עבור לתוכן

SB שאלה בנוגע ליכולות גרפיות /עריכת וידאו

Featured Replies

פורסם

למשחקים הוא אכן לא יותר טוב אבל אם אופצית הQuicksync עובדת רק כאשר המעבד הגראפי הפנימי זמין (מה שגם אני עוד לא סגור לגביו), אז הוא נותן יתרון משמעותי לעורכים שמקודדים בפורמט H264 כמו שניתן לראות למשל כאן :

35053.png

יש ברשימה כרטיסי מסך של גימינג, לדעתי בדיקה לא טובה כי יש המון כרטיסי מסך שמיועדים לעריכת וידאו... אפשר השוואה?

פורסם

ניתן לראות בדיון הזה למטה

http://www.anandtech.com/Show/Index/4083?cPage=15&all=False&sort=0&page=14&slug=the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested

שאננד טוען ש-QS עובד רק עם H67.

אני ממש לא מבין למה היות והקידוד/פענוח אמורים להתבצע באיזור ה-Agent ולא בליבה הגרפית אבל לאינטל הפתרונים.

מסתמן שפתרונות עתידיים כמו ערכת שבבים חדשה (z68 או פתרון של Lucid) ידעו לנצל את ה-Qs גם כאשר יש כרטיס גרפי חיצוני.

בינתיים מי שצריך מחשב לעבודה ולא למשחקים בהחלט יכול להשתמש במעבד ללא כרטיס מסך חיצוני עם ה-H67.

פורסם

יש ברשימה כרטיסי מסך של גימינג, לדעתי בדיקה לא טובה כי יש המון כרטיסי מסך שמיועדים לעריכת וידאו... אפשר השוואה?

לקחתי את התמונה מהכתבה הזאת..

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:e86MBPCOSqkJ:www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/9+intel+quicksync+2600k&cd=1&hl=iw&ct=clnk&gl=il

אין כאן השוואה של כרטיסי מסך מיוחדים לעריכת וידאו, אבל בכל מקרה זה גם לא ממש רלונטי כי כרטיסים מהסוג הזה עולים לרוב כמו 2 מעבדים כאלה אם לא יותר.[br]פורסם בתאריך: 14.01.2011 בשעה 00:34:43

בינתיים מי שצריך מחשב לעבודה ולא למשחקים בהחלט יכול להשתמש במעבד ללא כרטיס מסך חיצוני עם ה-H67.

מה??!! :o אני פשוט שונא אותם! מה זה הטמטום הזה?! :facepalm: אם עד לפני רגע חשבתי שאני צריך לבחור רק בין H67 לP67 עכשיו אתה גם בא ואומר לי שאסור לי להכניס כרטיס חיצוני בנוסף?

מבחינתי זו בחירה בלתי אפשרית כי אני למשל מחפש מחשב שאוכל לעבוד עליו גם בתוכנת תלת מימד וגם ב after effects (סוג של תוכנת עריכה)

פורסם

למה? ב-H67 ניתן בהחלט לחבר כרטיס חיצוני. אני לא יודע אם אפשר להפעיל את שניהם ביחד ויתכן שצריך לנטרל אחד מהם בכדי שהשני יעבוד.

פורסם

ממש פתחתם לי את המחשבה כנראה שהשבב הגרפי מעולה כי הוא יותר בקשר עים הCPU

אז מה בעתיד הקרוב לא נישמע יותר על ניוודיה :nixweiss:

פורסם

אני רוצה לקנות בקרוב מאוד מחשב וכל העניין הזה בין H67 לP67 גורם לי לכאב ראש.

קיבלתי המלצה ללוח מבוסס P67 בפורום מפרטים אבל אם אתה אומר שהוא מונע שימוש בQuickSync מבחינתי זו סיבה טובה לשקול להחליף אותו.

למיטב ידעתי, Quicksync הוא רכיב שמובנה בליבה הגרפית של המעבד. מכיוון שערכת השבבים P67 לא מאפשרת להשתמש בליבה הגרפית - גם מנוע ה-Quicksync לא יפעל.

למעשה נכון להיום, עד שתצא או לא תצא ערכת שבבים נוספת לשוק הביתי, Intel מאלצת את המשתמשים לבחור בין יכולת לבצע OC (כמובן עם מעבד עם מכפלה פתוחה) ובין יכולת להשתמש בליבה הגרפית המובנית. מבחינת Intel, ככל הנראה, מי שקונה ערכת שבבים P - דהיינו Performance (ביצועים) לא זקוק לליבה הגרפית המובנית. בכלל ערכות השבבים הנוכחיות P67 ו-H67 הן משהו שנראה כמו ערכות שבבים מיינסטרים לגמרי המיועדות לשוק הביתי - לעבודה משרדית, משחקים, או HTPC, לא בדיוק ערכות השבבים לשוק מקצועי/עסקי בתחומי גרפיקה שונים. אני באופן אישי חושב שיש פה, לכאורה, הרבה שיקולים הנוגעים למיתוג ושיווק ולא הכל הן מגבלות טכניות של הארכיטקטורה, אך זאת רק דעתי.

לכן, המלצתי למי שרוצה לבצע OC וגם להשתמש בליבה הגרפית המובנית, ובכלל לאור העובדה שהפלטפורמה רק הושקה, היא להמתין עוד מספר שבועות-חודשים עד שתהמונה תתבהר (גם לגבי המחירים, עדכונים, תיקון מחלות ילדות ועוד), או לשקול שימוש בפלטפורמת AMD (עכשיו או להמתין לידיעות נוספות לגבי מעבדי הבולדוזר).

ההגיון הישר אומר שצ'יפסט יותר יקר לא יחסום משהו שמאפשר שיפור קידוד ברמות מטורפות.

אין קשר בין מחיר או מיתוג של ערכת שבבים לבין מה שהיא מאפשרת או לא מאפשרת לעשות. זה מאוד דומה למה שהיה גם בדור הקודם. ערכת השבבים P מיועדות לשוק הביצועים ולא מאפשרת שימוש בליבה הגרפית שהייתה מובנית בחלק מהמעבדים, וערכת השבבים H בדיוק להפך. ונכון להיום עושה רושם ש-Intel ממשיכה באותה מגמת מיתוג. בבסיסן ערכות השבבים הללו דומות מאוד עד זהות, ההבדלים הם לדעתי יותר מוכתבים מאשר טכניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים