עבור לתוכן

צריך עצה: 2 כוננים קשיחים ב- RAID LEVEL 0

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני מתכוון לקנות מחשב חדש בעוד חודש ימים או קצת פחות. אחד הצרכים הוא טעינה ושמירה מהירה של קבצים ענקיים . אס.אס.די. לא בא בחשבון. החלטתי לבדוק אם שווה לי לחבר שני כוננים של WD ב- RAID LEVEL 0

למה WESTERN DIGITAL? מפני שזהו היצרן היחידי שעבדתי אתו אי-פעם (מאז 1994) ועד היום לא הייתה לי אפילו בעיה אחת של אובדן נתונים. אנא אל תמליצו לי על ציוד מיצרן אחר, זה לא יעזור.

אני אוהב לחשוב שאני די מבין במחשבים, אומנם מעולם לא עבדתי עם RAID אז, אנא סלחו לי אם חלק משאלותיי נראות לכם מפגרות.

צריך בקר? יש דבר כזה: בקר RAID מובנה בתוך לוח אם? אם איני טועה הבנתי שיש RAID בתוכנה. איפה עומד המעבד בכל העניין הזה? עד כמה הוא "משלם את המחיר"?

תגידו לי אם מה שאני חושב לעשות הוא בכלל הגיוני.

שני כונני WD CAVIAR BLACK, אחד טרה-בייט כל אחד, מחוברים ב- RAID LEVEL 0 על מנת לשפר את מהירות הקריאה/כתיבה.

בהתחלה חשבתי לקנות WD CAVIAR BLACK 500GB אבל ראיתי שההבדל במחיר הוא לא גדול ואמרתי שעדיף כבר להכפיל את נפח האחסון. השאלה היא איזה מהם מהיר יותר כי אם תגידו לי שיש יתרון משמעותי לדגם של ה- 500 ג'יגה אז זה מה שאני אקנה.

אל תצחקו עליי… אני לא מפגר שמנסה לעשות משהו שגדול עליו ואם אכן מה שתיארתי למעלה הוא הגיוני תנו לי כמה עצות.. איזה לוח אם כדאי למשל ואיך אני בכלל מגדיר את הכוננים כ – RAID? ב-BIOS? איך אני מפרמט את הדבר הזה ומה אני צריך לעשות בווינדווס (חלונות 7)?

יש מלא חומר ברשת ואני קורא אנגלית מצויין אבל אני לא התעמקתי בגלל שאני לא יודע אם מה שאני רוצה לעשות הוא לא משהו מפגר. תפנו אותי בכיוון הנכון.

נ.ב. אני אדאג שהלוח שאני קונה יתמוך ב- SATA3 6GB/S. לפי מה שהבנתי זה יכול טיפונת לעזור כי המטמון ייקרא יותר מהר.

פורסם
  • מחבר

אני מבקש! לא לצעוק כולם ביחד!

עכשיו ברצינות ;).... אל תתביישו להגיד לי אם הרעיון הוא בזבוז זמן מבחינתי. ככה אני ארד מזה ואתקדם להתעסק בשאר החומרה.

פורסם

שלום וברוך הבא ל-HWzone.

אין להקפיץ דיון בטרם עברה יממה מהפתיחה שלו (או מההודעה האחרונה שלך בו) אלא אם מדובר בתוספת של מידע חדש ורלוונטי.

אנא קרא את חוקי הפורום והימנע מלעבור עליהם שוב בעתיד.

שאלות/טענות או כל דבר אחר בעניין יש לעשות בהודעות פרטיות בלבד.

פורסם

כונני הבלאק יותר מהירים מכונני הבלו.

אתה צריך לשם לב שבלוח אם החדש שתקנה יהיה תמיכה בRAID , בלוחות אם יש 2 בקרים בדר"כ , אחד של Marvell והשני ICH10 , אם אני לא טועה

אלה בקרי רייד מובנים.

את הרייד אתה מגדיר דרך הביוס ונכנס לתוכנה שיושבת על הצ'יפ של הבקר.

יש מלא מלא סרטים על כך ביוטיוב וזה הרבה יותר קל למקרא ברשת

פורסם
  • מחבר

סוף סוף מישהו ענה לי! כבר התחלתי לחשוב שהאנשים פשוט בהלם מהטימטום שבשאלה ולא יודעים איך להגיד לי את זה בפנים.

יוטיוב! איך לא חשבתי על זה! תודה, גבר… אבל לפני שאני מתחיל להיכנס לזה הייתי רוצה לשמוע כמה דעות לגבי כל מה שאמרתי.

בקר מובנה בלוח? יופי! צריך דרייבר בווינדווס, תוכנה שכל הזמן רצה? העניין הזה גוזל מהזיכרון? עד כמה המעבד מעורב בקריאה/כתיבה? אני אגיד לך למה אני שואל..

אני כבר שנים עובד עם TRUECRYPT וכל הארכיון שלי מוצפן. עכשיו אני שוקל בכלל להצפין את כל הכוננים. אז ככה שבכל פנייה לכונן לצורך קריאה או כתיבה המעבד צריך להתאמץ בלפענח את הצופן או להצפין. ואם גם על הדרך הוא צריך לטפל בכל העניין של הרייד, אני מטיל בספק את כדאיות הדבר.

הייתי מעדיף להתקין בקר בחומרה שיאפשר לי להשאיר את המעבד כמה שיותר מחוץ לתמונה.

אז אפשר לקבל המלצה פה? ואני מעדיף בקר שיהיה גם מצויין ל- SSD כי אני בטח ארצה לעבור לזה בעוד שנה-שנתיים.

תודה!

פורסם

לא צריך תוכנה שרצה ברקע או משהו כזה..

אני לא יודע כלום על הצפנת כוננים.

יש לי 2 כוננים SSD ברייד 0 בבקר של הלוח אם וזה עובד מעולה!

אני לא חושב שיש השפעה של המעבד על ביצועי הכוננים.

הייתי קונה בקר רייד רק אם הייתי רוצה לשרשר 4 כוננים ביחד ואז זה נותן לי יתרון כי לבקרי רייד יש כבל SATA בודד עם 4 יציאות

להבדיל מכבל SATA בודד שיש לו יציאה אחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים