עבור לתוכן

תרמיסטורים ל Vantec NXP 101

Featured Replies

פורסם

http://www.overclockersclub.com/reviews/nexuspanel3/3.htm

מצאתי את המוצר באיזה מחשב ישן

מנסה להפעיל אותו

אבל חסרים לי התרמיסטורים.

קניתי תרמיסטורים של 100, 1K , 20K אוהם

100 ו-1K נתנו תוצאות לא רלוונטיות (בטמפרטורת החדר הצג הראה 88 מעלות על 100 , ו 90 על 1K)

לעומת זאת 20K נתן 9 על טמפרטורת החדר.(הכל בצלזיוס)

עשיתי מדידה, לא מספיק מדוייקת, אבל בהערכה סבירה - על חום האצבעות שלי - עם מד חום רגיל:

מד חום -32.7 , התרמיסטור של ה-20K נתן תוצאה של 12.5

השאלה שלי - האם יש קשר ישיר(הפוך למעשה) בין החום להתנגדות - ומכאן אני יכול להסיק שאני צריך משהו באיזור ה-5K עד 8K או שזה נוסחה פיזיקלית מעניינת יותר -ואם כך - מה ההתנגדות הרצויה?

פורסם

כן, יש קשר הפוך בין הטמפרטורה להתנגדות, וזה קשר ליניארי עד כמה שאני זוכר. בלי נוסחאות.

חבר במקום התרמורזיסטור פוטנציומטר של 100K, וכייל אותו כך עד שתקבל את טמפרטורת החדר. נתק אותו, ומדוד את ההתנגדות. כך תדע את תחום התרמורזיסטור שאתה צריך. חוץ מזה, אפשר לחבר את הפוטנצימטר במקביל לתרמורזיסטור, לכייל לטמפרטורה, ולקבל קריאה נכונה פחות או יותר בתחום טמפרטורת הכיול.

פורסם
  • מחבר

כן, יש קשר הפוך בין הטמפרטורה להתנגדות, וזה קשר ליניארי עד כמה שאני זוכר. בלי נוסחאות.

חבר במקום התרמורזיסטור פוטנציומטר של 100K, וכייל אותו כך עד שתקבל את טמפרטורת החדר. נתק אותו, ומדוד את ההתנגדות. כך תדע את תחום התרמורזיסטור שאתה צריך. חוץ מזה, אפשר לחבר את הפוטנצימטר במקביל לתרמורזיסטור, לכייל לטמפרטורה, ולקבל קריאה נכונה פחות או יותר בתחום טמפרטורת הכיול.

100 אוהם - לא 100K

איך אני אמדוד את ההתנגדות של הפוטנציומטר כשאני די מחוסר בכלים חשמליים?

יש מעגל פשוט שאני יכול להרכיב?

(את הפוטנציומטר במקרה יש לי)

פורסם

100 אום לא יעזור לך. אתה צריך לפחות 20K כדי לזהות את ההתנגדות הנכונה, ואם תרצה לבצע את החיבור המקבילי שהצעתי, תהייה חייב משהו גדול, כמו 100K למשל.

בקשר למדידה, אני לא מכיר דרך מלבד מכשיר. אבל היי, יש כאלה ב30 שקל, והם אפילו עובדים.

פורסם

אתה רוצה "לקרר" את ה NTC שמראה טמפ' גבוהה מדיי, בשביל זה אתה אמור לעלות את ההתנגדות שלו

תחבר בטור אליו פוט / נגדים בניסוי וטעיה עד שתקבל ממנו תגובות נורמליות לטמפרטורה

תבדוק ב 2 נקודות בתחום, כדיי לראות שהוא גם מאופס בנקודה וגם שהשינוי שלו הוא 1:1 אם הטמפרטורה במציאות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים