עבור לתוכן

מבקש המלצה ללוח אם ומעבד עבור עריכת וידאו

Featured Replies

פורסם

3. האם אתה מתכנן בעתיד שימוש בכוננים חיצוניים בממשק חיבור USB 3.0, אם כן זה די אומר בפועל שלא תוכל להשתמש בזכרון DDR2 הקיים שלך (לא לגמרי מדויק, אבל זה בגדול).

מה הבעיה לקנות כרטיס USB 3.0? ממילא התמיכה בUSB3 על הלוח היא לא מהצ'יפסט אלא מרכיב צד שלישי שמורכב על הלוח. כרטיס הרחבה PCI יעשה את אותו הדבר גם על לוח ישן.

• תגובות 31
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון, אך יש את עניין נתיבי ה-PCI-E.

עד כמה שאני יודע, אין כרטיס הרחבה USB 3.0 לאפיק PCI אלא רק ל-PCI-E ומומלץ חריץ ברוחב פס x4 (אם אני טועה, זה כמובן המקום לתקן אותי :)) בנוסף תתכן גם מגבלה נוספת של ערכת השבבים לגבי מספר נתיבי התקשורת PCI-E הזמינים, כך שבמקרים מסוימים לא יתאפשר רוחב הפס המלא (מקרה פחות סביר אם קיימים שני חריצי PCI-E מתאימים).

כשכתבתי שסעיף 3 הוא לא לגמרי מדויק התכוונתי בדיוק להוספת כרטיס הרחבה, פשוט לדעתי אם מתכננים שימוש ב-USB 3.0 (והכוונה פה לשימוש וודאי בניגוד לשימוש "תיאורטי") אז עדיף לקנות לוח שבו היצרן הוסיף את השבב ודאג פחות או יותר לכל הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

תשובות

כניראה היתה אי הבנה אני לא צריך מעבר לשני חיבורי רשת בלוח

מעדיף להישאר עם הזיכרונות שלי אם ניתן ולא לעבור לAMD

אני מניח שלא רחוק היום שהכוננים החיצונים יהפכו ל USB 3 כרגע הכול מדבר ב USB 2 וזה בסדר לי האם ההבדל בין 2 ל3 במהירות העברת הנתונים היא משמעותית?

אם חיבור כרטיס USB 3 חיצוני יעשה את אותה עבודה כמו רכיב אינטגראלי אז אחלה אם לא וזה גורם סירבול אז מעדיף ב USB 2

פורסם

אם אתה רוצה להשאר עם הזכרונות שלך יש לך 2 אפשרויות:

1. שדרוג המעבד הקיים ל-Q9xxx.

2. שדרוג לפלטפורמת AMD (כפי שפרט 'בור ועם הספר').

לא תוכל לעבור לפלטפורמת Intel חדשה ולהשאר עם הזכרון הקיים שלך. ולדעתי אל תפסול את AMD כך סתם על הסף.

גם לוח עם 2 חיבורי רשת הוא לרוב יקר יותר ללא הצדקה אמיתית (אם קיים בכלל לתצורה מסוימת) אבל את נבדוק אחרי שיתבהר כיוון בחירת החומרה.

פורסם
  • מחבר

כפי שרשמתי בתחילתו של השרשור אני צריך המלצה גם על לוח וגם על מעבד ואם צריך לעבור למעבד QXXX אז נעבור אין בעיה

2 אני לא מזלזל לרגע בAMD פשוט זו פלטפורמה שאני לא מכיר וגם אם זה נותן יתרון אני מעדיף להישאר עם משהו מוכר ושאני יודע איך

להתעסק בו

הוספה של ממתג מחיבת הערכות אחרת מבחינתי

אני לא יודע עם הוספה של ממתג תהיה זולה יותר בהשוואה לעוד רכיב חומרה של רשת בלוח אבל אני פתוח לרעיונות

פורסם

אין שום הבדל בין בין מעבד של AMD ושל Intel עבורך כמשתמש.

אז אם כך:

1. אפשרות ראשונה - שדרוג המעבד שלך (שוב, תציין מהו דגם לוח האם שלך כדי שניתן יהיה לוודא שהוא באמת תומך) למעבד Q9550. עדיף אפילו לקנות מיד שנייה ולא במחיר מלא כחדש.

2. אפשרות שנייה- שדרוג לפלטפורמת Intel במקרה הזה הייתי ממתין עוד מספר שבועות עד שתמונת המחיר והזמינות של פלטפורמת ה-SB תתבהר קצת יותר.

3. אפשרות שלישית. רכישת מעבד Phenom IIx4/6 (מעבד 6 ליבות בעיקר משתלם אם אתה מקודד הרבה).

עריכה: נערך לצורך תמצות ההודעה.

פורסם
  • מחבר

תרשה לי להיות קצת חוצפן

אם היית משקיע קצת בקריאה של שאלותי לא היינו מגיעים לדף השלישי :hi:

אני מרגיש שאני חוזר שוב ושוב על דרישותי מהלוח והמעבד ביקשתי המלצה על לוח ומעבד עכשיו אתה שואל אותי איזה לוח יש כדי להתאים מעבד

וכן אני זקוק ל CF/SLI וגם את זה ציינתי כבר. ורצוי שני חיבורי רשת אבל על זה ניתן להתפשר

אפשר לקבל המלצה על לוח טוב מול מעבד QXXX לא כל הלוחות שיש להם מס' רב של חיבורי SATA יציבים מנסיון ישנם לא מעט לוחות שאתה מחבר מס'

יוזרים ב USB המערכת קורסת כי היא לא עומדת בעומס שאני מתכוון חיבורים חיצוניים אני לא מדבר על פלאש דיסק אני מתכוון לכוננים קשיחים שזקוקים

לאנרגיה

מתנצל על התוקפנות אבל אני מרגיש שאתה מסובב אותי סביב סביב מבלי להיות ענייני

היה לי נסיונות רעים אם לוחות של ג'יגה בייט לכן אני מעדיף המלצה ללוחות של חברות אחרות ברשותך.

אני מבין שאתה דוגל במעבד AMD אבל אני מעדיףלוחות למעבדי אינטל

בברכה

פורסם

אני בהחלט קראתי והתייחסתי לכל ההודעות שלך בדיון וחבל מאוד שאתה פנית להשתמש בגישה ונימה תוקפנית שאין לה מקום בפורום.

התייחסתי לכל אחת מהדרישות שהעלית והצעתי לך 3 אפשרויות פעולה במטרה שתעזור לנו לעזור לך על-ידי כך שתבחר בזאת שהכי נראית לך.

1. שאלתי לגבי הלוח-אם כי הכוונה שלי הייתה שתשדרג את המעבד הקיים שלך מבלי להחליף לוח וזכרון. אם אתה מעוניין להחליף גם לוח-אם בכל מקרה אז האפשרות הזאת לא רלוונטית כי אינה משתלמת.

2. אני לא "דוגל" בפלטפורמת AMD אני חושב שעבורך היא מהווה פתרון משתלם הרבה יותר, בייחוד כשאתה רוצה להשאר עם הזכרון הקיים שלך.

3. לגבי פלטפורמת Intel כתבתי בדיוק בהודעה הקודמת - ממליץ לך להמתין עד שהתמונה לגביהם, מבחינת מחיר, זמינות והיצע הרכיבים (כיום לא תמצא לוח-אם לפלטפורמה שמכיל את רוב מה שאתה דורש ממנו במחיר שניתן להגדירו כמשתלם), תתבהר. בכל מקרה כאן לא תוכל להשאר עם הזכרון הקיים שלך וזה הובהר כבר בתחילת הדיון.

אני לפחות לא קיבלתי ממך תשובה ברורה לגבי דרך הפעולה העדיפה עליך ולכן ניסיתי להמשיך לשאול שאלות מנחות. לדוגמה, רק בהודעתך האחרונה אמרת בפירוש שאתה רוצה רק מעבדים של Intel.

את ההסברים שלי נתתי, ואם הם אינם מספקים אותך, כנראה שאני לא האדם המתאים לעזור לך בנושא.

לכן, ובכבוד רב, אפרוש מהדיון ואאחל לך בהצלחה.

פורסם

תרשה לי להיות קצת חוצפן

אם היית משקיע קצת בקריאה של שאלותי לא היינו מגיעים לדף השלישי :hi:

אני מרגיש שאני חוזר שוב ושוב על דרישותי מהלוח והמעבד ביקשתי המלצה על לוח ומעבד עכשיו אתה שואל אותי איזה לוח יש כדי להתאים מעבד

וכן אני זקוק ל CF/SLI וגם את זה ציינתי כבר. ורצוי שני חיבורי רשת אבל על זה ניתן להתפשר

אפשר לקבל המלצה על לוח טוב מול מעבד QXXX לא כל הלוחות שיש להם מס' רב של חיבורי SATA יציבים מנסיון ישנם לא מעט לוחות שאתה מחבר מס'

יוזרים ב USB המערכת קורסת כי היא לא עומדת בעומס שאני מתכוון חיבורים חיצוניים אני לא מדבר על פלאש דיסק אני מתכוון לכוננים קשיחים שזקוקים

לאנרגיה

מתנצל על התוקפנות אבל אני מרגיש שאתה מסובב אותי סביב סביב מבלי להיות ענייני

היה לי נסיונות רעים אם לוחות של ג'יגה בייט לכן אני מעדיף המלצה ללוחות של חברות אחרות ברשותך.

אני מבין שאתה דוגל במעבד AMD אבל אני מעדיףלוחות למעבדי אינטל

בברכה

עזוב, לא שווה להתאמץ.

אתה זורק סיסמאות לאויר ואני לא בטוח שאתה מבין את משמעותן. למשל SLI/CFX האם אתה גיימר שרוצה לסחוט כל טיפת FPS מהמשחקים שאתה משחק? לפי התיאור שלך לא ולכן אין לך שום צורך בריבוי כרטיסים גרפיים.

אתה רוצה לוח למערכת שולחנית עם חיבור לעשרה דיסקים. הלו, לא הפרזת? יש כאלה אבל לשרתים ותהיה מוכן לשלם סכום רציני ולהחליף פלטפורמה שלמה ולא רק לוח ומעבד.

אתה אומר שאתה לא מכיר מערכות AMD. שמע חבוב, לי יש מחשב AMD ואני לא מכיר לא אותו ולא מערכות אינטל ואפילו עשו אותי מומחה. מה תגיד על זה? עכשיו מה שאתה צריך להכיר הם כלי העבודה שאיתם אתה עובד. מערכת ההפעלה והתוכנות שאיתן תעבוד. הן כבר יכירו את ההבדלים (הקטנים מאד אגב) בין שני המעבדים. זה כמו שתגיד אני יודע לנהוג רק על פורד פוקוס....

לגבי לוחות ג'יגה בייט והנסיון שלך. עם כל הכבוד, הנסיון שלך (וגם שלי וגם של כל אחד) הוא מועט ביחס למספרים העצומים שהלוחות האלה וגם של המתחרים נמכרים. כאשר מפלחים את הסטטיסטיקה לאלפים של לוחות רואים שרוב היצרנים טובים ואמינים. לג'יגהבייט יש לוחות לא רעים במחירים טובים ומבחר גדול למגוון מטרות. זו הסיבה שתראה אותם מומלצים ברוב המפרטים בפורום מפרטים למשל.

אנשים לא "דוגלים" במוצר או בחברה. אנשים כאן נותנים לך פתרון. אמרת קידוד מאסיבי? אמרת שרוצה לשמר את הזיכרונות DDR2 שיש לך? אז אין ברירה ואין מה לעשות - העסקה הכי טובה והכי משתלמת בשבילך היא פנום משושה עם לוח +AM2. זו צרכנות נבונה. זו צרכנות נבונה גם מהצד של הלוח ולא רק של המעבד כי תקבל הרבה יותר ערוצי USB 2.0 למשל.

אף אחד לא מנסה לדחוף לך בכוח את מה שהוא "דוגל" בו. ביקשת המלצה וקיבלת אחת (זו שלמעלה) ועוד כמה אחרות. עכשיו אתה הוא זה שצריך להחליט מה את עושה עם ההמלצות האלה.

זהו.

פורסם

אים אתה מעוניין באינטל קח בחשבון שיעלה לך יותר יקר אני לא מדבר על זיכרונות שצנחו 4 ג'יגה בסביבות 200 שקל,

אפשר להתאים לך מערכת מבוססת AMD שתשתווה למערכת של אינטל יצא לך יותר זול.

אני אישית עים מערכת של אינטל זאת זכותך, מה הסכום שאתה רוצה להשקיע למעבד לוח וזיכרון?

פורסם
  • מחבר

אני בהחלט קראתי והתייחסתי לכל ההודעות שלך בדיון וחבל מאוד שאתה פנית להשתמש בגישה ונימה תוקפנית שאין לה מקום בפורום.

התייחסתי לכל אחת מהדרישות שהעלית והצעתי לך 3 אפשרויות פעולה במטרה שתעזור לנו לעזור לך על-ידי כך שתבחר בזאת שהכי נראית לך.

1. שאלתי לגבי הלוח-אם כי הכוונה שלי הייתה שתשדרג את המעבד הקיים שלך מבלי להחליף לוח וזכרון. אם אתה מעוניין להחליף גם לוח-אם בכל מקרה אז האפשרות הזאת לא רלוונטית כי אינה משתלמת.

2. אני לא "דוגל" בפלטפורמת AMD אני חושב שעבורך היא מהווה פתרון משתלם הרבה יותר, בייחוד כשאתה רוצה להשאר עם הזכרון הקיים שלך.

3. לגבי פלטפורמת Intel כתבתי בדיוק בהודעה הקודמת - ממליץ לך להמתין עד שהתמונה לגביהם, מבחינת מחיר, זמינות והיצע הרכיבים (כיום לא תמצא לוח-אם לפלטפורמה שמכיל את רוב מה שאתה דורש ממנו במחיר שניתן להגדירו כמשתלם), תתבהר. בכל מקרה כאן לא תוכל להשאר עם הזכרון הקיים שלך וזה הובהר כבר בתחילת הדיון.

אני לפחות לא קיבלתי ממך תשובה ברורה לגבי דרך הפעולה העדיפה עליך ולכן ניסיתי להמשיך לשאול שאלות מנחות. לדוגמה, רק בהודעתך האחרונה אמרת בפירוש שאתה רוצה רק מעבדים של Intel.

את ההסברים שלי נתתי, ואם הם אינם מספקים אותך, כנראה שאני לא האדם המתאים לעזור לך בנושא.

לכן, ובכבוד רב, אפרוש מהדיון ואאחל לך בהצלחה.

לא ניכנס לוויכוח מיותר מי אמר מה כי אני חושב שעוד בתחילת הדיון אמרתי שעם יש צורך בהחלפת זיכרונות נעשה זאת סה"כ לא מדובר במחירים מרקיעי שחקים של הזכרונות ביחס למעבד שאותו אצתרך לרכוש הדברים הם לא טאבו ואני מתנצל אם לא הובהרתי כראוי

2 על תיעלב מידברי לא הייתה כוונה להעליבך ואת ידיעותך בנושא

3 לא זכור לי שנתת לי 3 אפשרויות ללוחות למעט שני לוחות של ג'יגה בייט למעבד AMD

4 אני מעדיף את מעבדי אינטל כי הזמינות שלי למוצר והזמינות של האנשים סביבי למוצרים תומכי באינטל גבוהה משמעותית ביחס לAMD וככזה גם המחירים

5 זיכרונות אם יש צורך אחליפם זה לא טאבו

6 עד כמה שאני מבין רוב הלוחות היום תומכים במעבדי QXXXX וגם בזיכרונות DDR2 זה לא דבר יוצא דופן

7 סכום ההשקעה הוא לא מוגדר אולם אם לוח אם עולה 500-800 ש"ח אני לא רואה בעיה בכך, בהשוואה ללוח של ג'יגהבייט שהומלץ כאן

בשביל זה אתם המקצוענים תגדירו עלויות לדרישות שלי אני לא חושב שהפרזתי בדרישות

חברה תודה על ההתיחסות ולא הייתה כוונה להעליב אף אחד ממכם הכל ברוח טובה

פורסם

1. אין שום טעם לקנות מעבד ולוח-אם חדשים לתושבת 775. זה פשוט לא כדאי משום בחינה. זה כן היה כדאי אם היית נשאר עם הלוח-אם והזכרונות שלך ורק רוצה לשדרג מעבד. לכן לא קיבלת המלצות ללוחות-אם שכאלה.

2. אם אתה רוצה פלטפורמת Intel עדיף לחכות עוד מספר שבועות עד שתמונות המחיר, ההיצע והזמינות תתבהר. פלטפורמת SB רק הגיעה אתמול לחנויות וזה אף פעם לא המועד האופטימלי לרכוש חומרה חדשה, כי המחירים שלה עוד לא התייצבו, וכנ"ל המחירים של הפלטפורמה הקודמת שהיא מחליפה שייתכן שיוזלו קצת בעקבותיה.

א. אם אתה סתם רוצה להסתכל קצת על לוחות עבור הפלטפורמה החדשה. תיכנס לאתרי היצרנים וחנות/חנויות שמהן אתה מתכוון לקנות את המערכת ותעבור על המפרטים של לוחות אם לתושבת .1155 מכיוון שאתה מעוניין במערך מרובה כרטיסים תתמקד בלוחות המבוססים על ערכת השבבים (Chipset) מדגם P67. נכון לנקודת הזמן הנוכחית לוחות אם בסיסיים למדי מוצעים במחירים גבוהים ביחס להיצע התכונות שלהם (לדעתי לפחות), אך אולי אחרי שתעבור על המפרט תגלה שהם דווקא כן עונים בגדול על הדרישות העיקריות שלך.

ב. מבחינת מעבד לפלטפורמת SB כנראה שעבורך הכי ישתלם ה-Core i5-2500K

ג. בכל הנוגע לזכרון, תקנה זכרון בנפח 4-8GB (בהתאם לצרכים הגרפיים שלך) מסוג DDR3 בתדר 1333 הכי זול שתמצא מחברה מוכרת (דוגמאות לחברות מוכרות תוכל למצוא בסטיקי שאלות נפוצות שבראש הפורום).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

לסיכומו של עניין

אם הייתי מעוניין להישאר אם מערך הזיכרונות שלי ולהישאר עם תושבת 775 איזה לוח אם היית מציע לי לרכוש בהתחשב בדרישותי? אני פשוט חיב כרגע לוח

ואולי יהיה לי יותר שווה כרגע לרכוש לוח טוב אפילו יד שניה ואחרי התיצבות המחירים של SB אוכל לשדרג בצורה מבוקרת

למה אתה מתכוון בלוחות אם בסיסים ? וליחלופין מה הם לוחות טובים אשר מומלצים

הסתקלתי קצת באינטרנט לקבל קצת מושג על מערך שבבים P67 המחירים נעים מ 650-1800 ש"ח ואולי יותר

אתה יכול לתת לי דוגמה לדגם עבור לוח אם בסיסי?

מה היא הפלטפורמה הקודמת שאתה מתכוון האם זה 5i/7i?

פורסם

כמו שהסברתי, אין שום טעם לקנות לוח-אם חדש לתושבת 775. אם כרגע אתה עם לוח תקול ורוצה פשוט להחזיר את המערכת לעבודה, הייתי קונה את הלוח הזול ביותר שאני רק מוצא כי הפלטפורמה הזאת כבר לא שווה השקעה. בטח שלא רכישת לוח-אם + מעבד למשהו שאתה מגדיר כשדרוג זמני.

Core i3/i5/i7 זה רק המיתוג של המעבדים. גם סדרות המעבדים החדשות שמבוססות על ארכיטקטורת Sandy Bridge וגם סדרות המעבדים מהדור הקודם המבוססות על Nehalem/Westmere ממותגות כך. אבל כן, כשדיברתי על הדור הקודם של Intel התכוונתי למעבדים לתושבת 1156 מארכיטקטורת Nehalem/Westmere (מעבדי Core i3-5xx, Core i5-6xx, Core i5-7xx, Core i7-8xx ו-Core i7-9xx)

במושג לוח-אם "בסיסי" אין הכוונה להגיד לוח-אם לא טוב. ב"בסיסי" הכוונה שהוא מכיל את החיבורים הבסיסיים שאתה מצפה למצוא בלוחות של ימינו (כמות מסוימת של חיבורי SATA, חריצי הרחבה ועוד). מאוד ייתכן שלוח-אם "בסיסי" שכזה יספיק למשתמש אחד ואילו לאחר שדורש יותר תכונות מהלוח שלו, לא.

באותה מידה אין כזה דבר לוח-אם מומלץ. כל הלוחות טובים, את הלוח בוחרים לפי המעבד שיותקן בו, והתכונות שיש בו (כמות חיבורי SATA, תמיכה ב-USB 3.0, תמיכה במערך מרובה כרטיסים וכו') ביחס לדרישות. כתהליך בחירת לוח אתה צריך לעבור על המפרט של הלוחות. להתחיל מהזול ביותר עבור המעבד המיועד, ואם הוא לא מכיל משהו שאתה צריך, לעבור לבא בתור וכן הלאה עד שתגיע ללוח-אם הראשון שעונה על כל הדרישות שלך ואותו אתה צריך לקנות.

כדוגמה ללוח אם בסיסי, עיין במפרט של הלוח P8H67-M LX. בגלל הדרישה שלך לאפשרות ליצור מערך מרובה כרטיסים אז אתה לא יכול לבחור בערכת שבבים H67 ומוגבל ללוחות עם ערכת שבבים P67 שמלכתחילה מתומחרים גבוה יותר. לוח כזה שעשיר יותר בפיצ'רים ועושה רושם שדי עונה על הדרישות שלך יהיה P8P67-M PRO

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני מתחיל להבין אותך

כן אני מחויב כרגע להחזיר את המערכת לשימוש

בתחילת השרשור עוד חשבתי ללכת על לוח תושבת 775 ולרכוש מעבד מסדרת הQXXX אבל אני מבין ממך שאין טעם , ׁלא זוכר אם ציינתי אבל כרגע יש לי מעבד E8400 Uלמעשה לא הבנתי מדוע לשדרג לפלטפורמה החדשה (אשמח להסבר) האם ההבדלים יהיהו משמעותים בעבודת המחשב

הרי גם בפלטפורמה הישנה ניתן לקבל מגוון של חיבורים כפי שציינתי והיו לי שני לוחות כאלו ששבקו חיים אם זה משנה משהו הינה הדגמים

הראשון שהיה לי עד לא מזמן P5N32-SLI ושירת אותי נאמנה והשני שפחות היה מוצלח מבחינתי הוא P5B DELUXE

מאחר והאחרון החליט לאחר עידכון ביוס לא להדליק מסך יותר התחיל המרוץ אחרי משהו אחר

אשמח להסבר

לעניין לוח בעל ערכת שבבים מתקדמת דווקא על ערכת שבבים H57 ראיתי לוח של ג'יגה בייט עם מרבית התכונות שאני רוצה - (כן כן אני יודע מה אמרתי קודם זה רק דוגמא) GA-H57M-USB3 מה דעתך על הלוח יכול להתאים למעבדים החדשים?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים