עבור לתוכן

איזה הפצה של לינוקס תתאים למחשב פנטיום 3

Featured Replies

פורסם

מה המצב חבר'ה ?..

יש לי מחשב פנטיום 3 ישן שהיה זרוק .. פנטיום 3 750 GHz עם 192MB ראם .. אמא שלי החליטה שהיא רוצה מחשב (אמא שלי רק גולשת באינטרנט) ובגלל שחסר קצת כסף כרגע היא תיאלץ להסתפק במחשב הזה .. המחשב הזה לא מריץ טוב XP .. השאלה היא האם הוא יריץ טוב הפצה כלשהי של לינוקס ?.. אם כן אפשר בבקשה קישור להורדת הגרסא הזו ? הכי חשוב זה שזה יהיה בעברית + שהדרייברים של המחשב יתאימו .. הדגם של הלוח אם מאוד ישן ולא נראה לי שקיימים דרייברים ללוח אם הזה . ה - XP זיהה לבד את הכל ולא היה צריך להתקין כלום חוץ מהכרטיס מסך שגם זה לא היה חובה ..

תודה מראש,

משה

פורסם

יש מערכות לינוקס קלות שיתאימו, במיוחד כאלה שמבוססות אל lxde או kde 3.5 שנקרא היום trinity (אל תשים kde 4 או xfce או gnome הם כבדים). (לדעתי kde 3.5 הוא דסקטופ מעולה, השתמשתי איתו אל מחשבים יותר חלשים משלך). יש קצת בעיה למצוא היום מערכת מבוססת kde 3.5 כי כולם עברו ל kde 4, אבל לא בעיה למצוא מערכת אם lxde

יתר המערכת אמור להיות קל (כיאלו שלא לוקח הרבה זיכרון ומעבד וכו). יש הרבה מערכות לינוקס שונות בזה, למשל Arch (מה שאני משתמש) שלא מעמיסה אל המחשב אבל אתה צריך ידע בלינוקס ו/או להיות כזה שלומד מהר כדיי להתקין אותה, ויש Ubuntu (ומערכות שמבוססות אליה, ביניהם בטח יש גם משהוא אם lxde) שלוקחות יותר זיכרון ומעבד וכו' אבל יותר קל לתקין אותם גם למשתמש שלא מכיר את המערכת

באתר http://whatsup.co.il יכולים לייעץ לך יותר. רצוי שתאמר מה רמת הידע שלך במחשבים בכלל ובלינוקס כדיי שידעו מה הכיוון. אני כמעט לא מתעסק אם מערכות לינוקס שמיועדות למשתמשים חדשים אז אני לא ממש יכול להמליץ אל מערכת מסויימת

פורסם
  • מחבר

אפשר למצוא גרסאות ישנות של לינוקס למחשב .. השאלה איזה הפצה (השם המדוייק) שעונה לבקשות שלי ..

פורסם

תהיה לך בעיה קשה להתקין תוכנות אל מערכת ישנה. לינוקס לא מותאמת להיות תקועה מאחור, ממש לא כמו וינדוס שאתה יכול לשים 98 ולהתקין תוכנות שתואמות ל 98 למרות שעכשו 2010

וגם אין צורך - lxde הוא דסקטופ מודרני שניתן למצוא מערכות חדשות שמשתמשות איתו, ולהתקין. אני מעדיף את kde 3 - הוא עדיין מתוחזק (אל ידיי מפתחים שהם לא הרשמיים של kde) אבל רוב המערכות לא נותנות להתקין אותו בקלות

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

11010010110 המליץ לך על מערכת בשולחן עבודה LXDE

בLubuntu תמצא את כל מה שאתה צריך בפשטות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים