עבור לתוכן

הבדלים בסגנון משחק ישראלי לעומת אירופאי

Featured Replies

פורסם

מישהו שם לב להבדלים האלה? המשחק הישראלי ממש הרבה יותר התקפי, הם בכלל לא מסתערים, הם רק יושבים ומחכים! כמעט כל המשחקים איתם מסתיימים בהפסד של הצד התוקף..

במשחקים בשרתים זרים (בעיקר BC2) אני משיג תוצאות טובות בהרבה למרות הפינג אז אולי הגיע הזמן לנסות את מזלי ב- :smile1: :DreamHack

Sweden-dreamhack.jpg

פורסם

תודה.

פורסם

תוקף מבחינת "צריך לתקוף" או מבחינת "המשחק סימטרי ולכן הצד שלא מתקמפר מפסיד"?

אם זה הראשון אז או שזה בעיה במשחק או שגם התוקפים מפחדים למות ומתקמפרים ולכן מפסידים.

אם זה השני אז זה גם בעיה במשחק, משחק שמעודד לא לתקוף הוא לא ממש כיף, מה ההבדל בין לשבת בשרת ולהתקמפר בפינה בזמן שהצד השני עושה אותו דבר שאפשר במקום זה ללכת לשחק במשחק אחר?

בכל מקרה ברור שבחו"ל משחקים מאד שונה מבארץ, במיוחד במשחקים שמושכים הרבה ילדים (אבל גם באופן כללי כי משום מה נראה שגיל הגיימר הממוצע בארץ נמוך בהרבה מבחו"ל, כי מי שעבר את גיל 18 אומר "מה, משחקים זה לילדים, אני נראה לך ילד?" וזו בעצם מן אמרה שמגשימה את עצמה). אבל לא חשבתי שדווקא הסתערות/התקמפרות יהיה מה שתציין בתור ההבדל המהותי.

פורסם
  • מחבר

סליחה, לא הזכרתי שמדובר בBC2, במשחק מסוג Rush צריך להרוס תחנות של האויב בזמן קצוב.

לא חשבתי על העניין של הפערים בגיל, אבל התרשמתי שהמשחק כאן הרבה יותר התקפי מה שגורם לי לחשוב שאם רק הפינג היה נמוך הייתי בין השחקנים הטובים שם (קשה באימונים קל בקרב כמו שאומרים). :bash:

פורסם

אני לא יודע כמה יוצא לך לשחק בשרתים ישראלים בBC2 אבל מעטים השחקנים שמתקיפים על מנת לנצח.

מאחר ואחוז נכבד של השחקנים בBC2 הם ילדים (בגיל ובמנטליות) הם יותר דואגים לK/D שלהם מאשר לניצחון או הפסד.

דווקא בBC2 שהמשחק הקבוצתי הוא חשוב ביותר (לעומת COD לדוגמא שבו הוא חשוב אבל הרבה פחות) השחקן הישראלי הממוצע לא יודע לשחק קבוצתי.

פשוט תקרא את ההודעות האחרונות בדיון של BC2.....

דווקא השחקנים האירופאים (לי יצא לשחק עם גרמנים,אנגלים וצרפתים) משחקים הרבה יותר קבוצתי ולכן לפעמים נראה שהמשחק יותר "איטי" בצד של התוקפים.

פורסם

בCB2 עוד ששיחקתי בו

אחרי זמן מאוד קצר עברתי לשרתים מגרמניה/אנגליה

כי המשחק שם יותר מהנה

ומשחקים בשביל לנצח ולא בשביל הK\D

וגם בשרתים בחו''ל יותר מכבדים את החוקים של השרתים.

פשוט היה יותר מהנה לשחק בשרתים מאירופה מאשר בישראל.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע כמה יוצא לך לשחק בשרתים ישראלים בBC2 אבל מעטים השחקנים שמתקיפים על מנת לנצח.

אז איך אתה מסביר את זה שכל המשחקים כאן מסתיימים בניצחון לפחות בשלבים הקלים לצד התוקף בעוד שבחו"ל כמעט ואין התקדמות?

לשחק כמו שאהידים אולי יכול להוביל לנצחון, אבל זה לא משחק אמיתי לדעתי.

דדוקא בBC2 שהמשחק הקבוצתי הוא חשוב ביותר (לעומת COD לדוגמא שבו הוא חשוב אבל הרבה פחות) השחקן הישראלי הממוצע לא יודע לשחק קבוצתי.
אני לא אומר שאנחנו משחקים יותר קבוצתי, רק שהסגנון משחק כאן התקפי - ובסגנון של משחק מסוג rush האירופאים לא אפקטיוביים בהתקפה (הם לא יעילים כקבוצה).
מאחר ואחוז נכבד של השחקנים בBC2 הם ילדים (בגיל ובמנטליות)
:lol:

בCB2 עוד ששיחקתי בו

אחרי זמן מאוד קצר עברתי לשרתים מגרמניה/אנגליה

הפינג גבוה מדיי בשביל אקשן מהיר, אולי בשביל צליפה הוא מספיק טוב...
פורסם

תמשיך ותקרא את כל מה שכתבתי , רשמתי בדיוק למה זה נראה שאין התקדמות בשרתים האירופאים.

בנוסף, יש לך הבנה טיפה לקויה לגבי מה שרשמתי על להתקיף כדי לנצח.

זה לאו דווקא אומר לרוץ כמו שאהידים.

כשקבוצה או צוותים מתוך קבוצה פועלים ביחד להשלים את המשימות (כלומר לפוצץ MCOMS) כמעט בלתי אפשרי לנצח אותם.

כששחקן ישראלי ממוצע בוחר CLASS הוא בוחר ASSAULT כדי שיהיה לו נשק חזק ומספיק תחמושת.

כשהוא בוחר MEDIC זה כדי שיהיה לו MACHINE GUN קטלני עם הרבה כדורים וערכות עזרה ראשונה בשבילו.

כשהוא בוחר מהנדס , זה כדי שהוא יוכל להוריד מסוקים או להספים CG על כל מה שזז.

וכשהוא בוחר RECON זה כדי שהוא יוכל להתקמפר ולהוריד כל ראש שהוא רואה....

אני לדוגמא , בוחר את הCLASS לפי סיטואציות שונות במשחק וכדי לעזור לקבוצה כמה שאפשר.

לוקח מדיק , מחלק ערכות עזרה ראשונה ומחיה מי שמת.

לוקח ASSAULT ומחלק תחמושת.

לוקח מהנדס ועוזר לתקן כלי רכב או להוריד כלים של היריב.

לוקח RECON ומסמן מטרות (ומוריד ראשים כמובן... :lol: )

כל המנטליות היא שונה.

אתה גם יכול לראות בדיוק מי משחק ככה (כמוני לדוגמא) ומי לא , בדר"כ הם יהיו הם ניקוד גבוה ומעט הריגות....

פורסם

אני אמנם לא משחק ב-BC2 אבל מהימים ששחקתי Americas Army 2 ואפילו Infiltration, תמיד אנשים שהיו מנסים להעלות את ה-K:D שלהם לדעתי הרסו את כל הרעיון של המשחק (שזה בעצם לנצח, לא לעשות הכי הרבה K:D), ודי גרמו לי לא לרצות לשחק יותר. אני מסכים שדברים כאלה יותר נפוצים בארץ אבל זה לא כאילו כחו"ל זה לא קורה (America's Army 2 היה אפשר לשחק רק בחו"ל כי לא היו שרתים/שחקנים בארץ). בסוף לדעתי admin צריך לעשות לאנשים כאלה kick וזהו, ולכתוב כמובן בחוקים של השרת שחובה לשחק כדי לעזור לקבוצה לנצח.

בסוף נראה לי שהסיבה העיקרית לדברים האלה זה שאחרי שאנשים משחקים כמה זמן הם מבינים שהקבוצה שלהם חסרת סיכוי וכל ניסיון לעזור לה לנצח יסתיים בסתם תסכול, אז הם מחליטים שיותר כיף להם סתם לשפר את הסטטיסטיקות שלהם, וחבל. אני במקרה כזה מעדיף פשוט ללכת לשחק במשחק/שרת אחר...

אם אתם חושבים ש-BC2 הוא שיפור נחמד בדרישות לעבודת צוות לעומת COD, אז אתם באמת צריכים לתת לארמא צ'אנס. אומנם גם שם בכל משחק בשרתים ציבוריים תמצאו אנשים שמחפשים רק K:D, אבל שם כדי לנצח באמת צריך לעבוד ביחד, אחרת אפילו להבין מאיפה יורים עליך יהיה לך קשה.

פורסם

מכיר את ARMA אבל הוא "כבד" בסגנון משחק שלו , BC2 משלב עקרונות של משחק קבוצתי ביחד עם סוג של ארקדיות שיש בCOD...

BC2 איפשהו באמצע בין ARMA לCOD

פורסם

בגלל זה אני אוהב משחקי אסטרטגיה און-ליין, כדוגמת C&C3 או StarCraft 2, שם פחות מתעצבנים בגלל שיטת משחק של אנשים.

מה שמאוד משפיע ב-RTS הוא איכות השחקן, במיוחד במשחקי 2vs2.

עצם זה ששני הצדדים חייבים לשתף פעולה בשביל הניצחון יוצרת רגעים יפים במשחק, גם מבחינה התקפית וגם אם זה סיוע מהשותף שמבדיל בין לעצור את האויב עם איבוד מאסיבי של יחידות לבין להדוף את האויב בצורה כזו שמייד תוכל להוציא גל התקפה משלך כשהוא לא מוכן לכך.

עם זאת, אני זוכר מימי C&C שיטה מגעילה:

ברגע ששחקן עמד בפני הפסד, הרבה פעמים היו גורמים למשחק להיות disconnected (ע"י ניתוק האינטרנט או מה שלא יהיה).

למזלנו EA טיפלו בזה אחרי אחד הפאצ'ים, שהחשיב התנתקות כהפסד.

פורסם
  • מחבר

אז הפיתרון הוא... לשחק כחבר ב-clan בשביל לנצח כקבוצה.

ARMA קיבל ביקורת קוטלת בגיימספוט.

פורסם

אתה לא צריך להיות בקלאן בשביל לנצח , אתה צריך להיות בקבוצה שיודעת לשחק כקבוצה ולא כיחידים....

פורסם

אין מה לעשות, משחק שנעשה על ידי חברה דלת תקציב לעולם לא יקבל ביקורות טובות ולעולם לא יהיה מושלם, ולמרות הכל הוא נותן כל כך הרבה דברים שאף משחק אחר לא נותן. פשוט מי שכותב את הביקורות לא יכול לראות את זה כי הוא כולה משחק במשחק כמה שעות במקרה הטוב ולא מתקרב אפילו ללנסות את הדברים שבאמת עושים אותו למשחק טוב. הבעיה איתו גם שצריך לדעת באיזה משימות לשחק, כי יש כמות מטורפת של משימות (ומודים) שאפשר להוריד ורובם פשוט נוראיים, אבל הטובים מביניהם ממש ממש טובים ועושים את ארמא לדעתי למשחק הכי טוב שיש לי. לא שלארמא אין בעיות וחסרונות, אבל בהשוואה לחוויית המשחק של משחקים אחרים זה לא קרוב בכלל.

וגם COD מקבל ביקורות טובות כל הזמן, זה לא אומר שהוא טוב. הוא טוב בשביל מי שמעניין אותו פיצוצים יפים, סיפור פלצני ו/או frags, אבל לא בשביל מי שרוצה משחק עם לפחות קצת אינטילגנציה.

SC2 זה אחלה מבחינת משחק שדורש מחשבה, ובקבוצות באמת דורש עבודת צוות טובה, אבל בסוף כל כך קשה לשחק בו כמו שצריך ב-1 על 1, שב-2 על 2 בכלל המשחק נהיה בלתי נשלט ולא משנה כמה אתה "חכם" ו"מבין את המשחק", אתה לא תצליח באמת לעשות את כל הדברים שאתה יודע שצריך לעשות בגלל שאתה פשוט איטי מדי. הדרישה הקטלנית של SC מבחינת APM חיסלה לגמרי את כל הרצון שלי לשחק בראשון, ובהחלט לא מאד מעודדת אותי לשחק ב-SC2 יותר למרות שאני מאד אוהב את המשחק מבחינה עקרונית. זה פשוט מבאס שאתה יודע מה אתה רוצה לעשות אבל לא מסוגל ללחוץ על העכבר מספיק מהר בשביל לעשות את זה. היתרון הכי גדול של SC2 זה שאפשר פשוט ללחוץ "play" ולשחק נגד מישהו ברמה שלך, מה שלא אפשרי כשאתה נכנס לשרתים במשחקי FPS.

פורסם
  • מחבר

BC2 טוב בדברים כמו איזון של נשקים, גרפיקה כמובן, ואינטנסיביות. חבל שאין שום דרך להשיג קצת אתגר אסטרטגי, אולי כדאי פשוט לקום מהמחשב ולעבור ל-Nerf War ... :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים