עבור לתוכן

הווינדוס בלפטופ לא עולה, הביוס מחזיר הודעה: 10009 - Replace Hard Disk

Featured Replies

פורסם

יש לי לפטופ HP מסדרת DV6000,

קרה לי בדיוק מה שקרה למישהו אחר בפוסט הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=422562.30

כשאני עושה בדיקה דרך הביוס למצב הדיסק, הוא מחזיר הודעה: 10009 - Replace Hard Disk

אז מחר אני הולך לנסות להוציא את ההארד דיסק מהלפטופ, ולחבר אותו עם כבל USB ולקוות שהנתונים עצמם בסדר.

כשאני מנסה להעלות אותו ב SAFEMODE, הווינדוס ויסטה לא עולה (כמו במצב הרגיל) אלא יש לי את הפס טעינה הגרפי שלו, ואז אני מקבל מסך שחור כזה,

אבל לפני זה, אני רואה שהמחשב טוען את הקבצים של הסייפמוד מתוך הכונן, הוא נותן לי רשימה כזאת של כל הקבצים שהוא טוען מספרייתה SYSTEM,

האם זה סימן חיובי שההארד דיסק עצמו בסדר?

אז מה בעצם הבעיה מבחינה טכנית? איך זה שמצד אחד הביוס אומר שהדיסק לא בסדר, ומצד שני המחשב כן טוען ממנו קבצים לסייפמוד?

האם יכול להיות שזאת בעיה של כתיבה בלבד, ושניתן רק לקרוא ממנו ? ככה שאני לא אוכל למחוק אותו, לאחר שאגבה (בתקווה שאצליח),

לפני שאני מוסר אותו למעבדה של HP להחלפה? בהקשר הזה האם החלפה היא באמת הפתרון אם כמו שאמרתי, הוא כן טוען קבצים אז אולי זה סימן שהוא כן מתפקד ברמה כלשהי?

תודה!

פורסם

אל תשתמש בכונן כלל עד שתגבה את הקבצים דרך USB. במידה ותצליח תריץ את תוכנת הבדיקה של היצרן (קישורים בסטיקי).

פורסם
  • מחבר

אם הסי די שלי לא עובד (בד"כ הוא לא עובד), אני מניח שלא אוכל להשתמש בתוכנת הבדיקה נכון? אז מה לעשות?

אגב האם יש תוכנה שיכולה ליצור קובץ TXT עם פירוט של כל הקבצים שקיימים בכונן מסויים?

ככה שאם אין לי מספיק מקום לגבות למשל קבצים פחות חשובים (כמו מוזיקה), לפחות שאני אדע אילו קבצים היו לי...?

פורסם

אתה יכול להתקין HIREN'S BOOT CD על DOK ולהעלות את המחשב משם.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להתקין HIREN'S BOOT CD על DOK ולהעלות את המחשב משם.

מה זה DOK?

ומה זה ה HIREN הזה? ומה הקשר בינו לבין תוכנת הבדיקה של היצרן? קודם אני מפעיל את ה HIREN,

ואז מחליף את הדיסק לדיסק עם תוכנת הבדיקה?

תודה

פורסם

HIREN זהו דיסק אתחול עם המון כלי אבחון, בינהם גם התוכנות של היצרן. את הדיסק הזה אפשר גם לשים על DOK = DISK ON KEY ולהפעיל

ממנו את המערכת.

פורסם
  • מחבר

HIREN זהו דיסק אתחול עם המון כלי אבחון, בינהם גם התוכנות של היצרן. את הדיסק הזה אפשר גם לשים על DOK = DISK ON KEY ולהפעיל

ממנו את המערכת.

אוקיי, אז אני מוריד את ה HIREN, אני רואה שזה איזה 400 מגה,

וכדי ליצור את הבוט ללכת לפי המדריך הזה?

http://mymalaysia.wordpress.com/2006/09/09/hirens-bootcd-84/

לא הבנתי למה צריך להפעיל קודם משהו שנקרא מיני ווינדוס 98.. ומה הקשר לכונן פלופי A שלא קיים...? ככה רשום במדריך הנל...

אגב אני לא רואה ברשימה של התוכנות שמגיעות עם ההירן תוכנה שהיא של HP עצמם, האם זה לא משנה ואפשר להשתמש בתוכנות אחרות שיש שם?

ועוד שאלה, מה בדיוק יעזור לי האבחון עם התוכנות הנ"ל? אני מניח שההמלצה הברורה היא להחליף לגמרי את הדיסק הקשיח לאור מה שהביוס אומר, לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים