עבור לתוכן

מדריך: פתיחת HD6950 ל-HD6970

Featured Replies

פורסם

ואז צריבת ביוס פשוטה הופכת אותם שוב לPerfect? אז למה לא למכור אותן כXT מן ההתחלה?

מי אמר שהם משקיעים יותר כסף? לא הבנת את העקרון.

מה שקורה זה שבמקום להקים פס ייצור שלם ויקר למוצר כמעת זהה, מעבירים אותו תהליך כיבוי זול ופשוט. במקרה הזה צריבת ביוס מסכנה.

תאמין לי שכבעל מפעל אתה היית מעדיף לעשות את זה מאשר להקים פס ייצור שלם במליונים.

בקיצור הפוך גוטה, פה בשביל לייצר מוצר זול יותר הם משקיעים פחות כסף.

זה מה שאתה אמרת... או לפחות זה מה שהבנתי:

אי אפשר למכור רק כרטיסים עם ליבות מלאות במחירים מופקעים, אז מכבים בתהליך זול חלקים בליבה ומשווקים במחיר אחר, בדיוק כמו שאינטל עושה טסטינג וזה למה יש לנו מעבדי DAUL CORE שהם מE5200 של 2.5GHZ עד E5800 של 3.2GHZ או כמו כל סדרה אחרת

כלומר, התהליך הוא ייצור הליבה(עלותו נגיד 100$) + החלשת הליבה(עלותו נגיד 1$) - זה מה שמשתמע מדברייך.

ועם כבר אז המכירות של כרטיסי הMID-HIGH END גבוהות יותר ממכירות הHIGH END ככה שזה לא משנה עם הם השקיעו בזה 101$ הם מרוויחים מזה עדיין לא מעט כסף עם כול הכרטיסים האלו שנימכרים .

היה עדיף להם בהרבה למכור את אותו כרטיס בטווח מחירים של MID ושיספק ביצועים של HIGH, כך הוא היה מוכר הרבה יותר.

• תגובות 555
  • צפיות 127.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תחשוב על זה ככה

ליצור צ'יפ עולה ליצרן 10$... הוא מוכר אותו פעמיים, פעם בתור לשוק הבינוני ב20$ ופעם לשוק הגבוהה ב40$

בשוק הוא מוכר יותר יחידות בפחות כסף, בשוק הגבוהה הוא מוכר פחות יחידות ביותר כסף... בשני המצבים הוא מרוויח מהסיפור

למה לפצל? כי יש דרישה גם לשוק הזה וגם לשוק הזה

ליצור 2 צ'יפים שונים יגרום לכל צ'יפ לעלות נגיד 15$ ולא 10$... פה היצרן רק יפסיד

ככל שהוא מייצרת יותר יחידות המחיר ליחידה יורד באופן יחסי, השקעה ב2 פסי יצור כמו שהיו עושים את זה פעם נחשבת היום כצעד שגוי למפעלים

פורסם
ואז צריבת ביוס פשוטה הופכת אותם שוב לPerfect? אז למה לא למכור אותן כXT מן ההתחלה?

רוב הצרכנים לא ידעו לעשות את זה

וגם מאלו שידעו הרבה יפחדו לסכן כרטיס במחיר כזה

רק "חולים" משחקים בכרטיסים ברמת מחיר כזאת

היה עדיף להם בהרבה למכור את אותו כרטיס בטווח מחירים של MID ושיספק ביצועים של HIGH, כך הוא היה מוכר הרבה יותר

הם היו מפסידים מזה כסף כי כרטיסי דרג גבוה נותנים הרבה יותר רווחים לפריט

ובנוסף לזה אנשים היו משדרגים בטווח זמן ארוך יותר

כי כרטיסי דרג גבוה מספיקים ליותר זמן

היום פשוט עדיף להם לעשות דרג גבוה ולהחליש אותו למגוון מודלים בתמחור שונה

וזה לא רק הדוגמה הזאת יש גם כמות זיכרון קטנה יותר ושיטות דומות

במהלך החיים של הכרטיס יש גם מזעור רק בשם שונה

לדוגמה תיקח 8800GT שפעם היה כרטיס דרג בינוני גבוה

היום יש מקבילים (בביצועים) רק יותר קטנים זולים ושקטים שחולקים את רוב הטכנולוגיה -כמובן בשם אחר שאנשים לא יחשבו שהם קונים כרטיס ישן

ככה השוק עובד ולא רק בכרטיסי מסך

הם פשוט נותנים מבחר ללקוחות במגוון מחירים

פורסם

הם לא באמת מתכוונים שאנשים "יעלו" על הטריק שלהם. זה פשוט הכי זול להם.

בכל מקרה עלויות ייצור של כרטיסים כאלה לא בהכרח שונה משמעותית בין כרטיס חזק לכרטיס חלש יותר.

ולכן אי-פתיחה של פס ייצור נפרד הרבה פעמים משתלם יותר.

זה כמו שמוכר בשוק מוכר מוצר X לכולם ב-100 ש"ח ואז מגיע מישהו שאין לו 100 שקל, יש לו 70.

אם למוכר עולה ליצר מוצר X ב-5 שקלים, הוא ימכור את אותו מוצר ב-70. מוזר? אולי. אבל המוכר הרוויח 65 שקל

יותר מאשר אם הוא היה מוכר "הגיוני".

פורסם
  • מחבר

האמת היא שעם כפתור ה-DUAL BIOS... משהו היה אמור לקרות. לא יודע להסביר את זה.

משום מה יש לי תחושה שגם הקריירה של HD6970 לא נגמרה.

פורסם

אני לא חושב שהם חשבו שאנשים לא יעלו על זה. אתה לא שם לכרטיס מסך DUAL BIOS סתם בשביל הכיף, יש לזה עלות מסוימת (לא גבוהה ובכל זאת).

למה למכור חלק מהצ'יפים בתור צ'יפים טובים פחות?

1. כאמור חלק ממשולשי הליבות נתנים לפתיחה ל4 ליבות וכל הליבות תקינות, אצל חלק רק 3 תקינות, אז מה? תיקח את כל אלו שיש להם רק 3 תקינות ותזרוק לפח?

בדיוק באותה מידה, כל ה6950 שבנמצא כרגע וניסו לפתוח ל6970 עבדו, זה לא אומר הרבה על כל הכרטיסים כמכלול, וגם אם כן, כאמור זה פתיחה של שוק חדש.

2. נתח השוק של כרטיסי הHIGHEND קטן בהרבה מזה של כרטיסי הMID HIGH, כלומר AMD יודעים מלכתחילה שההכנסות הגדולות יבואו מהMID-HIGH, וככה אתה יוצר כרטיס עם ערך מוסף גבוה. לא רק שהוא זול יחסית ל6970, הוא גם מסוגל להפוך להיות הוא בערך.

3. נכון שהפתיחה היא לא תהליך טריביאלי, ומי שלא מבין בזה, סביר שלא ינסה אפילו, אבל זה בהחלט שיקול מהותי עכשיו למי שהתלבט אם לקנות כרטיס 6950.

4. לגבי למה לא למכור אותו רק בגרסא היקרה? פשוט מאד:

רוב האוכלוסיה לא תוציא מעל סכום מסוים על כ.מסך, לדוגמא 300$. הגרסא היקרה תעלה נגיד 400$, אז לכל אלו שלא מוכנים להוציא מעל 300$ תמכור מה?

אופציה אחת תהיה למכור להם מוצר שונה לגמרי, אבל כאמור זה להוציא הרבה כסף וזה יוריד את הרווח הסופי שלך. אופציה שניה היא ליצור מוצר "מסורס" ולמכור אותו בזול יותר, עלות הייצור שלו היא זהה, ואמנם הרווח קטן יותר, אבל המוצר הזול יותר נפוץ הרבה הרבה יותר. כלומר מה עדיף?

100,000X400 שזה פדיון על מכירה של הכרטיס היקר בלבד.

או

90,000X400+ 300,000X300 שזה הפדיון על המכירה של הכרטיס היקר (מינוס אלו שקנו את הזול) ושל המכירה של הכרטיס הזול.

?

תעשה את החשבון.

נניח לשם הרעיון שעל מנת לפתוח פס ייצור נפרד לכרטיסי 300$ היינו צריכים להוציא מספיק כסף ככה שזה לא יוצא משתלם. אז לא עדיף למכור גם כמסורס?

כדי לעשות את התשובה ברורה יותר אפשר להסביר את זה גם כך: עדיף היה למכור את כל הליבות בתור הXT או כמוצר היקר יותר, אילו הביקוש בשוק היה מאפשר זאת, בפועל אילו המחיר היחידי היה המחיר הגבוה היינו נשארים עם מלאי כרטיסים גדול ובלי אנשים שמוכנים לשלם עבורם.

בתור מוכר מחשבים לשעבר אני יכול להעיד שכמות האנשים שוכשת כרטיסי מסך ב2000 ש"ח וצפונה היא קטנה מאד ביחס לכלל רוכשי כרטיסי המסך.

פורסם

דרך אגב... אתם גם שוכחים דבר אחד עקרוני... את הליבה אפשר לפתוח ל 6970 מלא

שאר הכרטיס מסך הוא עדיין 6950... חיבור חשמל חלש יותר, זכרונות פחות טובים... המחיר נובע לא רק מהליבה אלא גם משאר הדברים שתקועים על הPCB

כרגע בtechpowerup יש רק תגובות לביצוע המוד של 20 איש... זה רחוק מאוד מכמות האנשים שתצביע על כך שההליך הזה מושלם לגמרי ויעבוד כמו שצריך ב100%

פורסם

כיוון שגם הגירסא המסורסת וגם הגירסא המושלמת, בעלות עלות ייצור זהה(שוב, נניח 100$), הדבר המשתלם ביותר היה להוציא את הכרטיס הכי סופר משתלם בקטגוריית הMid-High והוא יעלה בין הPRO לXT, או אפילו בדיוק כמו הPRO. ואז AMD ישלטו בשוק הזה לחלוטין. אני לא רואה סיבה לתמחר שני מוצרים שעולים אותו דבר בצורה כ"כ שונה, ועוד להתאמץ כ"כ בשביל זה.

פורסם
  • מחבר

שאר הכרטיס מסך הוא עדיין 6950... חיבור חשמל חלש יותר, זכרונות פחות טובים... המחיר נובע לא רק מהליבה אלא גם משאר הדברים שתקועים על הPCB

כרגע בtechpowerup יש רק תגובות לביצוע המוד של 20 איש... זה רחוק מאוד מכמות האנשים שתצביע על כך שההליך הזה מושלם לגמרי ויעבוד כמו שצריך ב100%

ל2 חיבורים לחשמל עדיין פוטנציאל לתת 250W בנוסף ל60W של הPCIE. זה אחד

שתיים, זכרונות פחות טובים? לא מסכים. תקרא ביקורות אפשר להעיף אותם בלי שום מאמץ ל1500MHZ ויותר.

פורסם

גם עם מעבד וספק לא הכי חזקים כמו שלי, אני מוציא כמעט 20K ב-vantage, כשהתוצאה הרישמית של HD6970 היא 20900 בערך.

עשיתי אוברקלוק נוסף קטן למעבד והתוצאה קפצה ל-20245. אבל אז המחשב שלי לא היה יציב אז נאלצתי להוריד את התדר...

בקיצור, זה הופך את ה-HD6950 ל-HD6970 לכל דבר לפי דעתי, ולפי איך שאני מרגיש את השיפור בביצועים במשחקים.

פורסם

2 התמונות מ- GPUZ נלקחו מהכרטיס 6950(הראשונה לפני הפתיחה והשנייה אחריי)??

אם כן ההבדלים בהחלט נראים משמעותיים

מתנצל על הבורות..

פורסם

דיברו פה על מה הסיבה ש-AMD הוסיפה את ה-DUAL BIOS. לפי מה שקראתי, זה נעשה כי הרבה אנשים צרבו BIOS של יצרניות שונות על מנת לקבל ביצועים יותר טובים (מתברר שיש שוני בין BIOS של ASUS ל-POWERCOLOR לדוגמה), ועלות ה-RMA במקרה וזה נכשל הייתה כאב ראש רציני עבור היצרניות. לכן AMD הלכה לכיוונם ב-REFERENCE.

פורסם
  • מחבר

קצת סטטיסטיקה עד עכשיו, לויזארד נשלחו עשרות מיילים.

ממה שהוא כתב עד עכשיו נבדקו כ-28 כרטיסים מיצרניות שונות כמו סאפיר, HIS, POWERCOLOR ו-GB. כולם בלי יוצא מן הכלל נפתחים ועובדים בצורה תקינה

פורסם

מישהו יכול להגיד לי מה הסיכונים? אני מקבל את הכרטיס שלי עד הסופ"ש ואני ינסה את זה.

פורסם
  • מחבר

הסיכונים מאוד נמוכים, בזכות DUAL BIOS באמת קשה לי להגיד לך כמה כי לכרטיסים האלה כל כך הרבה שכבות של הגנה עד מצב של נזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים