עבור לתוכן

מבקש המלצה ללוח אם ומעבד עבור עריכת וידאו

Featured Replies

פורסם

מבקש המלצה ללוח אם חזק ומעבד לכל מה שקשור לתחום הסרטים ועריכת וידאו בבלו ריי

זקוק ללוח אם שיהיה מהיר תגובה אם יכולות גבוהות

תודה

• תגובות 31
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום אחרת הדיון יינעל.

דוגמה לכותרת עניינית היא "מעבד ולוח-אם לעריכת וידיאו HD - תקציב X".

פרט בבקשה גם קצת יותר על השימושים שלך, מה הכוונה בעריכת ווידיאו? באיזה כלים תשתמש? האם מדובר בפרנסה או תחביב? האם המערכת תשמש גם לדברים נוספים (מעבר לעבודה משרדית רגילה)?

אין כזה דבר לוח-אם חזק. לוח אם בוחרים לפי המעבד שיהיה במערכת ולפי דרישה למספר וסוג חיבורים. לכן עלך לפרט קצת יותר על מה שנדרש לך מהלוח. לדוגמה, תמיכה בכמות זכרון מרבית, מספר חיבורי SATA וכו'.

ותוסיף את התקציב לכותרת.

פורסם
  • מחבר

ראשית יש לציין שזה לצורך תחביב ולא מקצוע אבל נעשה באופן תמידי

2 לא הגדרתי עדיין תקציב אבל אשמח לשמוע על אופציות

3 כפי שאמרתי אני צריך המלצה ללוח אם ומעבד, כרגע יש ברשותי מעבד E8400 ,כרטיס מסך ATI Radeon HD5550

זכרונות 6G 800Mh ddr2

אם אפשרי לשלב את החומרה הקיימת זה יהיה טוב, אולם במידה ויהיה צורך ממשי החומרה הנוככית כולה או חלק ממנה יכולה להתחלף

פורסם

אתה צריך לנטוש את הקיים

לעבור לסנדי-ברידג עם זכרונות 1333

פורסם

אתה צריך לנטוש את הקיים

לעבור לסנדי-ברידג עם זכרונות 1333

לא חייב.

הכל שיקול של תקציב. יש הרבה אופציות טובות. זה יכול להיות אולי SNB או פנום מרובע או משושה או i5/i7 מרובעים (לפני סנדי).

לשואל המקורי, אם אתה רוצה לשמר את הזיכרונות שיש לך, אני מציע לך לוח +AM2 ומעבד פנום X4/X6 ואז תוכל להשתמש באותם זכרונות. אל תתרשם ממספרי התדר בזכרון, ההשפעה שלהם אפסית על ביצועי המחשב.

אפשרות אחרת היא לבדוק אם הלוח שלך מתאים ל-C2Q מרובע (לחפש יד שנייה) ואז השידרוג כרוך בהחלפת מעבד בלבד ולדעתי גם הוא ישתלם.

פורסם
  • מחבר

איזה פרמטרים צריכים להיות טובים בלוח על מנת שיוכל להיות טוב לצרכים שלי

ולעבוד מהר גם כאשר עובדים במס' תוכנות שונות במקביל

אשמח לקבל כמה המלצות ללוח אם ומעבד תואם לזיכרונות הקיימים שלי

הייתי מעדיף להישאר באינטל ולא לעבור לAMD

פורסם

בשביל פלטפורמה חדשה לא תוכל להישאר עם הזיכרונות הקיימים מסוג DDR2. כל הפלטפורמות העדכניות כיום מתפקדות עם DDR3 בלבד. כמובן בלי להתייחס ל-AMD שהרי אם זו הייתה אופציה אז היה אפשר לבחור בלוח AM2+ שמשתמש בזיכרונות DDR2 ומקביל יכול לאכלס מעבד AM3.

לוח טוב לצרכים ושיעבוד מהר? אין דבר כזה לוח שעובד מהר, הלוח אמנם מנהל את כל הרכיבים במערכת אבל אין הבדלי ביצועים בין לוחות אם בימינו. ההבדלים הם בעצם בחיבורים (אילו חיבורים והכמות שלהם) ופונקציות שונות. אם אין לך דרישות מיוחדות מהלוח אז הלוחות הזולים ביותר יתאימו לך.

פורסם
  • מחבר

האם חיבור של שני כרטיסי מסך יתן ביצועים טובים יותר

כן יש לי צורך במגוון של חיבורים וכמות של חיבורים כגון כמות חיבורים של SATA ,USB E SATA ואפילו אופציה ל

שני כרטיסי מסך במידה וזה ישפר את זמן ומהירות העבודה

ראיתי לוחות שתומכים בבס של 1600Mhz וגם יותר האם זה לא יתרום למהירות עבודה?

האם ביצוע של OC גם יכול להאיץ את הלוח ?

תודה לעונים

פורסם

לא מאיצים לוחות, מאיצים זיכרונות, מעבדים וכרטיסי מסך (בעיקר). גם ברמת הלוח עצמו אפשר לקרוא לזה אוברקלוק אבל לא נראה שלזה התכוונת.

תרשום מה הדרישות שלך מהלוח ותקבל המלצה בהתאם. אם אתה צריך חיבורים מסוימים אז תרשום אילו וכמה. אם אתה סתם רושם כי בא לך שיהיו חיבורים למקרה ותצטרך אז אל תרשום את זה כדרישה מהלוח, תשאיר את זה לנו.

לגבי כרטיסי מסך - הפורום המתאים הוא "כרטיסי מסך" או אפילו "עיצוב וגרפיקה ממוחשבת".

פורסם

האם ביצוע של OC גם יכול להאיץ את הלוח ?

תודה לעונים

היום הגענו למצב שרוב הציוד מסוגל ומתוכנן לעשות OC.

OC איכותי למעבד הוא מאוד משתלם בכל בחינה.

אני לקחתי מעבד I7 של 2.66GHZ והפכתי אותו ל3.8GHZ (יציב לגמרי) עם תוספת מתח מאוד קטנה יחסית.

כל מה שצריך זה קירור משופר (אפשר גם בפחות מ200 שקל) וקצת זמן ללמוד ולבצע את הOC בהצלחה.

בכרטיסים גראפים אני לא נוהג לעשות OC מכל מיני סיבות.

זה לא ממש משתלם, זה לא ממש הבדל משמעותי בביצועים, ואי אפשר לשים על זה קירור אחר בלי לאבד אחריות.

ואפשר אם רוצים לקנות כרטיס מומהר מהיצרן עם קירור משופר ולסגור עניין.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאמרתי את דרישותי לא?

אני זקוק למרחב של חיבורים כי אני עובד עם הרבה כוננים חלקם פנימי וחלקם חיצוני בו זמנית לכן יש לי צורך במבחר

חיבורי SATA וחיבורי USB וחיבורי רשת

פורסם

אתה צריך חיבורים מסוימים אז תרשום אילו וכמה.

פרטת באופן כללי, אך נדרש פירוט פרטני יותר. לדוגמה, כמה כוננים קשיחים פנימיים יהיו במערכת, בכמה כוננים חיצוניים אתה משתמש ומה ממשק החיבור שלהם (USB או eSATA). לא חייבים בהכרח מספר לגמרי מדויק, צריך לדעת סדר גודל והאם יש כוונה להוסיף נוספים בעתיד.

מה הכוונה בחיבורי רשת? לכמה חיבורים כאלה אתה זקוק (כלומר כמה התקני רשת כגון מודם/נתב, NAS וכו' מחוברים למחשב)?

פורסם
  • מחבר

כרגע מס' הכוננים הפנימיים יעמוד על 4 אם אפשרות הרחבה ישנם כוננים חיצונים משתנים כאשר לפעמים מחוברים

גם 3 כוננים חיצוניים בו זמנית שמעבירים חומר מאחד לשני דרך ממשק USB ולא הייתי רוצה שהמחשב יהפוך לצב בגלל זה

אני צריך שני חיבורי רשת אחד קבוע לאינטרנט דרך מודם והשני לסטרימר או NAS מעבר לכך טוב שיש חיבור רשת נוסף אופציונאלי

יש לי כונן חיצוני אחד בחיבור E SATA

רצוי שני PCIe x16 אם יהיה צורך ויעזור אוסיף בהמשך עוד כרטיס מסך

חיבורי אודיו מתקדמים לא חשובים לי

אני חושב שפחות או יותר די סגרתי את הפינות לא?

פורסם
  • מחבר

??? ???

פורסם

בהתאם לחוקי הפורום, אל תקפיץ בבקשה הודעות לפני שחלפו 24 שעות מאז ההודעה האחרונה שלך, אלא אם כן יש לך מידע חדש לעדכן בדיון.

בוא נעשה קצת סדר.

1. האם אתה מעוניין להישאר עם הזכרון DDR2 הקיים שלך?

2. אני באופן אישי לא מכיר לוח עם 3 יציאות רשת וגם אם קיים כזה הוא בטח מאוד יקר ולא משתלם. במובן הזה אני ממליץ לך לשקול קניית מתג או נתב.

3. האם אתה מתכנן בעתיד שימוש בכוננים חיצוניים בממשק חיבור USB 3.0, אם כן זה די אומר בפועל שלא תוכל להשתמש בזכרון DDR2 הקיים שלך (לא לגמרי מדויק, אבל זה בגדול).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים