נמוכה משמעותית מלפטופ

דבר שני אני מדבר על לפטופ - dell inspiron 1545

דבר שלישי אני לא שולט ברזי הלינוקס ולא יודע איזה תהליך חיוני ואיזה לא

ונראה לי בכל מקרה עדיף להתקין מערכת שתריץ מעט מאוד (מאוד) תהליכים מאשר להתקין מערכת מלאה ולהתחיל להיפטר מתהליכים אחד אחד

דבר רביעי אני מחפש משהו שונה בצורה קיצונית - נניח מערכת הפאלה של MP$ נראית לי כמו מה שאני מחפש

האם ניתן למצוא את זה היכן שהוא?

שבוע טוב

ותודה רבה

אריה

פורסם

לנטבוקים לרוב משתמשים ברכיבים חסכונים מהתחלה

כמו מעבדי אטום או ARM ודברים בסגנון

בגלל זה המערכת חסכונית יותר וזה על חשבון ביצועים

היום גם ללינוקס גם לOSX (המערכת של אפל) וגם לWIN יש הגדרות לצריכת חשמל שאפשר לשחק איתם

גם לחלק מהרכיבים יש תוכנות לשליטה בצריכה שאין עומס

אבל עדין אתה לא יכול להשוות צריכה של אטום או ARM לצריכה של מעבד חזק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים