עבור לתוכן

משלוח מ איביי אבד...מה אני עושה?

Featured Replies

פורסם

אהלן

יש לי גם בעיה דומה הזמנתי חבילה מאייבי לפני 35-40 ויום בערך, ועדיין לא קיבלתי את החבילה.

לפי המספר הסידורי החבילה בPOSTING כבר כ4 שבועות\:

באתר של דואר ישראל אין שום אזכור לחבילה.

מה הסיכוי שהיא נתקע במכס ואף אחד לא מודיע לי?

• תגובות 71
  • צפיות 14k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם זה מוצר חייב במכס או שיש חשד רציני שחייב במכס - סיכוי לא רע. קרה לי לפני כמה שנים עם מחשב נייד (נשלח בEMS, שהיה אמור להגיע גג שבוע - בפועל לקח יותר מ21 יום עד שקיבלתי הודעה שהמחשב במכס).

פורסם

מדובר בפלאש למצלמה בשווי 85 דולר שהמוכר רשם בפועל מחיר נמוך יותר.

איך אני יכול לברר אם החבילה באמת נתקע במכס?

פורסם

יש לי שאלה על הדרך.

ה45 יום של הDISPUTE הם ימי עסקים או 45 יום בכללי.

כי יש מוצר שהזמנתי ב12 לדצמבר והמוכר אמר שזה יגיע תוך עד 20 ימי עסקים שזה יוצא ב18 לינואר.

פורסם

artyom

זה מהיום שהעברת את התשלום למוכר .

Alex-k

תיצור עם המוכר קשר אם יש ברשותו מספר מעקב, לחילופין במידה ואין, נותר לך להמתין לקבל מכתב שמודיע על המצאות מוצרך במכס או שהוא הגיע לדואר המקומי.

מאוד תלוי גם דרך איזה חברת שליחויות זה נשלח..

פורסם

הוא הביא לי מספר מעקב, אבל זה כבר 25~ לא התעדכן, ובאתר של דואר ישראל בכלל מופיע מידע על החבילה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הגיעה אלי אתמול חבילה שנשלחה לפני 50 יום מהונג קונג, זה לא דבר חריג בתקופה של סוף שנה.

מצד שני, מי שלא פותח דיספיוט בפייפאל לפני תום ה- 45 יום, מהמר.

למשתמשי איביי, יש עוד 15 יום של חסד בעזרת הפידבק (ניתן להשאיר פידבק עד 60 יום, מיום העסקה, לא תמיד זה גורם למוכרים להחזיר כסף).

פורסם

אם שמת לב אז החבילות כבר לא מגיעות מהונג קונג אלא משנחאי

נשבר שיא, בתוך 4 ימים קיבלתי הודעה מהדואר על משלוח איביי מניו יורק

מוכר נחמד רשם שווי מוצר 8 דולר :xyxthumbs:

פורסם

דואר הונג קונג עדיין קיים, עובד ושולח לארץ, אך הרבה מהספקים עברו לדואר סין.

כבר קרה לי שקיבלתי חבילות מאירופה, ארה"ב והונג קונג תוך 4 ימים (לא פתק, החבילה עצמה ביד) במשלוח רגיל, לא מהיר.

פורסם

אני חושב שזו הסיבה שהחבילות מסין מתחילות להתעכב.

משנחאי אין קשר ישיר לישראל לעומת זאת מהונג קונג יש.

פורסם

מה שמדאיג אותי יותר זה שפחות ופחות סוחרים סינים מוכנים לשלוח לישראל. מבירור שלי עם כמה מהסוחרים שאני עובד איתם, נטענו 2 סיבות.

סיבה ראשונה היא החגים - בחגים לוקח המון זמן לחבילות להגיע לללקוחות בישראל (הסוחרים מאשימים את המכס) והלקוחות פותחים דיספיוט ומקבלים את הכסף חזרה (וכמובן שלא כולם מספיק הוגנים להחזיר את הכסף למוכר).

סיבה שניה היא יותר מידי דיספיוטים ופידבקים שליליים - הלקוחות בישראל פותחים המון דיספיוטים על מוצרים פגומים ושלא הגיעו ומקבלים כסף חזרה או שהמוצר נשלח שוב, התדירות שזה קורה יותר גבוהה מרוב האיזורים שהם שולחים אליהם, והם חושדים שמדובר ברמאות. אם הלקוחות הישראלים אינם מקבלים מה שהם רוצים הם ישר נותנים פידבק שלילי, לעיתים אפילו ללא פניה קודמת למוכר לפתור את הבעיה.

הכללים של איביי פוגעים בסוחרים הסינים היות ומבחינת איביי האחריות היא על המוכר עד שהמוצר מגיע לידיי הקונה שלם ותקין. לא משתלם להם לשלוח עם מספר מעקב וביטוח כדי למנוע את הבעיה הזו.

פורסם

אני יכול להגיד לך שהמוכרים הסינים רובם הוגנים אך.. ויש אך גדול הם מוכרים לא מעט זבל והם עובדים לא מסודר.

הזמנתי תיק למחשב הנייד שלי וקיבלתי עם ציור של פרפרים וכו' אחרי המתנה של חודש.

כמובן שכתבתי למוכר והוא הביע את צערו בדבר והציע החזר כספי חלקי או משלוח נוסף של תיק , אך לבסוף החלטתי שאני אשאר עם התיק ואוותר על ההצעה הכספית/תיק נוסף.

אין מה לעשות לגבי קונה שמתלונן לגבי מוצר, אם אני לא מקבל מוצר אחרי 30+ יום , מה אני אמור לעשות לחכות עוד 15 יום ואז לא תהיה לי אופציה להתלונן??.

פורסם
  • מחבר

טוב רבותיי ממחר יוצא בדיוק 30 יום מאז שהחבילה עזבה את שדה תעופה בייגי'ן...לדעתי משהו מסריח פה לא יתכן שחודש שלם לוקח לחבילה להגיע לישראל...

אני מחר יתקשר לדואר ישראל יתן את את המספר טראקינג ונראה מה הם יוכלו לעשות בעניין אם ביכלל...אם לא אז אני יוצר קשר עם המוכר ומחפשים פיתרון...(הוא כבר הבטיח לחזיר לי כסף או לשלוח עוד מוצר)ככה שנראה....הזמנתי מלאאא מאייביי לפחות 15 פעם וזאת הפעם הראשונה שאני מחכה יותר מחודש...

פורסם

תאמת גם לי לא לקח יותר מ25 יום(זה מה שכתוב, אמור לקחת בין 14 ו25 יום עד שהמשלוח יגיע).

ותמיד מגיע לי על היום של ה14. תמיד תמיד תמיד.

קרה לי רק פעם אחת, 24 יום אחרי שראיתי שלא מגיע לי פתק הביתה, הלכתי לסניף הדואר, והבחורה שם מכירה אותי ואת המשפחה, היא חיפשה את זה, וגילינו שזה יושב שם כבר 10 ימים !

כנראה שאני נופל על משלוחים עם מזל...

פורסם

גם לי לא קרה שמשלוח מסין לא הגיע אחרי שבועיים

פעם אחת הזמנתי מצית לחבר מארה"ב,הוא שלח את זה במשלוח רגיל של USPS ביום חמישי

ביום ראשון זה היה אצלי בתיבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים