עבור לתוכן

שאלה של מתחיל

Featured Replies

פורסם

אני מנסה לעשות OC.

שמתי לב שלפני שהתעסקתי עם ה - BIOS - המולטיפלייר היה משתנה בהתאם לצרכי המחשב. על איידל הוא היה על כפול 9 ובמאמץ הוא טיפס למכפלה של 22.

לאחר OC - האם יש עדיין אפשרות לגמישות הזאת? או שהערך תמיד יהיה קבוע? והמערכת תמיד תעבוד "בסלדים גבוהים"?

מקווה שהבנתם למה התכוונתי..

תודה

פורסם

בביוס יש כמה אפשרויות שמורידות את המכפלה של המעבד כאשר המערכת ב-IDLE כלומר במנוחה.

באופן כללי זה דבר טוב, שמוריד טמפרטורה וחוסך חשמל.

הבעייה ב-OC היא כאשר אתה מגיע לשילוב אופטימלי של תדר ומתח. כאשר הביוס מוריד את המכפלה, הוא מוריד גם את המתח.

כאשר המעבד ב-OC והביוס מוריד את המתח, עלול להיגרם חוסר יציבות. לכן כאשר עושים OC, מבטלים את האפשרויות האלה.

פורסם

אני הבנתי שמבטלים את זה לא בכל OC , אלא רק בOC קיצוני.

פורסם

אפשר למחוק שלחתי בטעות..

פורסם
  • מחבר

מעולה - תודה רבה על התשובה.

אבל היא מעלה שאלה אם ככה: לפי shadow, היות ואני עושה OC קל עד בינוני ולא קיצוני, יש מצב שאני כן יכול לעשות את זה יותר דינמי? ואם כן אז איך?

שאלות נוספות שעלו לי מאז:

התדר של ה - PCI - לקבוע על אוטומטי? לקבע ערך מסוים ספציפי? אם כן אז איזה ערך מתאים? (לפי מה יודעים).

בעיה נוספת - מתחים. (אני ממש לא סגור על זה, אבל הבנתי שאם ה - OC לא קיצוני, אפשר לבצע מבלי לשחק עם מתחים).

אז בשביל להבין - המפרט הוא i5 760 ו - 4g 1333.

ה - VCORE בביוס לפני OC היה1.16, ה - VCORE ב - OCCT בזמן מאמץ עומד על 1.28. האם זה בסדר? איזה מידע אני יכול לקבל מהנתונים האלה? האם צריך לקבוע מתח ולא לאפשר אספקה אוטומטית?

שאלה נוספת בקשר ליחס בין הזיכרון ל - FSB. ראיתי ב - CPU - Z, שבלשונית זיכרון רשום שם יחס של 2:8. האם זה תקין? כי קראתי שהיחס הכדאי הוא 1:1. יכול להיות שפשוט אני בוחן נתון לא נכון?. בבדיקת OCCT של שעה לא היו errors. הטמפ המקסימלית הייתה 59.

כרגע נמצא ב - 160bclk עם מכפיל 20. QPI כפול 32. מכפיל זיכרון כפול 8. ועשיתי enable ל - Load line Caliberation ב - Voltage.

הערות? תודה :)

פורסם

פותח התרד חיפוש היה עונה לך השאלות..את הPCI-E תנעל על 100..

המתח תקין ותמיד ישתנה במנוחה ומאמץ..מה שכן אפשר להגיד אותנו ידני ואז הטווח שינוי יהיה קטן יותר..

והיחס שאתה רואה הוא של הזיכרון ולא של הFSB..תבדוק מה התדר של הזיכרון בפועל ותראה אם אתה חורג..אם כן..תוריד את היחס..

פורסם
  • מחבר

תודה.

פורסם

כעיקרון מעלים תדר במדרגות קטנות, עושים בדיקות מאמץ ומנטרים טמפרטורה. ממשיכים ככה עד שנתקעים. כמובן לוודא שהזיכרונות לא מגבילים.

אם נתקעים בגלל טמפרטורה, מחליפים קירור או שמפסיקים פה את ה-OC.

אם לא בגלל טמפרטורה, מוסיפים מתח למעבד. יש לבדוק מהו המתח המקסימלי לאותו מעבד.

ל-OC מתקדם יותר משחקים עם המתח של עוד כמה דברים, לא נוגע ל-OC בינוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים