עבור לתוכן

האם ה UPS מספיק למערכת שלי?

Featured Replies

פורסם

פירוט המערכת שלי מימין.

יש לי UPS חדש מדגם PRPC650 ואני מעריך שהוא של אדוויס (אין מדבקה).

http://advice.co.il/data/files/specifications%20partnerpche.pdf

אני משתמש כרגע במסך CRT 19.

לפי מחשבון

http://extreme.outervision.com/PSUEngine

המחשב צורך 335W.

ה UPS הוא W360 כמדומני.

האם לחבר גם את המסך?

אפשר לשמוע חוות דעתכם על הדגם? האם ההגנות מספקות? מה החיבורים הנדרשים?

הגנת קו טלפון- החיבור שלי הוא של הכבלים. איפה לחבר את האלפסק? לפני המודם? לפני המחשב? האם לא תהיה הפרעה בקו?

האם מתאים לספק עם PFC?

ו... שאלת תם... נוספת...

האם צריך לטעון UPS חדש לפני חיבור המחשב?

בהנחה שהוא עמד ללא חיבור לחשמל מספר חודשים...

תודה רבה

פורסם

נמיר את הנתונים לנתונים שניתן להשוות ל UPS :

המחשב לוקח 335 W

תחשב כמה W המחשב לוקח מה UPS (כולל מה שהספק לוקח לעצמו והופך להתחממות) - מכפילים את ה 335 במקדם לפי היעילות של הספק

ספק איכותי 80+ תכפיל ב 1.25 -- המקרה שלך

ספק איכותי אבל לא 80+ תכפיל ב 1.4

ספק גנרי תכפיל ב 2

תחשב כמה VA המחשב לוקח מה UPS (כולל מה שהספק לוקח ולא עושה איתו כלום, אבל ה UPS עדיין חייב להחזיק את זה) - מכפילים את מה שמצאת עכשו (לא את ה 335) במקדם לפי הסוג של pfc

ספק active pfc תכפיל ב 1.1 -- המקרה שלך

ספק passive pfc תכפיל ב 1.4

ספק ללא pfc תכפיל ב 1.75

ה UPS חייב להתאים ל VA. בתכלס לא הייתי מחבר ל UPS כמו שלך משהוא שבאמת לוקח 650 VA - זה עומס יתר לסוללה

ה UPS אמור להתאים ל W, אבל יש מקרים שבהם UPS יכול להחזיק גם אם הוא בעומס יתר לפי W אם הוא מספיק 'רחוק' לפי VA

במקרה שלך :

מסך - 120 W ו 200 VA (המקרה הגרוע)

מחשב לבד - 420 W ו 460 VA

מחשב ומסך - 540 W ו 660 VA

לפי VA ה UPS מתאים לאחד מהם בלבד אבל לא לשתיהם. יכול להיות שהוא יעבוד אם שתיהם, אבל ממש לא הייתי ממליץ לסמוך אל זה

לפי W ה UPS מתאים למסך בלבד, אבל יש סיכוי גבוה שהוא יחזיק ללא בעיה את המחשב בלי המסך

הגנות :

השהיה - לא כתוב

מתח גבוה נמוך - יש, טובה מאוד

ברקים - כתוב שיש אבל הנתון של ה 420 J לא נראה לי אמין

ה UPS בכל מקרה לא מתאים לחבר אליו את הכול ביחד ולכן הייתי שם אליו רק את המחשב ואת היתר אל מגן ברקים. אם כבר שמים מגן ברקים אז רצוי לחבר ממנו את הכול (כולל ה UPS) כדיי שגם ה UPS עצמו יקבל הגנה וכדיי לתת הגנה שניה (והשהייה למקרה שאין ב UPS) למחשב שמחובר מה UPS

אם אתה רוצה שהמחשב ימשיך לעבוד בלי מסך עד שהחשמל חוזר (או כיבוי מסודר אוטומטי או שאתה לוחץ אל ה power של המחשב לחיצה קצרה ונותן למערכת ההפעלה להתכבות) הייתי מחבר מגן ברקים ואת ה UPS למחשב

אם אתה רוצה שגם המסך יעבוד בהפסקת חשמל הייתי שם UPS גדול יותר, או שם UPS קטן נוסף למסך (מספיק אחד ממש קטן וישן)

אין לי ממש ניסיון אם אינטרנט של הוט, אבל תבדוק כמה דברים -

הכבל של הוט אמור להיות מחובר לאדמה בצורה חזקה (אם חוט חשמל עבה וקצר) בארון תקשורת או בנקודה שבה הוא נכנס לבית. אדמה טובה תקטין ת המתח המקס' שהוא יכול להגיע אליו במקרה של פגעת ברק

תבדוק אם יש לך בממיר של הטלויזיה או במודם עצמו dc blocker - הו נראה כמו מתאם מתכתי כזה שמתחבר אם הברגה בין הכבל לכניסה של הממיר או המודם. תנסה לשים כזה למודם ולבדוק שעדיין יש אינטרנט, אם יש אז תשאיר אותו שם (אם היה כזה בממיר זה אומר שצריך להיות, תשיג עוד אחד מהטכנאים של הוט). הרכיב הזה לא מיועד להגנת ברקים אבל נותן הפרדה מסויימת בין 2 הצדדים שלו (בכבל הפנימי) ולכן יכול לתת ירידה נוספת של המתח שיהיה במקרה של פגיעת ברק

ניתן לחבר UPS כמו שהוא, אבל עד שהוא לא ייטען הוא לא יתפקד כמו UPS. אחריי שנתת לו להיטען תוציא מהחשמל ותבדוק שהוא עדיין תקין

אם מנתקים UPS מהחשמל ושמים בצד (גם אם הוא מכבה) הסוללה שלו מתחילה לרדת, סוללה שירדה מתחת למתח מסויים ועמדה ריקה זמן ארוך יכולה להידפק ויכול להיות שתצתרך להחליף אותה. כדיי שזה לא יקרה רצוי פעם בכמה זמן (פעם ב 1 - 2 חודשים למשל) לחבר את ה UPS לחשמל ולתת לו להיטען (לא צריך לחבר מחשב כשמטעינים)

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המפורטת. רק המחשב יחובר ל UPS.

אשמח להמלצה על מגן ברקים. מחיר משחק תפקיד מאוד משמעותי כרגע.

אתה אומר שספק גנרי צורך 50% יותר חשמל מספק איכותי מקביל והופך אותו לחום? זה מטורף....

בכסף שנחסך במשך שנתיים אפשר לקנות ספק חדש...

למה "הנתון של ה 420 J לא נראה לי אמין"?

תודה

פורסם

הספק W :

ספקים גנריים הם לא יעילים. בעומס נמוך (כשאתה לא עובר את ההספק האמיתי של הרכיבים שלהם, לא מה שכתוב אל המדבקה) הוא יכול להיות דיי יעיל 70 - 75 % אפילו, אבל אם הוא בעומס גבוה יותר היעילות שלו יורדת בהרבה, יכולה חופשי להגיע ל 50. ספקים איכותיים אבל ישנים (לפניי שהתחיל כל ה 80+ וכו) הם בדרך כלל בין 70 - 80. ספקיי 80+ הם 80+

המסקנה שלך נכונה - גם אם הספק הגנרי יחזיק ולא יישרף, הוא יבזבז חשמל בכמות שהיה עדיף כבר לקנות ספק איכותי בסיסי

מתח-זרם VA :

בכללי הזרם שהספק לוקח קשור להספק W (הכללי כלומר המחשב + התחממות של הספק עצמו). אבל ספקים לא לוקחים את הזרם הזה קבוע אלא פולסים קצרים של זרם גבוה יותר (בהרבה) וביניהם לא לוקחים זרם בכלל. ה UPS אמור להיות יכול להתמודד אם הזרם בשיא של הפולס ולא אם הזרם הממוצע, ולכן מחשבים VA שהוא גדול יותר מה W

להרבה ספקים איכותיים יש PFC - טכנולוגיה שמורידה את המקסימום של הפולסים האלה וכך הספק לוקח זרם נמוך יותר וקבוע יותר. היא קיימת משיקולים אקולוגיים - החשבון חשמל שלך הולך לפי W, אבל הזיהום בתחנת כוח וההתחממות שהולכת לאיבוד בחוטים ובשנאים של חברת חשמל הולכים לפי VA. אל ידיי PFC ניתן להוריד את ה VA כדיי שיהיה קרוב כמה שניתן ל W (ו PFC זה לא רק משהוא של מחשבים, יש כזה גם במנורות פלורסצנט וכו)

ספק ללא PFC לוקח פולסים דיי גבוהים, שלצורך חישוב ה UPS הם בערך 1.75 (השיא של הפולס יכול להיות גבוה הרבה יותר אבל הכמות אנרגיה הכי משמעותית לא נמצאת שם) X הזרם המקורי

ספק אם passive PFC מכיל רכיב פשוט שמחליק את הזרם אבל לא בצורה מושלמת, והוא מצליח להוריד ל 1.4 בערך

ספק אם active PFC מכיל מערכת שעושה PFC בצורה כמעט מושלמת, ולעיתים קרובות מצליח להוריד כמעט ל 1.0. אם ניקח מקדם ביטחון למקרה שהמערכת לא עובדת הכי טוב אז 1.1

הרכיבים ששמים במגיי ברקים / UPSים שאמורים לספוג מכות ברק הם ואריסטורים ומנורות גז. במגיני ברקים כמעט תמיד יש ואריסטורים, והיכולת ספיגה שלהם (של הגדולים אפילו) לפי הנתונים של היצרן של הרכיב הוא משהוא כמו 50 J. זה לא מפריע ליצרן של המגן ברקים לכתוב מספרים הרבה יותר גדולים אל הקופסה מבחוץ. ה UPS הזה דיי גנרי, מה שאומר שבסיכוי גבוה גם כאן מה שכתוב זה לא מה שיש בפנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים