עבור לתוכן

שאלה בקשר לסריאל שמקבלים בעת קניית תוכנה

Featured Replies

פורסם

ראשית אני מודה ומתוודה שמעולם לא קניתי תוכנה חוקית !!!

מכיוון שתוכנת בבילון עושה לי צרות וכל פעם אני צריכה לחפש קראק חדש הרמתי ידיים והחלטתי לקנות תוכנה חוקית - אני מקווה שיש פה אנשים שקונים תוכנות ויוכלו להסביר לי משהו שלא הצלחתי להבין.

נניח שקניתי תוכנה חוקית וקיבלתי איתה סריאל והתקנתי אותה על המחשב והכל עובד.

השאלות שלי הן כדלקמן:

יש לי בבית יותר ממחשב אחד. מה קורה אם אני רוצה להתקין את התוכנה גם על המחשב השני? האם למחשב השני אני צריכה לקנות רשיון נוסף? ומה יעשה מישהו שיש לו 4 מחשבים? יקנה 4 רשיונות? האם יש פתרון לבעיה הזו?

במידה ואני מחליפה מחר מחשב - האם הסריאל יתקבל ע"י המחשב השני או שהוא יזהה שאי פעם הרשיון הזה הותקן על מחשב אחר והוא יזהה את זה כאילו אני מנסה להתקין את התוכנה על מחשב נוסף ואז הוא לא ייתן לי להתקין את התוכנה?

בתודה מראש

פורסם

זה משתנה מרשיון לרשיון.

בדרך כלל הרשיון הוא למחשב אחד, כמה התקנות שאת רוצה. אם אתה רוצה להתקין על מחשב נוסף, את צריכה רשיון נוסף.

אבל כאמור, זה משתנה מרשיון לרשיון. לדוגמה, גרסאות מסויימות של Microsoft Office מיועדות להתקנה על שלושה מחשבים. ב-Steam (שירות של קניית משחקי מחשב באופן דיגיטלי) אפשר להתקין את המשחק על כמה מחשבים שאת רוצה, אבל מותר לשחק רק בעותק אחד בכל רגע נתון.

חוץ מזה, בדרך כלל תוכנות הרבה פחות קפדניות לגבי תנאי הרשיון מאשר, לדוגמה, תוכנות של מיקרוסופט. גם אם תתקיני את התוכנה עם אותו סריאל בכמה מחשבים, לא בטוח שיהיו לך בעיות.

פורסם
  • מחבר

או קיי שניצל טוב לדעת שזה משתנה מרשיון לרשיון - החכמתי.

עכשיו בוא נגיד שהתוכנה שקניתי היא למחשב אחד בלבד !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! התקנתי את התוכנה הכל טוב ויפה ועכשיו אני מחליפה מחשב. כאשר אני אבוא להתקין את התוכנה על המחשב השני אז מבחינת התוכנה זה יהיה כאילו שאני באה להתקין את התוכנה על מחשב נוסף. מה הוא אותו גורם או מה היא אותה פעולה שתגרום להבין לתוכנה להבין שעכשיו החלפתי מחשב וזו לא התקנה שניה נוספת?

פורסם

שוב, זה תלוי ברשיון ובמימוש הספציפי.

יש תוכנות שנועדו להתקנה על מחשב אחד בלבד, בלי שום אפשרות להעביר למחשב חדש, גם אם מחקת מהמחשב הקודם. הדוגמה הנפוצה לכך היא גרסאות OEM של מערכת ההפעלה Windows, שאמורה להגיע מותקנת על מחשבים חדשים.

רוב התוכנות הן דווקא לא ככה. כמו שאמרתי, יש תוכנות שלא יבדקו באופן קפדני שאת לא מתקינה אותן על יותר ממחשב אחד, ולכן לא אמורה להיות בעיה בכלל (רוב התוכנות לא עושות שום אקטיבציה באינטרנט, אלא פשוט מוודאות שהסריאל תקין, ואז אין להן דרך לבדוק שהן לא מותקנות על שני מחשבים).

יש תוכנות שאין בעיה להעביר אותן ממחשב למחשב, אבל לא תוכלי להפעיל אותן משני מחשבים בו זמנית - לדוגמה משחקי Steam כמו שציינתי בתגובה הקודמת, או גרסאות Retail של Windows או של Microsoft Office, שמאפשרות להעביר ממחשב למחשב כמה פעמים שאת רוצה, אבל ינעלו אם תנסי להפעיל אותן משני מחשבים שונים.

פורסם
  • מחבר

שניצל אתה תותח :yelclap: החכמתי ואני מודה לך מקרב לב :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים