עבור לתוכן

מעוניין לבנות מערך RAID5

Featured Replies

פורסם

אז בזמן האחרון אני התחלתי לחשוב לשנות את האיחסון שלי במחשב , יש לי סתם כמות מטומטמת של כוננים קשיחים

לא אמינים של SEAGATE , שגם ככה בזמן האחרון אני שומע אחד מהם מתקתק שלא ממש מעודד אותי ..

התחלתי להסתכל על כמה אפשרויות ,

חשבתי לקחת בהתחלה 3 כוננים של WD Black 2tb'

אבל אז הסבירו לי שאין ממש סיבה לקחת את הכוננים האלו שהם סתם מהירים ואם זה רק לאיחסון סרטים ומוזיקה בעיקר

אז אפשר גם לקחת משהו פחות מהיר במיוחד אם אני הולך להכניס אותם למערך RAID5

אז יותר התחלתי לחשוב על

WD Green 2TB

או

Samsung F4 2TB

אז המחשבות הם לקנות 3 כאלו , ולהוסיף (שזה בעיקרון אחד הדברים שאני הכי לא סגור עליהם ) כונן למערכת הפעלה

חשבתי בהתחלה משהו באיזור ה 500GB , אבל פשוט הבדלי המחירים בין ה 500 ל 1000 כל כך קטנים שזה מטומטם לקנות

500 , אז חשבתי אולי לקנות 1000 של WD BLACK , אבל אני לא יודע אם זה שווה את זה חשבתי אולי למצוא כונן SSD שאפשר להכניס

עליו מערכת הפעלה , אבל הם פשוט כל כך יקרים שאני פשוט לא יודע אם זה ממש שווה להשקיע את הכסף הזה בכונן SSD

עכשיו כוננים זה עוד איכשהו בסדר אפשר להסתדר אבל הבעיה מתחילה בעניין הבניה של ה RAID5

יש לי לוח אם gigabyte x58a-ud3r

יש לו בקר RAID5, אבל אני לא יודע מה עדיף לקנות בקר יעודי או שמה שיש לי על הלוח אם מספיק טוב

עכשיו גם קראתי קצת באינטרנט בחיפושים אחרי המידע שדווקא הלוח אם הזה ספציפי ב REV2 , עושה בעיות עם RAID5

- רציתי לדעת אם יש למישהו מידע וודאי על הבעיה הזו או שזה אולי היה משהו ספציפי למשלוח מסויים בחו"ל..

ואם עדיף בקר ייעודי לעניין הזה , אם יש לכם המלצות לאיזה בקר..

גם יעזור לי אם תגידו לי אם שווה לעשות את כל העניין של מערך RAID5 ,

או שאם זה לאיחסון רגיל אולי גם שווה פשוט להחזיק 3 כונני 2TB וזהו - בלי כל הסיפור מסביב..

תודה לכל מי שעוזר. :)

פורסם

בקר יעודי זה סיפור לא זול במיוחד אם אתה רוצה משהו נורמלי

אני אישית משתמש בDELL PERC 5/I עם 4 קשיחי 1T סמסונג F1 בRAID5

השאלה היא למה אתה צריך RAID מבחינתך

פורסם
  • מחבר

וואלה בגדול אני רוצה כי זה משהו חדש שעוד לא נסיתי . . :x

בעיקרון לא יודע זה נשמע יותר אמין מבכינת איכסון של מידע

כמו קולקציה של איזה 3T סרטים ועוד מלא סדרות שאני שומר על המחשב

אז חשבתי שזה עדיף לשמור את זה במערך RAID מסודר ולא בכוננים כמו שאני עושה עכשיו ..

יותר מזה אין לי ממש סיבה לעשות את זה..

אבל להתנסות ולהבין איך הכל עובד תמיד מעניין ...

פורסם

מבלי להעליב - אתה מבין למה צריך RAID?

RAID משמעו יתירות (למעט רמה 0 שלא נותנת גם את זה) - לא גיבוי - לא ארכיב - לא שחזור ולא נעליים.

זה שאתה שם מערך RAID לא ייתן לך שום ייתרון מבחינת מה שציינתי לעיל.

עכשיו - אחרי שהבנת את המטרה - תחליט אם מתאים לך RAID

אם ביצועים לא הכי חשובים לך - אין שום בעיה עם בקר ה-RAID אשר נמצא על הלוח (כמובן שאני תמיד ממליץ על בקר ייעודי אם הביצועים חשובים)

אישית - סרטים וסדרות זה לא משהו שאני חושב שצריך לגבות - תמיד אפשר להשיג מחדש (אלא אם כן זה משהו שאתה ייצרת... ואז זה בהחלט שווה להשקיע וגם לגבות)

כל טוב,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים