עבור לתוכן

מה ההבדל בין בניית אתר בJOOMLA או לבד ?

Featured Replies

פורסם

אני צריך לבנות איזה אתר וכבר התחלתי ללמוד PHP וקצת להרכיב דברים , אחר-כך אני מתכנן ללמוד CSS בשביל העיצוב וJAVASCRIPT כדי להכניס עוד קצת חיים לאתר.

עכשיו גילתי שיש כזאת אפשרות שנקראת JOOMLA שבה אפשר בנוחות ובמהירות גם לבנות דברים.

מה כדאי לעשות ומה ההבדלים?

פורסם

joomla היא מערכת ניהול תוכן (CMS) ש"חוסכת" לך הרבה מרכיבים בניהול אתר תוכן כמו: ניהול משתמשים, ניהול דפים, אוטנטיקציה, בלוג ועוד ועוד רכיבים.

בכך זה מאפשר גם לאנשים שהם לא מתכנתים ואין להם ידע בתכנות לבנות אתרי תוכן מלאים.

כמובן שמתכנת יכול לכתוב רכיבים נוספים אל תוך המערכת שיוסיפו עוד יכולות ובכך ישכללו את האתר.

הכל נשמע טוב ויפה, וזה אכן כך במקרים מסויימים, אבל לפעמים עדיף לא להשתמש במערכת ניהול תוכן אלא לבנות אתר בצורה עצמאית (או להשתמש בframework קיים).

לפי התיאור שכתבת אין לך נסיון בבניית אתר ובעיצוב אתר (css+html+javascript), לכן אם ברצונך לבנות אתר במהירות תשתמש באחת ממערכות התוכן הקיימות בשוק: joomla, drupal, wordpress, modx ועוד...

אם אתה רוצה להתמקצע בתחום ולהפוך את זה לקריירה אז אתה חייב להמשיך להשקיע וללמוד (ויש המון מה ללמוד!) עד שתוכל לבנות מערכות (לאו דווקא אתרי תוכן) אינטרנטיות מלאות, ולעזוב כרגע את מערכות התוכן המוכנות (זה טוב ללמוד ולהכיר אותן אבל ממש לא חובה להיות מומחה בהם).

שיהיה בהצלחה...

פורסם

CSS מיועד לשינוי סגנון עיצוב בדף, זה לא עיצוב.

עיצוב אתר מבצעים עם תכנות כגון: אילוסטרייטור, פוטושופ, פלאש.

אחר כך חותכים את העיצוב ל-HTML ,CSS...

פורסם
  • מחבר

השאלה אם אני יכול לבנות אתר דרך JOOMLA שמי שמסתכל על הקוד לא ידע שזה נבנה דרך שם..?

פורסם

CSS מיועד לשינוי סגנון עיצוב בדף, זה לא עיצוב.

עיצוב אתר מבצעים עם תכנות כגון: אילוסטרייטור, פוטושופ, פלאש.

אחר כך חותכים את העיצוב ל-HTML ,CSS...

זה שעד לCSS3 ניתן היה לעצב רק אתרים פרימיטיביים (בלי שימוש בתמונות) - עדיין לא אומר שזה לא עיצוב.

פורסם

השאלה אם אני יכול לבנות אתר דרך JOOMLA שמי שמסתכל על הקוד לא ידע שזה נבנה דרך שם..?

מי שמבין ומכיר ג'ומלה, ידע שזה ג'ומלה. יהיה לך מאוד קשה עד בלתי אפשרי להסתיר את זה.

פורסם

זה שעד לCSS3 ניתן היה לעצב רק אתרים פרימיטיביים (בלי שימוש בתמונות) - עדיין לא אומר שזה לא עיצוב.

גם CSS3 זה לא עיצוב, זה סגנון מדורג לאלמנטים גרפיים באתר כגון: פונט, צבע, גודל פיסקה, מילוי, מסגרות...

עיצוב דורש תוכנות איור וקטוריות או מבוססות פיקסל, כמו אילוסטרייטור, פוטושופ, פלאש, קורל...

מעצב גרפי לא יכול לעצב דרך פקודות קוד.

פורסם

גם CSS3 זה לא עיצוב, זה סגנון מדורג לאלמנטים גרפיים באתר כגון: פונט, צבע, גודל פיסקה, מילוי, מסגרות...

עיצוב דורש תוכנות איור וקטוריות או מבוססות פיקסל, כמו אילוסטרייטור, פוטושופ, פלאש, קורל...

מעצב גרפי לא יכול לעצב דרך פקודות קוד.

מצד שני גם אם אתר הוא בלי תמונות ורק ב CSS עדיין יש עיצוב באתר.

ככה שCSS זה כן עיצוב (אל תשכח שבCSS3 יש לך גם אפשרות ל"עיגול פינות" ועוד דברים נחמדים שעד לא מזמן היינו צריכים להשתמש בתמונות בשבילם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים