עבור לתוכן

כמה שאלות בנוגע למערך RAID

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

העבודה שלי טומנת בחובה טחינה של הזכרון הוירטואלי ושל הדיסקים הקשיחים ע"י כל מיני דברים כמו scratch disks של פוטושופת זיכרון וירטואלי עצמאי של זיבראש ועוד.

לאחר שחשבתי על SSD הבנתי שאמנם SSD ישפר את הביצועים בצורה משמעית, אך לתקופה קצרה שכן המגבלה על מספר הכתיבות לדיסק תשחק מהר מאד.

כעת אני מעוניין לברר כמה פרטים לגבי מערך RAID.

דיסקים אצלי נוטים לסיים את חייהם מהר ולכן חשובה לי יתירות במערך RAID

להבנתי מערכי RAID עם יתירות דורשים בקרים כדי לעבוד בצורה נורמלית. בנוסף אני לא רוצה להתקע עם מערך רייד מבוסס לוח אם בו אני כבול ללוח האם שלי מבלי יכולת להעביר אותו למחשב חדש.

עם כל זאת, אני לא מעוניין לקנות בקר RAID או FAKERAID כרגע שכן אני מבין שהם די יקרים (סביב האלף שקל לזולים)

חשבתי לעשות מערך כזה:

RAID0 מבוסס לוח אם שעליו תשב מערכת ההפעלה, התכנות וגם מיקום ה scratch disks זכרונות וירטואליים וכו'

דיסק קשיח רגיל עליו אשמור את הפרוייקטים והקבצים איתם אני עובד ויגובה באופן סדיר.

ככה אמנם אין יתירות ואתפשר על מהירות בשמירה ובטעינה של קבצים אבל הסיכוי לתקלות בדיסק עם החומר החשוב יורד ואני מרוויח מהירות בזמן עבודה שוטפת.

אם הדיסקים של הRAID ילכו אז לא יילך לי מידע חשוב שכן הוא שמור בקשיח אחר.

אשמח לדעת מה אתם אתם חושבים, אם זה בכלל יעבוד אם יש לכם רעיונות אחרים או שאני בכלל לא יודע על מה אני מדבר :hat:

*בואו נעזוב לרגע את שילובי ה ramdisk (:

אגב,כל הכתוב פה מתייחס למחשב חדש שאקנה בקרוב ויתבסס על המעבדים החדשים של אינטל.

פורסם

השאלה כיצד מתאפיינים היישומים שבהם אתה משתמש. שיפור בתעבורה כלל לא יעזור אם היישומים הללו בעיקר צריכים זמני גישה קצרים.

פורסם
  • מחבר

אמממ אתה נותן לי יותר מידי קרדיט... אתה יכול להסביר מה רשמת? (:

אם בזמני גישה אתה מתכוון כל כמה זמן הוא ניגש (וכמה זמן לוקח לו לגשת) לזכרון הוירטואלי ושות'?

או לכל שאר הקבצים שנמצאים בדיסק הבודד ואני עושה בהם שימוש בזמן העבודה? (למשל טקסטורות)

עוד משהו שחשבתי עליו הוא לעבוד עם כל הפרוייקט מהRAID ולהגדיר לתכנה כמו TrueImage שיש לי שתגבה כל עדכון לתיקייה מסויימת לדיסק הרגיל.

ככה אני עובד לגמרי מהRAID, כל הקבצים שרלונטיים נמצאים שם וגם הvmem וכו' אבל כל פעם שאני שומר, אני שומר לכונן ה RAID לתקייה מסוממת ואז TRUEIMAGE מעתיקה את הקבצים החדשים/מעודכנים לכונן גיבוי.

האמת היא, בפשטות, שאני מעוניין ב RAID אם הוא ישפר את הביצועים אבל אני מאוד מאוד מפחד מתקלות.

אני אשמח לכל פתרון בנושא, בין אם פתרונות גיבוי או יתירות או כל דבר שיעזור גם אם זה לא RAID אלא SSD או משהו אחר.

הבעיה היא שאני לא חושב שיש לי 1000 שקל נוספים עבור בקר ייעודי.

הבעיה שלי עם RAMDISK היא גם שאצטרך לקנות הרבה יותר זכרון וגם שהפתרון הזה לא יעיל עבור zbrush (ובכלל, מי מייצר היום תכנה שתומכת רק ב4 גיגה זכרון? :s07:)

*אגב הבעיות שיש לי הן לא משהו מיוחד בתחום. אני פשוט חושב שאני היחיד שלא מוכן לחיות איתן :silly:

פורסם

ישנם שני אספקטים עיקריים בביצועים של דיסקים קשיחים, האחד הוא תעבורה כללית והשני הוא זמני גישה של ראשי הקריאה-כתיבה. אם זמני גישה חשובים יותר ביישומים שלך אז שום RAID לא יעזור לך ולא יועיל לך בביצועים.

http://www.storagereview.com/guide/perfPosTrans.html

פורסם
  • מחבר

ובתרגום, זמן גישה = positioning תעבורה = transfer ?

פורסם

נכון..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים