עבור לתוכן

שאלה לגבי קביעת VA לאל פסק

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני די זקוק לאל פסק בשל הפסקות חשמל וחישבתי VA לפי ספק הכוח 620W.

620 * 1.25 * 1.1 = 852.5W

(הוא 80+ וגם ACTIVE)

אני צריך לחבר אליו גם ראוטר, מסך או שניים,מערכת רמקולים (אם מומלץ - הבנתי שזה יכול להעביר רעשים?).

המחשב עצמו עם ספק כוח חזק שקניתי מראש אך המחשב עצמו לדעתי כלל לא מגיע לרוב ההספק.

יש לו 3 דיסקים קשיחים, מעבד i3, ללא כרטיס מסך כרגע (לוח H55) אך בקרוב יהיה לו כרטיס מסך ועדיין אני לא חושב שהוא יגיע להספק המלא שלו או ל80%...

אשמח לדעת אם אני טועה בעניין.

ואם אני צודק, האם עדיין לחשב זאת לפי 620W של הספק? כי אם כך, נראה שאני צריך אל פסק 1000VA שעולים היום לא מעט כסף :-X

תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

איה הגנות אתה רוצה ?

מנזק לחומרה - מספיק מגן ברקים איכותי

ממחיקת קבצים מהכונן - יכול להיות שיש לך הגנה בתוכנה, תלוי במערכת ההפעלה שלך ובמערכת הקבצים בכונן

איבוד מידע שהיה פתוח בתוכנות, כיבוי לא מסודר - UPS בלבד

אתה לא חייב UPS שמתאים לספק הגדול. תמצא כמה בתכלס המחשב לוקח http://anec.outervision.com

לספק יש יעילות של 80+ מה שאומר תוסיף X1.25 למה שחישבת כדיי לכלול גם את מה שהספק לוקח בעצמו

הספק הוא active pfc מה שאומר שיש לו power factor של 0.9. תכפיל ב 1.1 כדיי לקבל VA

אם אתה רוצה להחזיק אל ה UPS גם את המסך, תמצא כמה W המסך

המסך בדרך כלל ללא pfc מה שאומר שיש להם power factor של 0.55 - 0.65 בערך. תכפיל ב 1.5 - 1.75 כדיי לקבל W של המסך

ראוטר קטן לוקח נניח 10W ו 17-20 VA. ראוטר בינוני 20W ו 40VA. אם האינטרנט שלך הוא הוט אני לא בטוח שיש לך סיבה להחזיק את הראוטר, נראה לי האינטרנט עובר דרך דברים בארון של הוט שיהיו מנותקים במקרה של הפסקת חשמל

תחבר W של הכול, קיבלת כמה W מינימום ה UPS אמור להיות

תחבר VA של הכול, קיבלת כמה VA מינימום ה UPS אמור להיות

ה UPS אמור להתאים מבחינת W ומבחינת VA

לספק active pfc מתאים גל sine או modified של 3 שלבים ומעלה (לפעמים כותבים simulated sine). לא modified / modified sine / square

ליותר מידע אל בחירת UPS - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=462368.msg3948565#msg3948565

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת!

בדקתי לגבי המסך שזה בעצם LCD, וכתוב שהוא לוקח 190 Watts במצב "Power Use - Normal".

וככל הנראה יהיה מסך נוסף, קטן ממנו, שכתוב שלוקח 130 Watt.

זה פשוט לא נשמע כל כך הגיוני שלוקחים הרבה חשמל.

בדקתי את הצריכה לפי הקישור שכתבת ויצא לי 410.

ו-2 מסכים כמו שציינתי לוקחים ביחד 320.

זה נשמע הגיוני (לגבי ה-LCD)?

פורסם

מסך lcd של מחשב לא לוקח כזה מלא. ברוב המסכים כתוב 50 - 75 W. איזה מסכים יש לך ?

אתה לא חייב לשים UPS ל 2 המסכים - תשים UPS למחשב ולמסך אחד שאתה צריך כדיי לעשות שמור ולכבות את המחשב (רצוי המסך הקטן, תשים שם אל הדסקטופ או הפאנל קיצור דרך לשמירת מסמכים ולכיבוי, תוודא שאתה אכן יכול לעשות את זה ממסך אחד גם אם התוכנה פתוחה בשני) ומגן ברקים פשוט למסך השני וכו

פורסם
  • מחבר

זה לא מסך מחשב אלא LCD, טלוויזיה 37" הכוונה.

מתנצל אם לא הייתי ברור.

אז זה כן הגיוני?

אז אתה אומר מגן ברקים יגן על הטלוויזיה LCD וככה אין מצב שהיא תישרף מנפילת/הפסקת חשמל?

פורסם

ללא מסך תהיה לך בעיה לעשות שמור ולכבות את המחשב. המחשב פשוט יעבוד כמה דקות מה UPS ויתכבה כיבוי לא מסודר כשה UPS נגמר (גם אם תחבר את הכבל תקשורת זה עדיין לא יעשה שמור בתוכנות)

אם נניח שלא רוצים כיבוי מסודר, נשאל למה בכלל UPS ?

הגנות לחומרה - מגן ברקים איכותי נותן הגנה גבוהה (מגן לא איכוי לא נותן כלום), UPS איכותי נותן הגנה גבוהה (קצת יותר מהמגן בהגנות מתח, לעיתים קרובות פחות מהמגן בהגנת ברקים) (UPS לא איכותי יכול לשרוף במקום להגן), שילוב של שתיהם נותן הגנה גבוהה מאוד

הגנות מנזק לכונן הקשיח - מערכות קבצים מסוימות מכילות הגנה בתוכנה מנז לקבצים שמורים בכונן. (ההגנה הזאת לא קיימת ב fat / exfat, דיי גבוהה ב ntfs, מוחלטת במערכות קבצים מתקדמות מסוימות)

הגנות מאיבוד מידע שלא נשמר, ביצוע scandisk אחריי ההפעלה מחדש וכו - רק UPS

הגנה מכיבוי פתאומי של המחשב רק UPS (מגן ברקים רק מגדיל את הכמות של כיבויים פתאומיים שיהיו)

אם אתה לא שם online UPS (ואתה לא, הוא יקר מדיי בשביל UPS לבית) ההגנה לא מוחלטת. אבל תלוי באיכות של המגן ברקים או ה UPS היא יכולה להיות גבוהה

מגן ברקים אמור להכיל הגנת השהיה, מתח גבוה / נמוך וברקים. השהיה ומתח גבוה / נמוך קיימות ברמה שונה במגינים שונים (יש מגינים בלי הגנות כאלה בכלל או הגנה חלקית, יש מגינים אם הגנות טובות מאוד). הגנת ברקים קיימת ברמה שונה (מבוססת אל רכיב שחוטף את המכה אל עצמו, ותלוי כמה כאלה יש / איך הם מחוברים וכו, ותמיד יכולה להיות מכה גדולה מדיי שלמגן אין סיכוי נגדה)

לחלק מה UPSים יש את ההגנות של מגן ברקים, לחלק אין. אלה שאין להם יכולים לעשות יותר נזק ממה שהיה קורה ללא UPS (למשל : מכת מתח + הפסקת חשמל. ללא UPS המחשב מתכבה מייד אחריי המכה וניתנת לו הזדמנות להתקרר, יכול להיות שהוא עדיין תקין, אם UPS המחשב מקבל את המכה וישר אחריי זה ממשיך לקבל מתח)

פורסם
  • מחבר

האל פסק הוא קודם כל עבור שהמחשב לא יתכבה, כי יש פה קפיצות/הפסקות חשמל מאוד קצרות של חצי דקה או פחות.

והמחשב הוא לא מחשב עבודה או משהו בסגנון אלא סלוני כך שלא יהיו בו עבודות לא שמורות. אולי סרט פתוח.

אני בכל מקרה יכול לשים בו מסך 17" שיש לי ולא נמצא בשימוש, אם אצטרך באמת לשמור דברים וכיבוי מסודר אבל בספק.

ואם כך המצב, אז זה יוצא אפילו עם מסך קטן נגיד 450W ו-650VA.

אז אל פסק 800VA יספיק בלי 'עומס יתר' (לא להעמיס על הסוללות אלא לשמור מרחק מהמקס')?

תודה רבה.

פורסם

אם המטרה היא אכן להחזיק את המחשב פתוח לכמה שניות עד שהחשמל חוזר מספיק לך UPS מינימלי, כל שהמסך לא מקבל מתח מה UPS. את המסך וכדומה תגן אם מגן ברקים (רצוי לחבר גם את ה UPS מהמגן ברקים כדיי להגן אל ה UPS עצמו וכדיי לתת למחשב הגנה כפולה)

עדיין יכול להיות שתרצה להשאיר בחישוב של ה UPS איזה 50 W ו 90 VA ספייר למקרה שתחבר מסך LCD פשוט

אם חישבת את זה כמו שצריך (כפול 1.25 ל W של המחשב, כפול 1.1 ל VA של המחשב, W של המסך ללא שינוי, כפול 1.75 ל VA של המסך - כל המקדמים הם מאוד בערך) אז UPS שמתאים ל 2 הנתונים אמור להתאים

ה W / VA של ה UPS לא קשורים לטחינה של הסוללות. מה שמשנה זה VA של מה שחיברת (אם למשל יוצא לך עומס 600 VA וה UPS הוא 800 VA, הסוללות עדיין נותנות רק 600 VA), כמות וסוג הסוללות

כל 1000 VA הם כ 90 A (קצת יותר), 500 VA הם 45 A וכו. את ה A אתה מחלק בכמות הסוללות שיש ב UPS כדיי למצוא כמה A יהיה מכל סוללה. לסוללה של 7 AH (הכי נפוצה ב UPSים) :

20 - 25 A זרם בטוח לאמינות מקס' (לא תגיע לזרם כזה נמוך אם UPSים זולים)

30 A בסדר ל UPS שלא מוציאים ממנו יותר מדיי

40 A - סוללות נשרפות לפעמים

60A - כן לאדוויס יש גם כאלה. נראה לי הסוללה תתנדף אם מישהוא באמת יעמיס אותם עד הסוף

ב 600 VA וסוללה אחת אתה מקבל 50 A (עובד אבל לא משהוא שהייתי רוצה לסמוך אליו), ב 600 VA ו 2 סוללות אתה מקבל 25 A (מעולה - אתה יכול לצפות לזמן עבודה ארוך בהפסקת חשמל ואורך חיים ארוך יחסית של הסוללות אם ה UPS מכיל גם מטען חכם)

ב 400 VA וסוללה אחת אתה מקבל 36 A (לא משהוא אבל בסדר). תראה אם בלי המסכים אתה יכול לרדת ל 400 VA או פחות

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת, אני מאוד מעריך זאת :xyxthumbs:

כן, עם מסך זה יוצא 650VA ו-613W (כפול 1.25...)

עשיתי ככה:

410 * 1.25 = 512W * 1.1 = 563VA

והמסך 50 * 1.75 ל-VA.

אני בעיקרון חשבתי על אל פסק PVR850 שהוא 800VA

אבל הבנתי עכשיו ממך שזה לא טוב שיש לו סוללה אחת.

ואת זה מצאתי מחיפוש כאן בפורום לפני כן.

אתה ממליץ ללכת על על פסק עם 2 סוללות כדי להבטיח אורך חיים לסוללות וזמן מקסימאלי בהפסקת חשמל?

לי אישית יש את הדגם של PRPC750 (משהו כזה). הוא עדיין מומלץ?

שוב תודה רבה.

פורסם

לסוללה יש גבול בטוח של זרם שניתן לקבל ממנה בלי לקצר את החיים שלה ובלי לשרוף אותה. UPS לא עובד כל הזמן אז האורך חיים הוא פחות משמעותי, אבל אנחנו עדיין רוצים סוללה שתחזיק בלי להפוך לגוש פלסטיק נמס

ברוב ה UPSים הזולים מנסים לחסוך אל איכות של הרכיבים כמה שניתן (לא רק הסוללה) והתוצאה היא שהמעגל עובד בעומס יתר קיצוני - אם פשוט תחבר למעגל כזה מתח יהיה לו אוליי 15 דקות לחיות עד שהוא יישרף. ההנחה היא שהסוללה ב UPS תיגמר לפניי שהוא מספיק להישרף, והוא יצליח לעבור כמה הפסקות חשמל (כמה כבר יש בשנה ? זה יוצא כמה שנים) עד שהוא נשרף

אחד מהרכיבים שנמצאים בעומס יתר הוא הסוללה עצמה - היא מתחממת מאוד ואם איפה שהוא יש פגם קטן או שהיא לא ממש חדשה היא יכולה להמיס את עצמה (עיוות בפלסטיק בסוללה שהחזיקה 40 A זה לא נדיר)

חוצמזה ש UPS שיש לו 2 סוללות פחות מעמיס את הסוללות עצמם, הוא גם מתוכנן לזה שהסוללות יחזיקו יותר זמן והמעגל בנוי קצת יותר טוב (כדיי שלא יספיק להישרף). אם אתה מעמיס את המעגל לא עד הסוף אז אתה יוצר מקדם ביטחון גם אם יתר המעגל ולא רק אם הסוללה

אם יש לך UPS למה אתה מחפש חדש ? שים אותו

פורסם
  • מחבר

אוקי הבנתי, ואתה יודע אם נזק כזה שהרכיב נשרף או נמס וכו' זה חלק מאחריות?

והאל פסק נמצא בשימוש במחשב אחר.

פשוט יש לי אותו בערך שנה וחצי והוא אף פעם לא אכזב.

העניין שמאז אולי יצאו דגמים משופרים ביכולות וסוללות ואין לי מושג מה באמת משתלם.

פורסם

אל הסוללה לא תמיד יש אחריות או שהאחריות קצרה יותר. נראה לי גם אפשרי שכמו ספק כוח גם UPS כשהוא נשרף הוא יכול לשרוף עוד דברים, אבל זה יקרה כשנשרף משהוא אחר ולא הסוללה

יכול להיות שאתה יכול לשים את ה UPS משם למחשב הזה ו UPS חדש למחשב השני

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני עוד מספר ימים אעביר אותו למחשב ההוא ואבדוק איך הוא מחזיק כשהחשמל מנותק ונראה.

אומנם הסוללות לא חזקות כיאחרי הכל, עבר זמן רב אבל עדיין...

ואם יחזיק סבבה, נקנה אותו דבר למחשב השני.

אעדכן כאן כשאבצע את זה.

תודה רבה! :xyxthumbs:

פורסם

תבדוק את הנתונים שלו, הוא יכול להיות חלש ב W

מה ה W / VA במחשב השני שבו הוא עבד ? אם הוא של סוללה אחת והמחשב ההוא חלש יותר הייתי משאיר אותו שם

פורסם
  • מחבר

יש לו ספק 450W

לא 80+ ו-ACTIVE....

אני לא יודע אם יש לאל פסק סוללה אחת או יותר.

אבל לבדוק אותו על המחשב השני ולראות כמה זמן יחזיק זה סביר לא?

בדיקה בסיסית כזאת שאולי תעזור לדעת אם אל פסק כזה יחזיק באמת.

ואם כן, את החדש אשים לו. הישן יישאר במחשב הנוכחי שלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים