עבור לתוכן

מחפש המלצה לדיסק קשיח חיצוני

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני רוצה לקנות דיסק קשיח חיצוני בגודל 1TB.

* המטרה של הדיסק הוא שמירת מידע כמו תמונות סרטים ומוזיקה.

* אני לא כל כך יודע איך דיסקים כאלה עובדים? ז"א באיזה מהירות? אם נגיד אני מריץ סרט באיכות HD שנמצא על הכונן הקשיח הנייד, האם לא יהיו קפיצות או תקיעות בגלל שהמידע לא עובד מספיק מהר?

*חשוב לציין שאני עובד הרבה עם מוזיקה, בתוכנות מסויימות שצריך זמן תגובה מהיר שהשיר ירוץ (תוכנות דיג'יי בסגנון TRAKTOR,SERATO למי שמכיר). ולכן אני רוצה לדעת אם כונן חיצוני יכול להריץ במהירות הזאת?.

*יש לי מארז דיי ישן (בן כ4 שנים) (GYGABYTE TRITON) ואין לי חיבור של SATA במקום חיצוני (יש רק פנימי) אז אני כנראה צריך כונן קשיח שעובד על USB.

אני מקווה שנתתי את כל הפרטים. אני רוצה המלצה לאיזה דיסק קשיח לקנות

תודה רבה

פורסם

1. אם קצב ההעברה אטי מידי בשביל ה-bitrate של הסרט אז בהחלט יהיו גמגומים ותקיעות אבל מן הסתם שזה תלוי בממשק.

USB 2.0 מספיק להזרמת מדיה.. ואתה גם יכול לחשב אם יש לך סרטים בעלי bitrate גבוה על הבסיס ש-USB 2.0 יספק לך קצב העברה של כ-30MB/s.

2. אני לא מכיר את התוכנות שאתה מתעסק איתן ובטח שלא את הפעולות הספציפיות והרלוונטיות שלהם לדיסקים קשיחים.. יעזור אם תפרט קצת על התוכנות. מה שבטוח זה שאם זה מספיק אינטנסיבי אז אין שום סיבה להתפשר על USB 2.0.

3. זו לא בעיה, אפשר לקנות מתאם מ-SATA ל-eSATA בצורת Bracket כמו בתמונה הבאה:

http://oyendigital.com/images/esata-bracket_400.jpg

פורסם
  • מחבר

והeSata זה החיבור הדרוש להארד דיסק נייד היותר מהיר? אם כן, על איזה הארד דיסק היית ממליץ?

נ.ב. חשוב לציין שיש לי בלוח אם רק SATA1 ואני יודע שרוב הארדיסקים החדשים היום מגיעים עם SATA2 האם זה יכול לגרום לי בעיות? במחינת חיבורים..האם הCONNECTORS של SATA2 שונים מזה של SATA1? אם כן מה ניתן לעשות?

פורסם

לא ציינת אם אתה מעוניין בגודל תקן של 2.5 או 3.5 אינצ'ים.

שאגב אתה יכול לקרוא על ההבדלים ביניהם בסטיקי כוננים קשיחים

בנושא ה-SATA- התשובה לכך בסטיקי שאלות נפוצות ומידע כללי

בקצרה- לא תהיה בעיה, החיבורים עצמם זהים לגמרי, מקסימום תצטרך להתקין ג'אמפר בכונן שיגדיר מצב עבודה של SATA 1.5Gb/s.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ראיתי את המדריכים על הג'מפר, לא אמורה להיות להיות בעיה בלהתקין את ג'אמפר במידת הצורך. רק שאלה..הדיסק מגיע עם ג'אמפר? ז"א זה לא חלק שאני צריך לקנות בנפרד??.

ואני רוצה הארד דיסק בגודל 3.5 אינץ'..אשמח להמלצות

פורסם
  • מחבר

סליחה על השאלה..אבל מה אני צריך את הvantec (המגן הזה) מה זה יוסיף לי?

עריכה: אוקיי עכשיו הבנתי שהוא פנימי והמארז זה כדי להגן עליו..לא חשבתי שאפשרי לעשות דבר כזה...אממ מה בקשר לחשמל שלו? איך בדיוק אני יחבר אותו לחשמל?

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני ינסה להשיג את המארז הזה..עם ההארק דיסק הזה שכמובן אי יודע שהוא ממולץ..תודה רבה!

פורסם

זה לא חייב להיות זה.. זה פשוט אחד הזולים שמצאתי.

אם תיתקל במשהו זול שמציע eSATA ו-USB 2.0 אז תדביק כאן קישור ואני אראה אם הוא שווה משהו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי קניתי את מה שאמרת לי לקנות...הקטע הוא שחיברתי את הכל (SATA לeSATA כמו שכתוב בהוראות), ורק שחיברתי גם את הUSB המחשב קרא את הכונן הקשיח, זאת אומרת שעכשיו גם הSATA מחובר וגם הUSB. האם זה בסדר? אם כן אז על איזה מהירות הוא עובד? של הSATA או של הUSB? ואם זה לא תקין אז מה יכולה להיות הבעיה?

תודה רבה

פורסם

חיברת את שני הממשקים וגם חיבור לחשמל?

אז סביר להניח שהוא פועל בממשק USB 2.0. אתה לא אמור לחבר את שניהם אלא רק את הממשק שבו אתה רוצה להשתמש.

אתה יכול פשוט לראות ב-Device manager כיצד הדיסק מזוהה. הגישה ב-eSATA היא כאילו שהכונן מחובר ב-SATA.

אגב במידה ו-AHCI/SATA Native לא מופעל ב-BIOS אז לא תוכל לחבר את הכונן ב-eSATA בזמן שהמחשב פועל אלא תצטרך לחבר אותו כשהמחשב כבוי ורק אז להפעיל את המערכת. כמובן שהפתרון הוא להפעיל את הפונקציה ב-BIOS ותמצא על זה הסבר מפורט יותר בסטיקי שאלות נפוצות ומידע כללי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים