עבור לתוכן

איזה בקר RAID מובנה לבחור בלוח ASUS P8P67 PRO ?

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני רוצה לחבר שני כוננים ב- RAID0 ובשבילי זאת תהיה הפעם הראשונה. אני רוצה לעשות את זה בצורה הכי טובה אז חשבתי שאני אשאל פה.

הלוח הוא: ASUS P8P67 PRO

הכוננים: WD BLACK 1TB

המעבד (אם זה שייך): Core i7 2600

חלונות 7 פרופשיונל

לפי מה שאני רואה במפרט של הלוח http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=HMMvTCuBcZLfu2YL&templete=2

יש לו 2 או אולי אפילו 3 בקרים onboard

Intel® Rapid Storage Technology

Marvell® 9120 controller

JMicron® JMB362 SATA controller -- לא ברור לי אם זה רק בקר ל- eSATA או שגם יש לו תמיכה ב-RAID

באיזה בקר לבחור? אם אני רוצה לעשות RAID באמצעות ה- MARVELL, אני צריך לחבר את כבלי ה-SATA למקום שונה בלוח ובבקר של אינטל לא? לא ברור לי העניין הזה.

מה תחל'ס יהיה יותר מהיר ואיזה בקר יעמיס פחות על המעבד?

אפשר גם לקבל המלצה לגודל של ה- STRIPS שייתן לי את הביצועים האופטימליים במקרה שלי. רוב הקבצים שיהיו לי יהיו בגודל כמו שיש לכל אחד אבל אני גם הולך לעבוד יחסית הרבה עם קבצים ענקיים בגודל מ-250 מגה ל- 2 ג'יגה ושם אני באמת רוצה את הביצועים הכי טובים.

תודה!

נ.ב. צריך דרייבר ל-RAID בהתקנת הווינדווס? (אני רוצה להיות מוכן להכל)

פורסם

מדובר בריידים תוכנתיים ולא חומרתיים (כמו כל רייד שמובנה בלוח אם), הביצועיים יהיו זהים לחלוטין.

פורסם

מדובר בריידים תוכנתיים ולא חומרתיים (כמו כל רייד שמובנה בלוח אם), הביצועיים יהיו זהים לחלוטין.

מאיפה הבאת את זה?

יש לו 2 או אולי אפילו 3 בקרים onboard

Intel® Rapid Storage Technology - הבקר ICH10R, הכי מומלץ לרייד למרות שהוא "רק" SATA3GB/s

Marvell® 9120 controller - בקר הSATA6GB/s שלך, לא מומלץ לרייד.

JMicron® JMB362 SATA controller -- לרוב זה בקר ששולט על יציאות eSATA בלבד לפעמים יש לו גם עוד שני חריצי SATA ליד שאר החריצים.

פורסם

הוא צודק בזה שזה FAKE RAID ולא רייד אמיתי

אבל הבדל יש בין הבקרים השונים

בלוחות של אסוס לרוב יש בקר נוסף שמיועד לRAID ה"מיוחד" שלהם שמשתמש בתוכנה יעודית לניהול שלו (כבר לא זוכר את השם, בדרך כלל זה 2 חיבורים עם צבע שונה)

אבל אני מצטרף להמלצה לICH10R מהניסיון שלי הבקר של אינטל לרוב עדיף

פורסם

הוא צודק בזה שזה FAKE RAID ולא רייד אמיתי

אבל הבדל יש בין הבקרים השונים

אכן, אני התייחסתי יותר לחלק שהביצועים יהיו זהים :)

פורסם
  • מחבר

למה בדיוק הכוונה FAKE RAID?

אני בהחלט מסכים שזהו RAID ב"קומבינה" מהבחינה שהמעבד עצמו משמש כ- "נתב" בחלוקת הנתונים ל-STRIPS והפנייתם למקומות הדרושים. ראיתי היכן-שהוא בנצ'מרק שמישהו עשה לבקר ה-MARVELL עם מעבד CORE I7 S1155 בלוח שלו וזה הראה שהמעבד צורך בין 2 ל 3 אחוזים מהיכולת הכוללת שלו על-מנת לבצע את כל פעולות ה- RAID. תגידו לי אם זה נשמע לכם הגיוני כי אני לא רוצה לעשות משהו מפגר.

הגעתי להחלטה שכדאי לי ללכת על RAID מהסיבה שעם החומרה שאני רוצה לקנות, הקריאה/כתיבה היא קצת איטית למה שאני צריך אבל אני "קושר" בסה"כ שני כוננים ובמקרה הכי טוב אני אמור לקבל פה הכפלה של מהירות בטעינה/שמירה של קבצים גדולים. אם תגידו לי שזה רחוק מהמציאות אז פשוט חבל לי על הזמן. אני אוותר על כל העניין הזה.

תגידו לי עוד משהו… הכוננים שאני רוצה לקנות תומכים ב- 6Gbps. אני לא משלה את עצמי ואני יודע שלא קיים עדיין אפילו כונן SSD ששבר את מחסום ה- 3Gbps אבל. כשהממשק כן תומך ב- 6Gbps וגם הכונן אז המטמון שלו נקרא ב- 6Gbps וזה יכול לגרום לשיפור קטן במהירות במקרים מסויימים. עוד שהמטמון בכוננים הללו הוא 64 מגה!

אתם בטוחים שהבקר של אינטל בלוח שלי לא תומך ב- 6Gbps? כי זה לא מה שאני הבנתי. תחשבו… זהו צ'יפסט p67 שהוא אמור לתמוך ב- 6Gbps וזהו גם בקר של אינטל שמן הסתם משתמש בצ'יפסט הזה. גם ממה שכתוב במפרט של הלוח באתר של אסוס התרשמתי שהבקר של אינטל כן תומך ב- 6Gbps. אם תגידו לי שלא "אין מצב", אז אני פשוט ישר אלך על הבקר של MARVELL כי הוא כן תומך ב- 6Gbps וזה כן משחק תפקיד חשוב.

עוד שאלה אחת אחרונה.

להגיד לכם את האמת אני התלהבתי מכל העניין של RAID0 וממה שאפשר לעשות איתו. התצורה שתיארתי היא זמנית. בעתיד אני כן רוצה להביא לי בקר ולחבר אליו 2 או אפילו 3 כונני SSD.

תגידו לי משהו… בלוח הזה יש איזושהי קומבינה עם ה-PCI בזה שכרטיס אחד יכול לבוא על חשבון המשאבים של כרטיס אחר. אני לא יודע בדיוק איך זה נקרא. אני מתכוון לשים בלוח כרטיס וידאו ATI Radeon HD 5670. מה ייקרה אם בעוד שנתיים אני אחליט להוסיף בקר RAID PCI ? יש מצב שהם יפריעו אחד לשני ואני לא אוכל לנצל את מלוא המהירות של הבקר? תחשבו שמהירות קריאה כוללת של שלושה כונני SSD מהעתיד צריכה להיות משהו מטורף ואני לא יכול להתחיל להתחלק פה עם עוד איזה כרטיס...

מי יודע… אולי בעוד שנתיים מהירות הכתיבה של SSD תהיה כבר כל-כך גבוהה שאני לא אצטרך בכלל להתעסק עם כל הקטע הזה. עדיין אני רוצה להיות מסודר מהבחינה הזאת בלוח שאני קונה היום כי הוא אמור לשמש אותי הרבה שנים.

תודה רבה!

פורסם

תקרא את ההסבר שכתבתי על RAID

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39042.msg3917198#msg3917198

הבקר המובנה אכן משתמש במעבד בשביל לבצע את חישובי והוראות הRAID

הבקר אינטל לא תומך בSATA3 אין בקר מובנה שתומך בזה עדיין אלא רק בקרי צד ג'

אין לי מושג למה אתה מתכוון בחלק האחרון שכתבת (רק מנחש)

אני מניח שאתה מדבר על זה שאם אתה מחבר 2 כרטיסי PCIE הם יתחלקו ברוחב פס, זה נכון (לא בדקתי ספציפית את הלוח שלך אבל זה נכון בלא מעט לוחות)

זה לא יפריע אחד לשני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים