עבור לתוכן

שאלה לגבי ריבוי דיסקים במחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

כיום יש לי ב PC (יחסית חדש - בן שנה, ספק 500W לא זוכר אם גנרי או לא)

במארז מורכבים:

HDD WD sata2 160GB - מערכת הפעלה (WIN7) והתקנות שונות

HDD SAMSUNG F3 1TB - אחסון, בעיקר סרטים.

אני מזרים את הסרטים ברשת דרך NFS (לא סמבה) לסטרימרים בבית (סטרימרים לא עובדים במקביל)

מכיוון שה-1TB הולך ומתמלא - אני רוצה להוסיף HDD נוסף של 2TB.

הPC עובד כל הזמן ולכן ירדתי מאופצית מחשב ישן שישמש כ NAS כי אין לי מקום פיזי בשביל למקם אותו (למרות כל היתרונות)

השאלה היא מה עדיף - 2TB חיצוני בחיבור USB שעובד על ספק עצמאי או חיבור רגיל של HDD ישירות ב SATA ללוח?

מבחינת ביצועים, מבחינת עומס על הספק.

הניידות של הדיסק לא קריטית.

הנטייה לשים פנימי כי זה זול יותר ומהיר יותר - אבל אני חושש מנוכחות 3 דיסקים במחשב.

מה דעתכם? והאם ללכת על סוג מסויים של דיסקים?

שמוליק

פורסם

שאלת השאלות.. חיצוני או פנימי.

אם אין גיבוי אז אין ממש טעם בחיצוני, כלומר שאם יש לך 2TB פנימי אז גיבוי טוב יהיה 2TB חיצוני, אבל אם זה שטח האחסון היחיד אז זה לא משנה יותר מידי.

מבחינת ביצועים לסטרימינג ממשק USB 2.0 יספיק לך כך שזו לא בעיה, מעבר לכך דיסקים של 2TB ירוקים בקושי צורכים חשמל ככה שלא הייתי מודאג במיוחד אפילו אם ספק הכח שלך הוא ג'נרי (זו בעיה כשלעצמה).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה.

שמתי לב שרוב הדיסקים של 2TB הם במהירות 5400 (ולא 7200)

א. יש סיבה?

ב. עד כמה קריטי לשימושים שהזכרתי? (הנוכחיים שלי הם 7200)

אני יודע שבדיסקים של 2.5" מהירות הסיבובים מתקזזת עם הגודל הרדיוס הקטן יותר...

שמוליק

פורסם

היי שמוליק

רוב האנשים קונים נפח גדול בשביל אחסון ולא בשביל ביצועים גבוהים.

בשביל לנגן סרטים ה-F4 של סמסונג שמומלץ בסטיקי (מודל HD204UI) יהיה מעל ומעבר ובטח אם מדובר בממשק USB 2.0.

אגב אני תמיד ממליץ שלא להתייחס למאפיינים טכניים כי לפעמים דיסק 5400RPM יכול להיות עם יותר נפח לכל אינץ' או שהוא פשוט מתקדם יותר מכל סיבה שהיא. ההשפעה העיקרית והישירה ממהירות הסיבוב הנמוכה היא גישה איטית יותר (ראשי קריאה-כתיבה). אז המסקנה היא שתמיד כדאי וגם יותר הגיוני לבדוק מבחני ביצועים ולא להעריך ביצועים על פי נתונים כאלו ואחרים.

שוב, זה בכל מקרה לא רלוונטי לשימושים שלך ועל אחת פי כמה וכמה בממשק USB 2.0.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסברים והתשובות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים