עבור לתוכן

מי יכול להסביר לי את החיובים של PAYPAL?

Featured Replies

פורסם

נו ואם מגדירים שהתשלום יבוצע בדולרים, צריכים בכל מקרה להמיר את השקלים מהחשבון שלך לדולרים בישביל לשלם בהם, על זה יקחו פחות מ-2.5 אחוז?

• תגובות 31
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבעיה (לפחות מה שאני הבנתי שטוענים פה) זה שהחברת כרטיסי אשראי בעצם עובדת עליך - פאיפל מחייבת אותך בשקלים (עם השער שלה) והחברת כרטיס אשראי - במקום להגיד "איזה יופי קיבלנו דרישה לתשלום של 7 שקל ו20" בעצם הופכת את הדרישה לתשלום חזרה לדולרים (1.99 דרך אגב) ואז חזרה לשקלים - וגובה על זה עמלה של 2.5 אחוז...

על פניו אם זה נכון זה נשמע כמו גניבה.. בדקתי עכשיו קבלות שהיו לי מהעבר והממצאים:

בתמונה הראשונה אפשר לראות עסקה (אתם חושבים שנסחפתי עם ההשחרות? :silly: זה היה כיף באופן מוזר.. בכל אופן - ) של 15 דולר שפאיפאל המירו ל55.71 שקל.

בתמונה השניה אפשר לראות את החיוב בכרטיס אשראי החיוב הוא 56.19 וכתוב ש"סכום העסקה במטבע המקור" הוא 55.71 שקל (הסכום שפאיפאל בעצם ביקשו מלאומי קארד.

אבל - תחת המרה מדולר לשקל לא כתוב כלום - כנראה כי בעצם לא היתה המרה כזאת כי הם החיוב הוא כבר בשקלים.

ובנוסף - יש הערה שאומרת: "כולל ריבית הכרטיס"

כנראה שכאן מתחבאים ה48 אגורות שלי.. הם לוקחים (לפחות זה הניחוש שלי) ריבית על הזמן בין הקניה לחיוב של הכרטיס

אם זה מה שקורה - כמובן שחיוב בדולרים רק יעלה את המחיר שתשלמו - כי תצתרכו עכשיו לשלם לויזה גם על ההמרה לשקלים (אלה אם כן השער שפאיפאל משתמשת בו הוא שונה מהשער שהחברת כרטיסי אשראי משתמשת בו - הגיוני שהשער שונה, אבל כנראה לא במידה ששוה לחייב את הכרטיס בדולרים)

[attachment deleted by admin]

פורסם

גובה ההמרה תלוי במטבע קודם כל .

עדיפות ראשונה לפחות אצלי ב AMEX זה רכישה בדולרים שזה עמלה של חצי אחוז שאר המטבעות זה עמלה של 1.75 .

שער הדולר היציג אינו שער הדולר למכירה/קניה, גם אם בן אדם ילך לדואר להמיר שקלים לדולרים יקחו לו עמלה.

שבן אדם חותם על דפים על קבלת כרטיס אשראי יש לו שמה גם עמוד שמסביר לו את גובה העמלות בעסקות עם מטבעות זרים, בכל מקרה שיחה לחברת האשראי תחסוך את כל האי ההבנות.

בן אדם שיעשה עסקה דרך כרטיס אשראי מקושר לחשבון אמריקאי לדוגמא וירכוש משהו בשקלים גם הוא ישלם עמלה.

פורסם

אצלי בamex יש עמלה של חצי אחוז

אכן כן (אצלי אני חושב שיש לי עוד 50% הנחה על זה), אך ההמרה באמקס איננה יציג+חצי אחוז, אלא שער מונפץ כלשהו משלהם, שגבוה מהיציג בכ-1%. עם זאת, זה עדיין יותר משתלם מההמרה של פייפאל.

פורסם

לאומי קארד לוקח 0.5%. לא שמתי לב לריבית כלשהיא, אני אבדוק ואעדכן.

פורסם

זאת אומרת ש VISA CAL דופקת את לקוחות שלה הכי חזק. 2.5% זה נראה לי גבוה מדיי אם AMEX לוקחת רק 0.5% :-\ אבל כנראה לא אעבור ל הפועלים בשביל לקבל AMEX :(

פורסם

בעקבות האשכול הזה חקרתי קצת את הנושא. בעבר העברתי את חיובי הpaypal דרך הויזה כא"ל שלי, ובאיזשהו שלב שיניתי לאמקס.

כאשר החיובים היו על הויזה, החיוב המקורי (בדולרים, ליש"ט או מה שלא יהיה) הומר ע"י paypal לשקלים (תוך גביית עמלת ההמרה שלהם - 2.5% כנראה), אך ויזה בכל זאת התייחסו אליו כחיוב חו"ל דחוי (שוטף+30) והוסיפו את עמלת ההמרה שלהם (0.8% בהסדר "עסקי" - העמלה הרגילה שלהם היא 2%). כך שבמקרה הזה אכן משלמים כפל עמלות.

באמקס לעומת זאת, paypal מחייבים ישירות בדולרים, ועמלת ההמרה נגבית פעם אחת בלבד, ע"י הכרטיס.

לא שמתי לב לקיומה של הגדרה כלשהי בחשבון הpaypal שקובעת האם לחייב את הכרטיס בדולרים או בשקלים, ולא ידוע לי האם ההבדלים באופן הפעולה מול חברות האשראי השונות נובעת ממדיניות של paypal או מדיניות חברות האשראי.

מה שכן, היו מקרים בעבר שבהם שילמתי עם הויזה שלי על עסקאות בחו"ל (פיזית או באינטרנט) בדולרים, ובמקרה זה החיוב אכן היה בדולרים ועמלת ההמרה נגבתה ע"י ויזה בלבד. כך שאולי דווקא בpaypal מצויה הסיבה להבדל.

בינתיים המסקנה המתבקשת היא שעדיף להשתמש באמקס או בכל כרטיס שבו paypal מחייבת במטבע המקור.

פורסם

אחרי בדיקה עם mastercard lifestyle plus של ישראכארט החיוב מתבצע ללא עמלות. מה שרשום לפי החיוב של PAYPAL זה מה שיורד מהכרטיס.

כנראה הכי משתלם lifestyle :)

פורסם

lifestyle זה MASTERCARD של הפועלים?

אני רואה בכל תדפיס עסקות חודשי של ויזה כא"ל שלי בפירוט קניות בSTEAM שנגבתה עמלת המרה 2.5% לכן אני בטוח שזאת עמלה של כא"ל

יש לי גם DINERS של כא"ל. PAYPAL מקבל אותו? אולי אפשר לקבל AMEX בלי להיות ב הפועלים?

פורסם

טוב לא כ"כ הבנתי מההודעות (הקצת סותרות) שלכם אז חיפשתי תשובות באתרים של הספקיות:

כאל

לאומי כארד

amex

פותח הט'רד- תכניס את זה להודעה הראשונה שלך.

פורסם

חשבתי שהבנתי מה קרה עד שהבאת את הלינקים שלך...

לא מוזכר בלינק של לאומי קארד שום דבר על ריבית..

ואני לא רואה שום סיבה שהם יקחו עמלת עמרה אם פאיפל כבר עשו את ההמרה בשבילם... אז האפשרות היחידה שנותרה - הם גונבים באופן שיטתי כסף... אני בספק אם זה באמת נכון, בטוח יש כאן משהו שאנחנו לא מבינים...

פורסם

זאת אומרת ש VISA CAL דופקת את לקוחות שלה הכי חזק. 2.5% זה נראה לי גבוה מדיי אם AMEX לוקחת רק 0.5% :-\ אבל כנראה לא אעבור ל הפועלים בשביל לקבל AMEX :(

הא? מאז רפורמת האשראי אתה יכול לקבל כל כרטיס בכל בנק, תתקשר לישראכראט או תזמין את הכרטיס מהאתר שלהם ואחרי שבוע יהיה לך אותו בבנק...

פורסם

lifestyle זה MASTERCARD של הפועלים?

אני רואה בכל תדפיס עסקות חודשי של ויזה כא"ל שלי בפירוט קניות בSTEAM שנגבתה עמלת המרה 2.5% לכן אני בטוח שזאת עמלה של כא"ל

יש לי גם DINERS של כא"ל. PAYPAL מקבל אותו? אולי אפשר לקבל AMEX בלי להיות ב הפועלים?

אני בבנק יהב...

אני חושב שבבנק הפועלים עובדים יחד עם ישראכארט

ואתה יכול לנסות לבקש כרטיס חוץ בנקאי מ-AMEX או מכל חברה אחרת אבל זה כבר תלוי במשכורת שלך שאתה מרוויח והתחייבות לבזבז דרך הכרטיס סכום מסויים של כסף

ואת החיוב בסופו של יום גובים דרך הוראת קבע

פורסם
  • מחבר

טוב לא כ"כ הבנתי מההודעות (הקצת סותרות) שלכם אז חיפשתי תשובות באתרים של הספקיות:

כאל

לאומי כארד

amex

פותח הט'רד- תכניס את זה להודעה הראשונה שלך.

תודה על הקישורים.

מה שמצאתי באתר כאל:

ההמרה לשקלים תתבצע לפי השער היציג בעסקות ששולמו במטבעות להם קיים שער יציג בבנק ישראל עסקות שבוצעו במטבעות אחרים (לרבות ש"ח) יומרו תחילה מהמטבע המקורי לדולר ארה"ב (לפי שער ויזה העולמית), ולאחר מכן מדולר לש"ח לפי השער היציג של בנק ישראל.
פורסם

בקיצור הינה העמלה הכפולה החבויה. לא משנה מה תעשו - לאומי יבצעו "המרה נוספת".

פשוט צריך להגדיר לפייפל לחייב במטבע המקורי - ככה חוסכים את העמלה של פייפל ונשארים רק עם זאת של לאומי.

איפה ההגדרה? כשמבצעים תשלום יש לכם Funding Source בו אתם בוחרים את הכרטיס אשראי לחיוב (אם יש לכם יותר מאחד ואתם רוצים נניח באופן חד פעמי להשתמש בכרטיס אחר), מתחת לזה יש אפשרות של המרה.

http://i55.tinypic.com/2rdvk7r.png

http://i51.tinypic.com/314ytug.png

ההגדרה נשמרת לקניות הבאות (ספציפית לאשראי הזה, אם יש לכם עוד כרטיסים תצטרכו להגדיר גם אותם), אגב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים