עבור לתוכן

האם corsair cx430 מסוגל לעבוד עם אל פסק advice pvr650

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להחליף ספק כח במחשב וחשבתי על cx430.

הבעייה היא שהספק הנוכחי הוא ללא active pfc ומוזן ע"י אל פסק סטנדרטי (לא סינוס)

האם למישהו יש ניסיון בשילוב הזה?

כשאני אומר מסוגל לעבוד הכוונה היא כמובן בזמן הפסקת חשמל כלומר כאשר האל פסק מבצע המרה ממתח המצבר ל220 וולט עם צורת גל מרובע.

פורסם

בטוח שהוא pvr 650 ולא prv 650 ?

הנתונים של prv http://www.advice.co.il/data/files/120168specifications partner vision he.pdf

לפי צורת גל prv מספיק קרוב לסינוס כדיי שלא יהיו בעיות

אני הייתי בודק יותר לעומק את הקטע של הספק מקס' - 650 הוא לא גדול במיוחד ויש מלא מחשבים שהוא קטן אליהם

אבל אם אתה מחליף לספק active pfc אז אתה מוריד עומס (בהשוואה למה שה ups החזיק מקודם) אז נראה לי שלא תהיה בעיה

פורסם
  • מחבר

כן prv650.

הנקודה היא לא חישוב עומסים.

הבעיה היא עקרונית בהפעלת ספק apfc עם modified sine.

יש לי ספק של אנרמקס דגם modu82 וכתוב בהוראות ההפעלה שלו שהוא מתאים לעבודה מול אל-פסק סינוסי וגם modified sine.

חוץ ממנו שום יצרן לא מתחייב לכלום ובפועל ספקים רבים כבים תוך שניות ספורות מרגע המעבר לעבודה ממצבר.

לכן אני שואל אם יש למישהו ניסיון מוכח לעבודה עם הספק הנ"ל, שהוא זול, מול אל פסק במצב מצבר.

פורסם

תלוי באיכות של ה modified. כמה שיש יותר שלבים ככה זה יותר קרוב לסינוס

3 שלבים (מה שבדרך כלל יש ב UPS איכותי, אני מנחש שהכוונה היא לזה ב simulated sine) זה מספיק קרוב ובדרך כלל לא עושה בעיות

יש כאן כמה אם ספקי seasonic ו upים של אדוויס שכתוב שהם simulated sine ולא היו כאן שאלות של ספקים שמתכבים, אז אני מנחש שהוא עובד, לא ניסיתי בעצמי

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

יש לי מחשב בבית עם enermax modu82+ 425W. בדקתי אותו עם הprv650. ניתקתי מתח אספקה והUPS והמחשב המשיך לעבוד רגיל ולא היה שום זמזום מהUPS או כיבוי.

באחד מאתרי הסקירות של ספקי כח יש סעיף שבו הם בודקים תאימות הספק ל modified sine ups. הרבה ספקים מוכרים וטובים לא עוברים את הבדיקה.

בערב אני אמצא את הקישור לאתר הנ"ל.

זו הסיבה לדאגתי.

כ"כ כל ספקי הספקים אינם מתחייבים לעמוד בתאימות הנ"ל!

פורסם

בתחום של UPSים זולים (בערך כל דבר שהוא לא אונליין או באותה רמת מחיר) יש המון דברים שמסתמכים אל "עובד ללא אחריות". החל מהסוללה, הממירים, הקירור, הנתונים שכתובים . . . . גל מרובע / סינוס זה הקצה של הבעיה

אם אתה לא מתכוון לקנות UPS יקר בהרבה תצתרך להסתמך אל ניסיון אישי של מי שתכלס מריץ ספק כמו שלך אם UPS כזה, ולי אין את ה UPS הזה כך שאין לי ממש תשובה. וגם אם להם זה עובד, לא אומר שלך יעבוד

בפורום יש כמה משתמשים שיש להם ספקים דומים ו UPSים זולים שונים של אדוויס ולא נראה לי שהם מתלוננים (וגם אצל חלק משמעותי ה UPS בעומס יתר)

הבעיה כאן היא בחלק גדול (לדעתי הרוב) בצד של ה UPSים ולא של הספקים. יש כמה יצרנים שמבחינתם modified אם שלב אחד (קפיצה מ 0 ליותר מ 250 V, יותר גרוע מגל מרובע) הוא modified sine, אבל אתה רואה למעלה שרק הרבה אחריי זה הצורה בכלל מתחילה להתקרב ל sine. והיצרנים מרשים לעצמם לשקר כמה שבא להם, ממש כמו בספקים גנריים (אפילו עוד יותר, כי אתה לא תגלה בכלל שהם שיקרו עד להפסקת החשמל הקרובה)

אני מצפה מ UPS איכותי יותר (המחיר בהתאם) שאומר שהוא modified sine להיות אם מספיק שלבים כדיי לא להפיל ספקים, אבל עדיין יכול להיות שיש לך בעיה מהצד של הספק

פורסם
  • מחבר

עדיין לא מצאתי מאמר טכני שמסביר את הסיבות לאי תאימות בין modified sine ups לביןapfc psu.

למיטב הבנתי מעגל ה apfc מנסה לעקוב אחרי מתח המבוא ולכן כאשר הוא מקבל מתח סינוסואידלי הוא יצרוך זרם סינוסואידלי. כאשר מתח המבוא הוא גל מדרגה אז מעגלי הבקרה מנסים ליצור פולס זרם. יכול להיות שתגובת המעגל הדינמית גורמת לזרם יתר שמעמיס את ה UPS ומביא לקריסתו. אולי. בכל מקרה גם בספקים רגילים עם מיישר גשר במבוא יש פוךס טעינה ברגע שמגיעה מדרגת מתח?!

ולכן אני מנסה לדלות מידע ע"ס בדיקות של מעבדות שסוקרות מוצרים.

לדוגמא:

ספק chieftec a-135 550W:

http://www.xbitlabs.com/articles/cases/display/chieftec-psus_2.html#sect3

חבל שהם לא מספקים מידע ups compatibility לרוב הספקים הנסקרים אלא למיעוט בלבד (אולי הם התחילו בכך רק לאחרונה)

על כל פנים אני מצאתי deal יפה ל enermax modu82+ 425W ב290 ש"ח ומאחר וכבר בדקתי את התאימות שלו אז זה מה שאקנה.

נראה לי שיהיה מעניין לקבל תגובות של חברים על צירופים ups +apfc psu שעובדים (במצב מצבר כמובן).

פורסם

הסיבה דומה ללמה אסור לחבר פלורסצנטים קומפקטיים לדימר. ההתחלה של המעגל של המנורה הזאת זהה להתחלה של המעגל בספק ללא PFC. ב http://sound.westhost.com/articles/incandescent.htm#pf - תרד קצת למטה איפה שיש צילומים של גל ומה שכתוב מתחת אליהם

המעגלים של ספק ללא PFC / אם passive PFC / אם active PFC בציורים

צורות גל שהם לוקחים כשהם מחוברים למתח סינוס ב http://www.pcpowercooling.com/products/reviews/pcp_silencer/index.htm למטה

בגל sine, הקבל נטען למשהוא כמו 320 V DC בשיא של הגל. הגל יורד מהר יותר מהמתח אל הקבל, והמעגל של הספק ממשיך לעבוד מהקבל ולא מהמתח של הכניסה. המתח של הקבל יורד באיטיות. בפעם הבאה שה sine עולה, מגיע למתח של הקבל וקצת עובר אותו, נוצר הפרש מתחים בין כניסת ה AC והקבל, ועובר זרם. הזרם יהיה גדול, כי ההתנגדות היא כולה של כמה חוטים, קבל ודיודה. זה מה שרואים בתמונה הראשונה של הגל באתר של המנורה, כשהמנורה מחוברת לגל sine. אחריי זה הזרם יורד איך שהקבל ממשיך להיטען ממתח שעולה באיטיות (עד למקסימום)

הגל שמוציא דימר דומה לגל modified של שלב 1. התהליך דיי דומה חוץ מהבדל אחד - המתח של הכניסה לא קצת עובר את המתח של הקבל, אלא קופץ מייד למקסימום. כלומר - איפה שב sine היתה מכת זרם כשהמתח קצת עבר את המתח אל הקבל, כאן היא הרבה יותר חזקה כי יש מיידית הפרש מתחים גדול אל אותה התנגדות אפסית כמו קודם. בגלל הפרש המתחים הזה הקבל גם נטען הרבה יותר מהר (הפולסים של הזרם גבוהים וקצרים יותר), והקבל והדיודה ורכיב נוסף שלא ציירתי - תרמיסטור - מעבירים זרם גדול יותר בהרבה ממה שהם מיועדים להעביר. באתר של המנורה - תמונה שניה

גל מרובע נקי אפילו טוב יותר מ sine לספק ללא PFC - המתח אחריי הדיודות הוא כמעט DC קבוע - הקבל לא יורד

בגל modified של 2 שלבים, רוב הסיכויים שהקבל עדיין לא ירד לחצי ולכן הרמה הראשונה לא ממש עושה משהוא, והרמה השניה תגרום למכות זרם בדיוק כמו במקרה של שלב 1

בגל modified של הרבה שלבים, הקבל מספיק לרדת בתחום שמכסה כמה שלבים. ולכן כשהמתח יעלה בחזרה הטעינה תתחלק לכמה מכות קטנות במקום אחת גדולה

בספק passive PFC יש סליל שמחובר בטור למעגל. בגל סינוס, הסליל מחליק את מכות הזרם אל ידיי יצירת מתח נגדי שמאיט את התהליך של הטעינה. גם ספקיי passive PFC עושים בעיות (ויכולים לעשות בעיות דיי חמורות) אם מתח בצורת מדרגות - בכל מדרגה כזאת נוצרת גם קפיצה של הזרם, ולאלה הסליל מגיב בכך שהוא יוצר פולסים של מתח גבוה מאוד (אלפיי וולט) אל חלק מהמדרגות. מתחים כאלה יכולים לפרוץ רכיבים בספק

בספק active PFC יש רכיב מיתוג שמחבר ומנתק את המעגל בכניסה. הוא מחליק את המכה של הזרם אל ידיי ניתוק של הכניסה בזמנים הלא רצויים וחיבור בזמנים שבהם כן רוצים שהקבל ייטען (הוא קצת יותר מורכב ממה שציירתי, בין היתר יש סליל שיכול להיות עושה בעיה דומה לסליל ב passive PFC וכו). כאן אני לא יודע בוודאות, אבל כנראה המעגל מתזמן את המיתוגים שלו לפי גל סינוס, וממתג לא נכון כשהמתחים קופצים לו בצורת מדרגות. אני מניח שהחל מכמות מסויימת של מדרגות הוא כן מתחיל לזהות את ה "סינוס" שהוא רוצה לקבל

כל הקטע הזה בעייתי כי ה UPSים הרבה פעמים נותנים גל פחות טוב ממה שכתוב אליהם, וגם אם הספק מסתדר יכול להיות שיש בו איזה שהם רכיבים שמקבלים פולסים של מתח / זרם גבוהים 100 פעמים בשניה ויותר וזה כנראה יכול לפגוע בהם. ב UPS שנותן גל modified ניתן רק לקוות שהשלבים של הגל מחלקים את המכה לכמה קטנות, ושהספק מספיק עמיד כדיי להחזיק את המכות הקטנות יותר. לפי זה שלא ראיתי כאן מקרים שספק active PFC נשרף בגלל UPS אני מניח (מקווה ?) שהוא עומד בזה

פורסם
  • מחבר

מעגלי PFC מבוקרים ע"י רכיבים של חברות כמו TI, Fairchild ועוד.

לדוגמא מתוך דפי נתונים של fairchild:

מתח הכניסה מיושר ע"י מיישר גשר כמו בספק רגיל אבל במקום לטעון קבל הוא מזין מעגל power boost שעובד בתדר מיתוג גבוה ומייצב מתח ל 400 וולט.

הבקר דואג לטעון את הקבל בזרם שעוקב אחר מתח הכניסה כלומר סינוס.

ראה בקרי PFC:

http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ucc28061.pdf

http://www.fairchildsemi.com/ds/FA%2FFAN6982.pdf

בדפי הנתונים של הרכיב הפשוט יותר של פיירצ'יילד אפשר ללמוד על אופן הפעולה הבסיסי של מעגל PFC.

אני מאמין שההבדל בין הספקים השונים הוא בתגובה לגל מדרגה.

הספקים שמפילים את הUPS התגובה כנראה מהירה ומעלה את הזרם לרמות שה UPS קורס בעוד שהספקים שממשיכים לעבוד הם כנראה "עצלנים" בתגובה ויוצרים זמן עליית זרם ארוך יותר ולכן לא מגיעים לovercurrent.

פורסם

דיי ענית אל השאלה, אין לי ממש מה להוסיף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים