עבור לתוכן

תקציב 2011-2012 - התקציב הטוב ביותר שאושר אי פעם

Featured Replies

• תגובות 57
  • צפיות 8.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רוב תושבי המדינה הם בעד תקציבים לעולם התורה, כי רוב הישראלים הם מסורתיים ודתיים [כנראה שאתה מכיר גם את הלינק הזה של הסקרים], ומאוד מכבדים רבנים ולומדי תורה.

למעשה זה מאוד "נכון " לזרוק תקציבים של הון עתק על תיאטרון ואומנות ולימוד ספרות שלא מעניינים 90 אחוז מהציבור בישראל.,. אבל כל עוד אתה נהנה זה בסדר.

תפסיק להסתכל רק על הצלחת שלך, כתבת שאתה סטודנט זה מראה לי מדוע אתה משוחד, אתה רוצה שרק הסטודנטים יקבלו [למרות שמקבלים פי כמה יותר תקציבים על כל תלמיד ].

רומי, אתה לא באמת קורא את ההודעות שלי ורק מעתיק שוב ושוב את הלינקים שלך, מבחינתי אתה על גבול הכישלון במבחן טורינג.

יש הרבה אנשים שהם בעד תקציבים לעולם התורה, (או לכל מטרה אחרת) בתנאי שמדובר מהכסף שיורד מהתלוש של השכן, בגלל שהם היו מעדיפים לשמור את הכסף שלהם אצלם ולהשתמש (או לתרום) בו בדרך שבה הם רואים לנכון ולא האדונים שלהם בכנסת.

זה בכלל לא "נכון" לזרוק תקציבים על תאטרון ואומנות, מי שמעניין אותו תאטרון שיישא בעלויות בעצמו, העמדה שלי בנושא עקבית. וזה שאני סטודנט זה לא אומר שאני בעד הסבסוד הכבד של ההשכלה הגבוהה. ואני אומר את זה בגלוי לכל מי שמוכן לשמוע.

פורסם

כן זה ידוע לי שהמדינה לוקחת כסף ובזה משתמשת "בנתינה בחזרה" , אבל המדינה נועדה לרווחת התושבים ולא להיפך. .

רוב הישראלים הם מסורתיים ודתיים [כנראה שאתה מכיר גם את הלינק הזה של הסקרים], ומאוד מכבדים רבנים ולומדי תורה.

1. המדינה נועדה לרווחת התושבים-זה בטוח. כשכל אדם פרטי מסתכל על הכיס שלו ואומר "מה זה? כולם גנבים, גונבים לי את המשכורת". כשהוא מסתכל על גשר או מנהרה שבנו על מנת לחסוך פקקים הוא בכלל חושב שזה בזכות המשכורת שלו ושל שאר העובדים? ד"א לדתיים אין שום פוטנציאל למידה, הם לומדים תורה בלבד ואין סיבה שבוקר אחד הם יחליטו להתפתח ולהתחיל ללמוד ++C למשל. חבר כנסת/שר בממשלה טס ב business בעזרת כספי ציבור וכולם צועקים "גנב גנב"... למה מה ציפיתם, שהוא יטוס ב coach? בכל זאת מדובר באיש מכובד.

2. מאיפה הבאת שרוב הישראלים מסורתיים, דתיים, לומדים תורה או מכבדים רבנים? מכל מי שאני מכיר - 1 מתוך עשרה הוא מסורתי ו/או לומד תורה ו/או כו'.

אני לא מסורתי,לא דתי, לא לומד תורה, וכשאתה שומע בחדשות שרב אונס ילדים אז לא בדיוק בא לך לכבד רבנים.

אבל בואו לא נהפוך את זה לדיון "דת ואמונה".

פורסם

רומי, אתה לא באמת קורא את ההודעות שלי ורק מעתיק שוב ושוב את הלינקים שלך, מבחינתי אתה על גבול הכישלון במבחן טורינג.

יש הרבה אנשים שהם בעד תקציבים לעולם התורה, (או לכל מטרה אחרת) בתנאי שמדובר מהכסף שיורד מהתלוש של השכן, בגלל שהם היו מעדיפים לשמור את הכסף שלהם אצלם ולהשתמש (או לתרום) בו בדרך שבה הם רואים לנכון ולא האדונים שלהם בכנסת.

זה בכלל לא "נכון" לזרוק תקציבים על תאטרון ואומנות, מי שמעניין אותו תאטרון שיישא בעלויות בעצמו, העמדה שלי בנושא עקבית. וזה שאני סטודנט זה לא אומר שאני בעד הסבסוד הכבד של ההשכלה הגבוהה. ואני אומר את זה בגלוי לכל מי שמוכן לשמוע.

*הנך מתעלם מהלינקים , אני אתן עוד אחד חדש http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=23145 .

זה משיב גם ל Cha0stAlker - אתה בחור חביב שבאמת מנסה לא ליפול לכל כתבה של עיתון , אבל יש לך הרבה חוסר ידע בהכרות של ציבור זה.

מסורתיים רוב.. [ולא לומדי תורה רוב ]

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3952813,00.html

"כשהתבקשו הנשאלים לומר באיזו מידה הם שומרים על המסורת היהודית, התברר כי רוב היהודים מקפידים בעניין זה: 25% השיבו כי הם שומרים "במידה רבה מאד" על המסורת ו-38% ענו "במידה רבה". 31% שומרים על המסורת ב"מידה מועטה" ו-6% כלל לא. בקרב האוכלוסייה החילונית 86% שומרים על המסורת במידה כלשהי ו-14% "בכלל לא".

כתבה באתר "walla": "כמה חילונים יש באמת?" מאת אורי רגב.

"בין היתר דווח כי האוכלוסייה החילונית שומרת מצוות רבות. לדוגמה, 72% מהחילוניים ביקרו בשנה האחרונה בבית כנסת. כמו כן, 200 אלף מבני 20 ומעלה [אוכלוסיית הסקר] הגדירו עצמם כחוזרים בתשובה... שיעור המגדירים עצמם "חילוניים" מוצג כעומד על 42% בלבד".

*לדבריי Cha0stAlker : שכותבים רב אנס, תבדוק קודם אם אותו אדם הוא באמת רב אחר כך האם זה רק חשד או כבר יש גזר דין, כי בציבור ההחרדי כל אחד מקבל את התואר רב גם מורה בבית ספר.

בנוגע לרבנים גם כאן יש דרגות, יש רב שהוא רק הוכשר לרבנות [מגוף ממלאכתי ]על ידי ידע, ויש רב שהוכשר גם מידע ומסורתיות וכו'.. ומקובל על קהל החרדי.

זה מקבלים הסכמה רק מהגדולים.

שמתי לך לינק בהודעה הקודמת ראה את דברי חבר הכנסת מהכרות שלו שהיה בצערותו בישיבה .

עוד דבר לא צריך להכליל , אם קצב הורשע באונס זה אומר שכל נשיאי מדינת ישראל אולי הם גם כאלה? אם עכשיו נתפס אנס והוא קצין במשטרה אז אולי רובם גם כך ?

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=770919

בסך הכל צריך להכיר רבנים, ואת זה מכירים בישיבות .

*אף אחד לא מרגיש את זה בכיס, אתה מפיל את כל לקיחת המיסים רק על האברך - ויותר מדיוק על ציבור שלם [ישיבות, לימודי חובה, בנות בגרויות ] .

מליארד שקל הינו פחות משליש אחוז מסה"כ התקציב של מדינת ישראל [לשנת 09 313 מליארד ]. במילים אחרות, על כל מאה שקל של משלם המיסים, 30 אגורות הולכות לאברכים. וזאת לפי הערכה הגבוהה כפי שהיא פורסמה בתקשורת. האמת היא שכל אחד צריך לעשות פה חשבון נפש עם עצמו, ולחשוב האם שלושים אגורות מתוך כל מאה שקלים הם סכום הגיוני להשקיע בלימודי יהדות. אני אישית יודע שלפעמים אני יוצא עם פחות ממאה שקל ותורם כמה שקלים לקבצני תל אביב... דרך אגב, מתוך המאה שקלים, אתה משלם 18 שקלים על ביטחון, 9 שקלים לביטוח לאומי -ממנו המובטלים מקבלים קצבה גבוהה מהרבה מבחורי הישיבה, ו- 10 שקלים על חינוך. מעניין כמה משקיעים בתרבות? יש לי הרגשה שזה יהיה יותר מ- 30 אגורות.

*זה נחמד שאתה אומר שאתה ישר בזה, אבל לפי כתיבתך הקודמות נראה שבכלל לא צריך לתת שום דבר לישיבות [כולל גילאי חובה ].

ואת הכסף לתת לכל מטרה אחרת כמו כבאות וכו' כמו שפירטת דף קודם.

נציגי החרדים בכנסת אומרים כן לכבאות כן לסטודנטים וכן להם, הצד השני של סוגי סטודנטים כי זה לא כולם [עמותה כמו 'ישראל -חופשית' עושה הרבה רעש, לה יש בעיה עם כל סממן דתי ] אומרים כן לכבאות כן לסטודנטים אבל לא לחרדים.

אנשים צרי עין שרואים רק את עצמם וטובתם -וזה דבר מסוכן לחברה.

פורסם

רוני, אני אגיב על חלק אחד ממה שאמרת (לפני שתאשים אותי שאני לא מתייחס להכל):

זה שרוב האנשים בישראל הינם אנשים מאמינים או שומרי מסורת (לפי סקרים שונים), ממש לא אומר שרוב העם תומך בנתינת תקציבי עתק לאוכלוסיה החרדית. אני מאוד מכבד רבנים ושאר חרדים (כמו שאני מכבד כל אדם אחר), ואני מחשיב את עצמי כאדם מאמין, אבל אני ממש לא תומך בתקציבי הענק שהחרדים מקבלים בשביל ללמוד תורה (ועזוב את זה שחלק גדול מאוד לא באמת לומד, ולראייה הבחור שדיבר על חקירת המשטרה בנושא), שכן 99.9% מהכסף הציבור לא יראה חזרה בשום דרך שהיא (לא כל השקעה מחזירה את עצמה באופן ישיר אבל במקרה הזה ההשקעה לא מחזירה את עצמה גם באופן באופן עקיף).

יש מבין?

פורסם

זה בכלל לא סכום עתק, בפעם המי לא יודע מה התקציב הזה לא הולך רק לאברכים.

יש לימוד חובה ,על פי כמות התלמידים כך הוא התקציב.

לא מדובר על מאמינים [שכמובן גם מתוכם יש כאלה היודעים ורוצים שיקבלו על שמירת המסורת ] אלא על מסורתיים ממש + הדתים [כיודע גם להם יש "בטלנים "שלומדים ] וחרדים .

זה שנתפסו כמה מקומות אינו מצביע על השאר, הרוב שמוגדר אברך לומד .

שמע זה מעבר לדיון , אדם צריך קצת להכיר בעיניים שלו ישיבות -לא יעזור כמה פילפולים יכתבו כאן.

זה לא עניין של השקעה ,המדינה נותנת בשביל הממלאכתי והערבי -היא צריכה לתת לכל המגזרים -זהו דמוקרטיה.

.........

עכשיו, יותר מזה.

"ראית" בכלי תקשורת עויין שמסית ויוצר מניפולציות, ואתה מאמין?

אין שום "תמיכה בחרדים", אין דבר כזה, כל התמיכות הם תמיכות ממשלתיות שלא

מיועדות ל"חרדים", המדינה מסבסדת מוסדות חינוך ורווחה לכל אזרח.

קצבאות ילדים מקבל כל אזרח שיש לו ילדים, החינוך החרדי מסובסד ב50% ואילו

החילוני ב100%, תקציב הישיבות הוא פחות בהרבה מכל מוסד לימודים אחר

שמסובסד ע"י המדינה.

יש הרבה יותר מ100,000 משפחות חרדיות, והם לא מקבלים שקל אחד יותר מכל

אזרח אחר, אלא רק הרבה פחות. כש"החנוך העצמאי" מקבל כסף, אתה יודע, אבל

כשהחינוך הרגיל מקבל כסף אינך יודע. התנאים בחינוך העצמאי לא מגיעים

לעשירית מהחינוך הכללי, וגם תקצוב המדינה הוא רק 50% כאמור.

הכספים מתחלקים על פי בית הנבחרים ובהכרעת הרוב, שום דבר לא נשדד, וכך

מתחלקים כל הכספים בכל המדינות הנאורות.

פורסם

הכסף שהולך לחרדים הוא לא רק הסכום המסוים וזהו.

כל אחד כזה שלא עובד מקטין את תקציב המדינה עוד לפני שהוא מקבל ממנה כספים נוספים.

אני לא מעוניין לעודד את זה, ובטח לא לממן את זה.

קח את הסכום ותכפיל בשלוש, זה הסכום האמיתי שכל אחד כזה עולה למדינה.

לא מדובר ב30 אגורות מתוך מאה שקל, מדובר באחוז או שניים מתקציב המדינה.

הכספים האלה גם מחזקים ומשמרים כוח פוליטי שעושה ימים כלילות מהלכים שפוגעים ברוב אזרחי המדינה.

ללא הכוח העצום של המפלגות הדתיות (שלא היה דומה לו בעבר) שרואות רק את האוכלוסיה הבדלנית שלהם, היה הרבה יותר קל לטפל בבעיות חברתיות כלל ארציות.

פורסם

מה הסיכוי שתקציב הממשלה ומשרדיה יהיה גלוי לציבור?

פורסם

מסמכי התקציב נמצאים באתר משרד האוצר, הבעייה היא שקשה להבין לאיפה הולך הכסף בפועל אם אתה לא "בסוד העניינים" על ידי העיון במסמכי התקציב אי אפשר להבין לאיפה הולכות הרזרבות ואיך מעבירים את התקציבים מסעיף לסעיף.

רוני צודק:

הכספים מתחלקים על פי בית הנבחרים ובהכרעת הרוב, שום דבר לא נשדד, וכך

מתחלקים כל הכספים בכל המדינות הנאורות.

זה שה "נבחרים" הצביעו על משהו לא הופך את זה לצודק או ללא אלים.

פורסם

זה שהנבחרים הצביעו לא הופך אותו כלל לצודק, אלא לכך שזו הכרעת הרוב, אם רוב המדינה מטומטמים ואלימים, הם יבחרו נבחרים כאלו, שיעשו מעשים כאלו,בכל אופן בדמוקרטיה הרוב מחליט.

פורסם

ובמדינתנו היקרה עקב שיטת הממשל, לשון המאזניים מחליטה.

פורסם

בהחלט, כך עברו פשעים נגד האנושות כגון ההתנתקות, וכל ההחלטות במדינה מאז

ומעולם, בלי קשר דוקא לנושאי דתיים חילוניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים