עבור לתוכן

שדרוג זיכרון - מה האפשרויות שלי?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי לוח אם: ASUS M2A-VM HDMI ומעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor

ויש לי את הזיכרון הבא: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5

כרגע יש לי 2GB זיכרון ואני רוצה לשדרג כדי לשדרג ל win 7 64bit (אני כרגע עם XP 32bit).

אני רוצה לדעת איזה זיכרון בדיוק כדאי לקנות. איך אני יודע את זה?

פורסם

אם היית קורא את הסטיקי "שאלות נפוצות" (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=372975.0) אולי היית יודע בלי לשאול.

גם אם היית טורח לעשות חיפוש בפורום היית יודע, שכן זה נושא שנידון אינספור פעמים (איך מתאימים זכרון חדש לזכרון קיים).

אם היית טורח לפתוח את החוברת שול לוח האם (זאת שקיבלת או באתר היצרן), גם אז היית יודע את התשובה.

אבל אם כבר שאלת: כל זכרון DDR2 במהירות 667\800 ובסטיקים של עד 2GB (כולל) יתאים ויכול לעבוד עם הזכרון הקיים. מומלץ לוודא שאין הפרש גבוה מדי במתחי העבודה של הזכרונות (באתר של Transcend ושל הזכרונות החדשים שבכוונתך לקנות) - בעייה שכמעט אינה קיימת בDDR2 אבל כדאי לוודא.

יחד עם זאת, רק כי שאלת, אני אציע את דעתי האישית: השאלה עצמה מטומטמת, ולא מהסיבות לעיל. למה? כי אין שום טעם להרחיב זכרון רק בשביל לעבוד עם מערכת 64 ביט. מערכת 64 ביט קיימת בשביל לנצל יותר זכרון, ולא להיפך. בכך נגמרים יתרונותיה על מערכות 32 ביט (ומתחילים החסרונות, עקב אחוזי נצילות זכרון נמוכים יותר). למעשה, אפשר להתקין 64 ביט על 2GB זכרון בלי שום בעיה - זה פשוט לא יתן לך כלום. אתה רוצה WIN7? למה שלא תשדרג לWIN7 32 ביט וזהו?

פורסם

אתה רוצה WIN7? למה שלא תשדרג לWIN7 32 ביט וזהו?

1+

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה לך שנתת את התשובה בנוסף להערה.

שנית, הסטיקי מאוד עוזר אבל לא כתוב בו ולא הצלחתי למצוא בשום מקום שכתוב שאני צריך להשתמש בסטיקים של עד 2GB.

שלישית, הזיכרון שלי הוא CL5, שאני לא יודע מה זה אומר וקיוויתי שמי שיענה יתן לי התייחסות בקשר לזה (בכך שאמרת "כל זיכרון..." הבנתי שאין בעיה עם ה CL5 הזה)

באופן כללי, אני חושב שלשם כך נועד הפורום הזה (אם הבנתי נכון). לאנשים שמבינים קצת פחות ורוצים להתייעץ עם אנשים שמבינים.

לגבי השדרוג. אני לא מבין את הבעיה.

אני רוצה שהמחשב שלי יהיה יותר טוב, אז אני משדרג את הזיכרון ומשדרג את מערכת ההפעלה כך שתוכל לעבוד עם יותר זיכרון.

זה לא שהסיבה היחידה לשדרוג זיכרון היא השדרוג ל Win7. זה הולך ביחד.

בכל מקרה תודה רבה. עזרת מאוד.[br]פורסם בתאריך: 1.01.2011 בשעה 13:38:43

לגבי win7 32 vs 64, עוד משהו קטן, אני עומד לקנות windows כך שכנראה ארצה להעביר את הרישיון מהמחשב הנוכחי למחשב הבא שאקנה.

במחשב הבא, בטוח יהיה עדיף 64bit על 32bit.

תודה

פורסם

תוספת זיכרון לא משדרגת ביצועים

כל עוד יש לך מספיק זיכרון כך שהוא אינו ב- 100% שימוש אז אין לך מה להוסיף זיכרון

אפשר להשוות את זה לאוטו:

אם אין לך דלק האוטו לא יסע, אבל אם יש לך מספיק דלק כדי שהאוטו יסע אז הרי אם תוסיף עוד דלק זה לא אומר שהביצועים של האוטו ישתפרו

פורסם

שנית, הסטיקי מאוד עוזר אבל לא כתוב בו ולא הצלחתי למצוא בשום מקום שכתוב שאני צריך להשתמש בסטיקים של עד 2GB.

בסטיקי אכן לא תמצא זאת, בחוברת של לוח האם דווקא כן. לא טרחתי לבדוק באופן פרטני, אבל בד"כ לוח שיש בו 4 חריצי זכרון ותומך עד 8GB, יוגבל ל8/4=2GB פר סטיק.

לעניין הCL דווקא יש התייחסות בסטיקי. בכל מקרה, CL עשוי להשפיע (ממש קצת) על ביצועי זכרון זה או אחר, אבל אין לנתון זה שום קשר לתאימות לרכיבים אחרים.

בשורה התחתונה אני מצטרף להערה של sashakrik. הדוגמה עם הדלק אולי לא הכי מוצלחת בעולם כי דלק מתכלה עם השימוש ואילו זכרון לא, אבל העקרון נכון: כל עוד יש לך מספיק, תוספת לא תשפר ביצועים. אין טעם לסלול נתיבים נוספים בכביש שלעולם אינו פקוק, נכון? אם אתה חווה תקיעות במחשב שבמהלכן אחוזי שימוש הזכרון (כפי שניתן לראות בTASK MANAGER) מגיעים ל100%, תוספת זכרון כנראה תעזור. בכל מקרה אחר היא לא.

פורסם

לגבי win7 32 vs 64, עוד משהו קטן, אני עומד לקנות windows כך שכנראה ארצה להעביר את הרישיון מהמחשב הנוכחי למחשב הבא שאקנה.

במחשב הבא, בטוח יהיה עדיף 64bit על 32bit.

עדיף זה עניין של שימושים אך בהחלט יש היגיון במה שאתה אומר. בעוד כמה שנים רוב המחשבים כבר יזנחו כנראה את סביבת העבודה 32Bit תהליך שהתחיל כבר ונמשך בהדרגה.

לעניין הרישיון. הרישיון לא מגביל לסביבת העבודה 32/64 סיביות. אפילו אם קנית רישיון OEM (שאותה לא תוכל מבחינה חוקית להעביר לחומרה הבאה שלך, לפחות ללא אישור מ-MS) אתה יכול לעבור בין סביבות העבודה וכל שעליך להשיג היא רק את מדית ההתקנה (ניתן להזמין מ-MS לדוגמה במחיר סמלי).

אם קנית גרסת retail או upgrade הרי שאתה כבר מקבל את שתי המדיות (32/64) ובכל עת בעתיד תוכל להתקין כל אחת מהן על המחשב (אך לא את שתיהן במקביל על שני מחשבים שונים, בהתאם לתנאי הרישיון).

בקשר לשאלות שלך על הזכרון (אני חוזר ומסכם דברים שנאמרו כבר בדיון):

1. שדרוג כך סתם לא יוסיף לך ביצועים. הוא יעזור רק אם כרגע אין במערכת מספיק זכרון ביחס לשימושים.

2. CL הוא תזמונים ועל זה יש כן מידע בסטיקי. כשאתה קונה זכרון חדש כדי להוסיף לקיים, כדאי לבדוק מהם הנתונים שהגדיר היצרן לזכרון הנוכחי שלך (ואם אתה מוצא זהים לגמרי אז מה טוב) ולקנות זכרון שקרוב אליהם ככה האפשר בעיקר (בסדר חשיבות) מתח > תדר > תזמונים. לאחר ההתקנה צריך להגדיר את הזכרונות ב-BIOS כך שיעבדו לפי המכנה המשותף הנמוך (ובמקרה של מתח הגבוה) ביותר. כאמור כל הפרטים בסטיקי ואם עדיין יש לך שאלות אתה כמובן מוזמן לחזור ולשאול פה באופן ממוקד יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים