עבור לתוכן

למישהו פה יש ניסיון מעשי עם fixed point ב-MATLAB?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לבנות מודל fixed point של אלגוריתם מסויים.

עד היום הייתי עושה זאת ב-C ע"י הגדרה של class שפיתחתי + כל האופרטורים הנדרשים.

זה עובד מצויין ורץ מהר מאוד, אבל די מייגע לכתיבה ובדיקה.

מכיוון שלרוב הרפרנס האלגוריתמי ב-MATLAB חשבתי להחליף את ה-C בשימוש ב-fixed point toolbox של MATLAB - החשש העיקרי שלי הוא שזה יהיה מסורבל לא פחות, איטי בהרבה ויצרוך הרבה מאוד זיכרון בהשוואה למימוש ב-C למשל.

אשמח לעצות מבעלי ניסיון לפני שאני מתחיל לבדוק את הנושא לעומק כך שאמנע מליפול בטעויות של מתחילים בנושא.

תודה מראש

פורסם

אין לי נסיון עם ה-toolbox הספציפי הזה, אבל הייתי ממליץ לך לעבור פשוט על ה-demos שיש עבורו ב-help של מטלב, בד"כ הם עוזרים להתחיל.

בעקרון רוב מה שאמרת נכון, זה כנראה יהיה יותר איטי ויצרוך יותר זכרון, אבל לגבי הסרבול - מעולם לא ניתקלתי בתכנית מטלב שהייתה מסורבלת יותר מתכנית ב-C.

אני אישית חושב שאין תחליף למטלב בכל הנוגע לבדיקות וחקר ביצועים.

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

זמן הריצה ונפח זיכרון מאוד חשובים כשרוצים להריץ סטטיסטיקות ביצועים על סדרות מידע גדולות. בעיה....

בבדיקה פשוטה מאוד שעשיתי, חישוב fixed point לוקח משהו כמו פי 10 עש פי 100 יותר זמן :o וזה במקרה הפשוט ביותר (מכפלה וקטורית).

הבעיה העיקרית שלי בכתיבה (אני חושב) היא שב-MATLAB המתודה של כל אופרטור מוגדרת יחד עם המשתנה עצמו כך שהאופרטור "+" למשל פועל אחרת בתלות באיך שהוגדרו המשתנים במקור. כך לא ניתן לדעת מהקוד עצמו מה הפעולה בפועל וזה מאוד מקשה על ההבנה או השוואה לחומרה (VHDL למשל).

אם למשל בתנאי מסויים אני רוצה לעשות השמה למשתנה עם CEIL ובתנאי אחר עם FLOOR אני קצת בבעיה אני חושש.

מצד שני - לא יכול להיות שלא חשבו על זה ובטח יש לזה פתרון פשוט. לכן אני שואל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים