עבור לתוכן

שאלה על אחריות כונני WD

Featured Replies

פורסם

שלום,

רכשתי לפני חודשיים כונן WD IDE ב KSP.

כעת, הכונן משמיע רעשים ולא מזוהה כלל: ניסיתי לחבר אותו גם כ secondary דרך USB, אבל כלל הוא לא עולה.

ניגשתי ל KSP שאמרו שיבדקו את הכונן: אם הוא לא תקין - יביאו לי אחד חדש במקומו. הם לא מתקנים את הישן: עד כאן הכל בסדר.

אמרתי להם שיש לי שם מידע חשוב (אך מגובה!), שאם הם לא מחזירים לי את הכונן - אני רוצה לוודא שהכונן הושמד ולא ניתן לאחזר את הנתונים. הם טוענים שאין כזה דבר: הכונן נשלח לאנשהו (והם לא יודעים להגיד לי לאן, לא יודעים להגיד לי איך יוצרים קשר אם ה לאנשהו הזה וכו')

האם אני יכול לגשת עם הכונן ליבואן של WD (במקום ל KSP) ולוודא שהוא משמיד את תוכן המידע? מה נהוג במקרים כאלו?

ב KSP מסרו לי שאם אני רוצה את הכונן - עלי פשוט לרכוש עוד אחד...

מה עושים? איך מוודאים שהמידע על הכונן הישן מושמד?

תודה!

פורסם

אתה יכול לבצע zero fill עם כלי האבחון של WD, זאת כמובן במידה והכונן אצלך או שהם יסכימו להחזיר לך אותו בשביל זה.

החנות עצמה אמורה להעביר את המוצר ליבואן או ליצרן. כנ"ל לגביך, אתה יכול לפנות ישירות ליבואן או ישירות ליצרן.. אם כי אני אומר את זה בצורה כללית על כל העסק של חנות>יבואן>יצרן ולאו דווקא ספציפית על WD וכוננים קשיחים.

פורסם

מהיכרות עם KSP ייתכן מאד שהם מביאים לבד וכאן תהיה לך בעיה לעבוד מול הספק בחו"ל.

אם החומר כל כך חשוב, תקנה אחד חדש ותהרוס בעצמך את הישן, זה הכל עניין של עדיפות אישית.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לבצע zero fill עם כלי האבחון של WD, זאת כמובן במידה והכונן אצלך או שהם יסכימו להחזיר לך אותו בשביל זה.

החנות עצמה אמורה להעביר את המוצר ליבואן או ליצרן. כנ"ל לגביך, אתה יכול לפנות ישירות ליבואן או ישירות ליצרן.. אם כי אני אומר את זה בצורה כללית על כל העסק של חנות>יבואן>יצרן ולאו דווקא ספציפית על WD וכוננים קשיחים.

תודה: את הכונן אין לי בעיה להחזיר אלי, אבל הבעיה שהמחשב לא מצליח כלל להתחבר אליו (אחרת הייתי מוחק את הכונן ומעביר אותו אליהם).

מי היבואן של WD בארץ?

פורסם
  • מחבר

אתהסטיקי אני מכיר (הבנתי שנעצת אותו לגבי נותני האחריות - איסטרוניקס וכו'): האם כל אחד מנותני השירותים האלו יקבלו את הכונן, גם אם לא סופק על ידם?

מה לגבי השאלה שלי של ה FILL ZERO? איך אני עושה זאת אם הכונן לא מזוהה ע"י המחשב כלל?

פורסם

אם הוא אינו מזוהה אז אתה לא יכול לעשות את זה ואז גם אין סיבה לחשוד שב-KSP הם ימצאו את המידע הפרטי שלך.

לגבי היבואנים- שוב, לא לגבי דיסקים קשיחים בפרט אבל זה אכן חייב להיות היבואן שסיפק לחנות את המוצר. תצטרך להתקשר אליהם ולברר בעזרת המספר הסריאלי של המוצר.

פורסם
  • מחבר

אם הוא אינו מזוהה אז אתה לא יכול לעשות את זה ואז גם אין סיבה לחשוד שב-KSP הם ימצאו את המידע הפרטי שלך.

לגבי היבואנים- שוב, לא לגבי דיסקים קשיחים בפרט אבל זה אכן חייב להיות היבואן שסיפק לחנות את המוצר. תצטרך להתקשר אליהם ולברר בעזרת המספר הסריאלי של המוצר.

אני לא חושד ב KSP כי הם לא יתקנו את ה HDD. יש לי כן סיבה לחשוש, כי KSP מעבירים את ה HDD 'לאנשהו', ואם 'לאנשהו' מתקנים את הדיסק - הם כן יוכלו לגשת לנתונים שלי.

זו הסיבה שברצוני לוודא שה'לאנשהו' הזה אכן גורס את הדיסק הקשיח...

היש טעם לנסות לפתוח את הדיסק לבד ולנסות לתקן אותו באופן זמני (פרטצ'י), כך שרק יזוהה ע"י המחשב, אפרמט אותו, ואז אשלח אותו להחלפה ב KSP? עד כמה תיקון דיסק כזה מסובך? יש לו רעשים פיזיים של 3 נקישות בעת החיבור לחשמל, ואז זה מפסיק והמחשב לא מזהה כלום.

פורסם

נקישות אמרת?

קח שקית אנטיסטטית, תכניס הכונן בפנים, תסגור טוב טוב (שלא יכנס לחות), תכניס למקפיא, תן לזה לילה, תנסה לחבר. הצליח? מברוק. לא הצליח? תצא מהפראנויה שלך ותן את הדיסק להחלפה.

ברגע שתפתח את הדיסק פיזית, אין אחריות.

פורסם

במקומך הייתי שוכח מתיקון, זה עניין מורכב.

ו-KSP לא שולחים שום דיסק קשיח ל"אנשהו", הם שולחים ליבואן או ישירות ליצרן. אם ליבואן אז בתורו הוא שולח ליצרן. החנות עצמה אמורה לתת לך חלופה ממש לאחר שהם וידאו שהכונן אכן תקול וזו לא שגיאה של משתמש.

פורסם

אתם באמת חושבים שלחנות/יבואן/יצרן יש שעות עובד לבזבז על קריאת נתונים מדיסק תקול שמגיע במסגרת תביעת אחראיות?

אתם חיים בסרט (או סדרה טלוויזיונית).

פורסם

ברור שבכללי לא, אבל לך תדע מה יקרה עם הדיסק הספציפי הזה או מה תהליך התיקון/refurbish שהוא יכול לעבור (אם בכלל).

אם בן אדם רוצה להיות 100% בטוח שזה לא יגיע לשום ידיים אחרות ....

פורסם

אם קיים ספק מסוים אז הוא בהקשר של החנות, אני לא חושב שהיבואן או היצרן ילכלכו את הידיים שלהם בשביל לבדוק מה אנשים אחסנו בכוננים לשעבר שלהם.

פורסם

"What happens to the data on the drive I sent in for an RMA and can I retrieve it?"

אתה יכול לשלוח את הכונן ישירות לWD, אבל הסיכויים שתקבל כונן מחודש במקומו.

ד.א: חלק מיצרני מחשב המותג מאפשרים להשאיר כונן תקול אצל הלקוח, תמורת תוספת תשלום בקניית המחשב.

פורסם

....

secondary דרך USB, אבל כלל הוא לא עולה.

....

אולי זה קצת מאוחר - אך לפעמים הבעיה היא במחשב (ספק שלא מוציא מספיק "JUICE" או הספק החיצוני שלו שנדפק או לוח אם ) - האם ניסית לחבר אותו למחשב אחר ?

כבר נתקלתי בבעיות כאלה שבסופו של דבר זה היה הספק - כדאי לנסות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים