עבור לתוכן

חיבור ON -OFF בראווטר

Featured Replies

פורסם

היי

בקיצור אני מחליף את המודם שלי בראווטר , ורוצה להרחיק אותו קצת מהפרצוף שלי , כי מבחינה נפשית לא נוח לי שמשהו שמשדר קרינה וגלי רדיו יהיה קרוב אליי , אז אני חשבתי לשים אותו בסלון ולחבר כבל רשת מהראווטר למחשב שלי , השאלה היא איזה כבל רשת אני צריך וכמה חוטים יש בזה , והאם אפשר המלצה על כבל רשת שיהיה בו עוד שני חוטים ,כי אני מתכוון לעשות אצלי בחדר מתג ON - OFF שאם אצטרך לנתק ולחבר אותו מחדש לא יצטרך לקום וללכת לסלון ...

בכללי הראווטר פוגע בגוף לטווח הארוך ? או אין לי ממה לפחד ?

פורסם

1.הראוטר לא פוגע יותר מהמיקרוגל, הסלולארי, הטלפון הביתי, האנטנות ובכלל כל דבר אלקטרוני.

2.אתה צריך כבל ethernet רגיל לחלוטין, סביר שיבוא אחד כזה עם הראוטר וגם אם לא הפשוטים מבניהם עולים 20 שקל

3.ראוטרים לא נועדו לכיבוי והדלקה חוזרים. זה יכול לדפוק אותם. עדיף שתשאיר אותו דלוק.

בהצלחה=]

פורסם

אתה צריך כבל רשת רגיל, לא מוצלב (אם יש כאלה עדיין בכלל), באורך שאתה רוצה.

ואם הוא בסלון אז בכלל אין לך מה לדאוג לקרינה, אתה יכול לכבות את ה WIFI שלו אם אתה רוצה מתוך התפריט של הראוטר.

פורסם

בשביל מה כל הסיבוך הזה אם יש לך ממשק ניהול לציוד שנגיש מהדפדפן?

פורסם
  • מחבר

המתג בשביל ניתוק מחשמל כדי שאוכל לקבל IP חדש

וראיתי באיזה כתבה בYNET שהראווטר פןלט קרינה 0.14 בזמן עבודה וזה נחשב כלום , האם זה נכון

פורסם

בשביל מה כל הסיבוך הזה אם יש לך ממשק ניהול לציוד שנגיש מהדפדפן?

פורסם

למהירות עד 100Mbit (כ 12M) אתה צריך 4 חוטים, אבל הם חייבים להיות מגולגלים ב 2 זוגות ורצוי מאוד מסוככים - בקיצור, כבל רשת CAT5 או CAT7

למהירות 1G (כ 125M) אתה צריך 8 חוטים, בצורת 4 זוגות מסוככים

בכבל רשת יש 8 חוטים, כלומר 4 חוטים לעשות איתם מה שבא לך חוץ מהרשת אם אתה לא צריך מהירות גדולה מדיי

אל תעביר בחוטים ארוכים כאלה את המתח מהספק לראוטר - יש להם יותר מדיי התנגדות ואתה לא תקבל מספיק מתח בראוטר. במקום זה תעביר בהם פיקוד למפסק של הראוטר (אם זה מפסק קטן כזה שהולך לתוך המעגל ולא בכניסה של המתח) או לטרנזיסטור / ממסר וכו

קרינה - מסכים בהחלט. מה שאתה יכול להרחיק ממך - תרחיק

פורסם
  • מחבר

למהירות עד 100Mbit (כ 12M) אתה צריך 4 חוטים, אבל הם חייבים להיות מגולגלים ב 2 זוגות ורצוי מאוד מסוככים - בקיצור, כבל רשת CAT5 או CAT7

למהירות 1G (כ 125M) אתה צריך 8 חוטים, בצורת 4 זוגות מסוככים

בכבל רשת יש 8 חוטים, כלומר 4 חוטים לעשות איתם מה שבא לך חוץ מהרשת אם אתה לא צריך מהירות גדולה מדיי

אל תעביר בחוטים ארוכים כאלה את המתח מהספק לראוטר - יש להם יותר מדיי התנגדות ואתה לא תקבל מספיק מתח בראוטר. במקום זה תעביר בהם פיקוד למפסק של הראוטר (אם זה מפסק קטן כזה שהולך לתוך המעגל ולא בכניסה של המתח) או לטרנזיסטור / ממסר וכו

קרינה - מסכים בהחלט. מה שאתה יכול להרחיק ממך - תרחיק

תודה לך , אני יסתפק ב 4 חוטים כי יש לי רק 10 MB שזה 1 מגה ואני חושב ש4 חוטים באורך 20 מטר יעשו את העבודה , נכון ? (אני לא עושה שיתוף מהמחשב שלי )

בקשר למתג רק שהזכרת את עניין התחממות ירדתי מהעניין ( לא חשבתי על זה ) , מקסמון יש בצינור כבל בזק שני חוטים אני חושב , מה שאני יעשה במקום העברת המתג מהראווטר שנמצא בסלון לחדר שלי , אני פשוט ישים אצלי את שנאי ויעשה לו הארכה בחוטים של בזק ........

ואם ירצה לנתק פשוט אני שולף את השנאי מהשקע .

מישהו אמר לי שהראווטר לא נותן קרינה יותר מעכבר האלחוטי .... האם זה נכון ?

ותודה

פורסם

החוטים חייבים להיות מגולגלים בצורה מהודקת ביחד ב 2 זוגות, ולעבור במקום שקט מבחינת הפרעות (לא בטוח שיהיה לך מקום כזה לייד ראוטר אלחוטי) או להיות מסוככים אל ידיי אלומיניום. חוטים של בזק לא מתאימים לזה (יכולים לעבוד בצורה לא יציבה או לא לעבוד בכלל)

החוטים שם הם בדרך כלל 0.5 mm^2 ולפעמים הם בכלל מאלומיניום. זה אומר שתהיה להם התנגדות גדולה יחסית, והמתח שיגיע לראוטר יכול להיות נמוך מדיי (אתה יכול בכיף לאבד כמה וולטים ב 20 מטר של חוט כזה). אם יש שם חוטי אלומיניום זה בכלל הולך להיות כיף, חיבורים של חוטי אלומיניום אם חוטי נחושת לפעמים משתחררים בעצמם אחריי כמה זמן בגלל תכונות של האלומיניום. במקום זה אני מציע להעביר בחוטים זרם של פיקוד ובקרה ולא ישירות את הזרם עבודה של הראוטר, כך לא יהיו לך הפסדים משמעותיים בכבל

לא יודע כמה קרינה הדברים האלה פולטים, אבל אני מניח שדברים שמבוססים אל תקשורת אלחוטית מקרינים הרבה יותר ממכשירים אלקטרוניים אחרים שבהם קרינה אלקטרומגנטית היא תופעת לוואי בלבד. ראוטר בנוי לעבוד למרחק גדול יותר אז סביר שהוא מקרין יותר, אבל אתה גם לא שם יד אל הראוטר במשך שעות

פורסם

קרינה אלקטרומגנטית זניחה, הרבה פחות מהתקן. הספק שבתוך המחשב שלך מפיק קרינה גדולה יותר. רק אם אתה ממש פרנואיד אז תרחיק. רק אל תשכח את כל שאר הדברים: טלפון אלחוטי, טלפון סלולארי, קווי חשמל במתח בינוני, חדרי שנאים, ספקים ממותגים, מסכי פלזמה וLCD וכו'

פורסם

הספק בתוך המחשב שלך הוא כלוב פאראדיי, והמחשב עצמו הוא עוד אחד שמכיל אותו. קצת חוסם את הקרינה שיש שם

פורסם
  • מחבר

קודם כל סליחה על החפירות (כך זה שלא לומדים חשמל בית ספר וכל מה שיודעים זה -+ מעגל ) ותודה על הסבלנות

אני יביא ראווטר ואם זה ישנה IP רק דרך התנתקות אני יצטרך לקחת את החום מהשקע שבסלון ( של השנאי של הראווטר ) ויחבר למפסק מחלף בחדר שלי וכך אני יחתוך את החשמל מהשקע של השנאי מתי שאני ירצה ......

אבל האם זה יעשה הפרעו לכבל הרשת ( רשת וחשמל באותו צינור !!!!!!!!)

פורסם

אתה יתר על המידה פרנואיד אחי !!

פורסם

הניתוק של הראוטר הוא לא זה שמחליף IP, אלא ניתוק המודם.

אלא אם אתה משכיר מחברת הספק שלך מודם נתב.

את האייפי אתה יכול לשנות גם דרך תוכנה במחשב, שמכבה ב"שלט רחוק" את המודם שלך בלי לקום מהכיסא. :)

פורסם

לכבל רשת יש סיכוך. אם תחבר אותו לאדמה לא תהיה לו בעיה לעבור ביחד אם חוטים של 240 V

אבל אל תשתולל יותר מדיי אם 240 V, זה עדיין מתח גבוה וכו' והמערכת אמורה להישאר בטיחותית מהרבה בחינות כמו זרם / התחממות / בידוד וכו

אם אתה הולך להעביר חוטים בעובי של חוטי חשמל של בית (1.5 mm^2) הם אמורים להעביר את הזרם מהשנאי (במתח נמוך) ללא בעיה ברוב המקרים (0.011 אום בכל מטר של חוט 1.5 בכיוון אחד, בחוט 2.5 יש התנגדות נמוכה יותר בהתאמה). הבעיה מתחילה בחוטים דקים איפה שההתנגדות יכולה להגיע לחצי אום ויותר אחריי כמה מטרים. במתח נמוך הכול יותר בטוח וכו'

יכול להיות שיש פתרונות תוכנה אבל גם פתרונות חומרה לדברים האלה הם בסדר גמור ועובדים בכיף

עוד משהוא אל מפסקים מחליפים - קיימות 3 שיטות שונות איך מחברים מפסקים מחליפים (השיטה הרגילה שמציירים בכל מקום, H-bridge וגרסא קצת שונה של H-bridge), וניתן לעשות בלאגן בכל אחת מהשיטות כשחלק מהמצבים מסוכנים אם המתח הוא 240 V (בין היתר - חיבור L מ 2 מעגלים שונים ביחד, מה שיכול להפריע למפסק בארון החשמל לקפוץ אם יש עומס יתר במשהוא אחר שנמצא באותו מעגל אם המפסקים המחליפים, והעומס יתר ימשיך)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים