עבור לתוכן

תומך לחימה- כבאי או אפסנאי?

Featured Replies

פורסם

בתור אפסנאי לתקופה ממש קצרה, אני כבר אגיד לך עכשיו. נסה כמה שיותר להתרחק מהתפקיד הזה.

או שיציבו אותך במקום שיקרעו לך את התחת וכל הזמן ינפיצו לך עבודות - סידור וניקוי המחסן, קיפול מדים, ספירת מלאי, ניפוק ציוד לטירונים...

גם יש נסיעות עם המשאית לבסיס ציוד.

(ההצבות הכי גרועות - בבסיסי טירונים, הדרכה, כל מיני בהד"ים עם תחלופה גבוהה של טירונים/קורסיסטים)

או שתתחפשן ותשב רגל על רגל בבטלה מוחלטת הכל תלוי במקום שיציבו אותך. אין לי מושג לגבי כבאי, לי לפחות נשמע יותר מעניין.

לשבת רגל על רגל גם לא תפקיד נהדר. בצבא עדיף לעבוד, ככה הזמן יעבור מהר יותר.

פורסם

עומרי, משהו לא ברור לי: בסיסי ח"א אינם נחשבים לבסיסי קו קדמי ולכן הרוב המוחלט של המשרתים בהם אינם תומכי לחימה (ובוודאי שאינם לוחמים). אלה שיוצאים לשטח עקב תפקידם, כמו כל המוטסים או כאלה שמשתתפים בפריסות הם סיפור אחר, אבל כל מי שנשאר באופן קבוע בבסיס או לכל היותר מתנייד לבסיסים אחרים שגם הם אינם קו ראשון, נניח בתור אפסנאי עם משאית הציוד, אינם מוגדרים כתומכי לחימה.

טכנאי דרג א' נחשבים כתומכי לחימה.

תלוי גם כן באיזה מערך קרב/תובלה/מסוקים.

ומשתנה גם כן עקב מיקום הבסיס גיאוגרפית בארצנו.

פורסם

לשבת רגל על רגל גם לא תפקיד נהדר. בצבא עדיף לעבוד, ככה הזמן יעבור מהר יותר.

1+

הסתייגות קלה: עבודה שהיא נחוצה. לא להתחיל לעבוד כי למישהו פתאום עלה השתן לראש.

פורסם

הייתי הולך על כבאי.

אני מכיר את העבודה של אפסנאים וזה לא נעים בכלל.

ולא משנה באיזה בסיס תיהיה, תמיד יהיו את החיילים הפז"מניקים שישלימו ציוד דקה לפני השחרור וזה ירד מהמלאי שלך.

כמו שאני מכיר את צה"ל בשנים האחרונות והדבר היחיד שהצבא האומלל הזה יודע לעשות זה להפיל אחריות.

אני מציע לך להתרחק כמה שיותר מתפקידים שבהם אתה חתום על הרבה ציוד.

תתרחק מכמה שיותר תפקידים שיכולים לתת לך אחריות.

פורסם

מכונאי מסוקים דרג א' בטייסת "החרב המתהפכת"!!!!! :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump: :jump:

פורסם
  • מחבר

vic07

אמ.. לא ממש יודע איך לענות על זה, אאל"ט תומכי לחימה לא בהכרח חייבים להיות בקו ראשון.

תודה על כל התגובות, מעריך את זה.

הכיוון כמו שאמרתי זה באמת להיות כבאי.

נקווה מחר לטוב בימ"מ..

פורסם

בתור חוגר בחה"א שיוצא לו לעבוד לעתים קרובות לצד גף כיבוי של בח"א 8(תל-נוף), אני יכול להגיד לך שהאוכלוסיה שם היא של ערסים, אבל התנאים טובים, עושים 3 שנים(ולא שנתיים), שבוע שבוע, אחלה מפקדים בגף הזה ספציפי(וזה הכי חשוב), יש חדר כושר, חדר אוכל ומועדון לפנים.

העבודה היא לא רק כיבוי שריפות אלא גם טיפול בחומ"ס(חומרים מסוכנים), חסימות ועוד כל מיני דברים.

הקורס שהם עוברים די משעמם אבל חיוני לתפקיד.

בכ"א זה שבוע שבוע והעבודה קשה לעתים נדירות. עדיף בהרבה ע"פ אפסנאי או מכונאי.

אגב, אם אתה יכול לבקש אצל קצינת המיון בימ"מ להגיע בתור מאבטח מתקנים\נהג סיור לגף הגנ"ק שבבח"א 8(בהנחה שאתה בחור טוב ולא בעייתי) יהיה לך שם דבש.

שנתיים שירות, שבוע שבוע. ת"ש טוב מאוד. בהתחלה טוחנים קצת וככל שהפז"מ גדל, כך גם הת"ש, וגם העבודה נהיית מעניינת יותר. אוכלוסיה קצת קשה אבל אפשר להסתדר. לפעמים קצת קשה, לפעמים טירטורים אבל בכלליות שירות דבש. אחרי שנה וחצי אתה יכול לעזוב לתפקיד אחר אם בא לך ויש מקום בתקן, אבל אם תגיע לצוות הבכיר שנקרא יירוט(ואם אתה גולש בפורום כאן אז אני מאמין שאתה כבר לא משתייך לאוכלוסיה הבעייתית), לא תרצה לעזוב. שבוע שבוע ואפטר באמצע שבוע עבודה. התפקיד הוא בעיקר כוננות ולא שמירות.(רק ב3 חודשים הראשונים יש לך מעין שמירות.)

קיצר, אני הגעתי לשם לפני כשנה וחצי לאחר שפסלתי מקצוע של מ"כ ולמדתי שם המון על עצמי, על להסתדר עם אוכלוסיה שאם לא הייתי מגיע לשם - לא הייתי מכיר, השירות היה מעניין, עבדתי לסירוגין בבסיס ובבית עשיתי כסף, נהניתי ואוטוטו אני משתחרר. 62 יום! היה לי הרבה זמן לקרוא, ללמוד, לשפר בגרות, לצאת עם חברים, להתעסק בנשק, לתפקד במצבי אמת אמת, לעבוד בשיתוף פעולה עם משטרת הגבולות וכו'...

(הביקורת הזאת על התפקיד מתייחסת לבסיס תל נוף בלבד. בבסיסים אחרים בחה"א יש דברים שונים. תל נוף מוביל בפיילוטים ובטכנולוגיה ע"פ כל בסיס אחר של חה"א וכמובן שגם של חיל ירוק. בנבטים יש את 'פלגת הנגב' שזה פיילוט מוזר של מאבטחי מתקנים שעושים 3 שנים 11-3 וטוחנים אותם בצורה לא סבירה וללא מטרה. )

בהצלחה בגיוס מלש"ב יקר!

פורסם

אמ.. לא ממש יודע איך לענות על זה, אאל"ט תומכי לחימה לא בהכרח חייבים להיות בקו ראשון.

תראה, אני את השרות שלי כבר עשיתי, ודווקא בחיל האויר. לא יודע לגבי כבאים ספציפית, אבל בבסיס שלי (בח"א 27 ז"ל) כל הדרג הטכני הלא מוטס לא נחשב לתומך לחימה, ובטח שלא האפסנאים.

פורסם
  • מחבר

בסוף קיבלתי משהו קצת אחר בגלל שיש לי בעיות ת"ש- נשק.

אני אהיה בבסיס סטלה מאריס 168, מישהו יודע איפה זה?

היא הזכירה שאני אהיה בצפת, רק שלא הבנתי אם רק הקורס לנשקים יעשה בצפת או שאני גם יוצב בבסיס שם.

פורסם

סטלה מאריס הוא בסיס קטן וחביב בחיפה שממוקם ליד המנזר סטלה מאריס, ומכאן שמו.

בהצלחה בשירות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות החמות!

אני גר בחיפה ובאמת מאוד חשוב לי להיות קרוב לבית כדי לעזור למשפחה כמה שאפשר(גם אמרתי לקצינת מיון את זה דיי בדמעות) חוץ מזה, קשיי הסתגלות שלי מתגברים כשאני נמצא רחוק מהבית.

כנראה היא התכוונה שהקורס לנשקים יעשה בצפת(?).. העיקר שהסדיר יהיה בסטלה מאריס.

פורסם

הייתי הולך על כבאי.

אני מכיר את העבודה של אפסנאים וזה לא נעים בכלל.

ולא משנה באיזה בסיס תיהיה, תמיד יהיו את החיילים הפז"מניקים שישלימו ציוד דקה לפני השחרור וזה ירד מהמלאי שלך.

כמו שאני מכיר את צה"ל בשנים האחרונות והדבר היחיד שהצבא האומלל הזה יודע לעשות זה להפיל אחריות.

אני מציע לך להתרחק כמה שיותר מתפקידים שבהם אתה חתום על הרבה ציוד.

תתרחק מכמה שיותר תפקידים שיכולים לתת לך אחריות.

אל תבלבל את הילד בבקשה. מי שחתום על מחסן ועל כלל האפסניה זה הנגד המנהל את אותו המחסן, והוא זה שיצטרך לתת תשובות אם חיילים משלימים שכפ"צ שחסר להם ממקום זה או אחר. החייל לכל היותר מקבל סמכיות של ניפוק וזיכוי ועידכון רישומי במחשב אם הוא עבר קורס/הדרכה על ידי המפקד שלו. בצבא כמעט כל אחד חתום על משהו מתישהו. גם מפקדים (שאינם קצינים) חתומים על זיווד לרק"ם בשווי עשרות אלפי שקלים. תאמין לי אם הולך משהו לאיבוד (כמובן לא איזה מחשב טקטי חלילה) הקנס הוא סמלי וחינוכי בלבד, ורואים את זה יפה מאוד בסיכומי רבעון ושנה בדו"חות אובדנים. לצורך הקבלה אני רוצה לראות שמישהו עכשיו מאבד ציוד מרכב במקום העבודה ולא עף בטיל הביתה.

בצבא לא צריך לפחד מאחריות, אלא אם כן אתה יודע שאתה חסר אחריות ואי אפשר לסמוך עליך, זו עדיין חממה בסה"כ ועובדה שיש לא מעט סתומים מוחלטים שמצליחים להתברג מעלה.

ושוב לפותח הדיון, אם אתה חיפאי ותשרת במקום שציינת, תהנה. תפיק את המיטבו.... שיפשוף נעים! :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים