עבור לתוכן

נשרף לי הספק כח, לא יודע איך בוחרים חדש ואיך להרכיב

Featured Replies

פורסם

לפני שיצאתי מהבית, כיבתי את המחשב מהחשמל מהשקע.

חיברתי בחזרה, לא היה שום קול שום כלום, היה רק ריח שרוף חלש

פתחתי את המארז אני מריח ריח חזק מהספק, פירקתי מהר את הספקפתחתי אותו

אני רואה החוטים [שחור אדום] של המאורר דבוקים לאיזה גוף קירור משהו וריח של שרוף חזק.

קיצר זרקתי את הספק כח, שמרתי את השם EZCOOL ATX 400 JSP

עכשיו אין לי מושג איזה לקנות כי אין לי מושג אם יש את שלי בידיוק בחנות

והאם זה משנה אם אני יקנה יותר מ 400W.? היה לי 400

בנוסף, איך אני זוכר לאן לחבר כל דבר? מהר ניתקתי הכל נבהלתי. יש אולי מדריך בנט או יוטיוב?

אני ינסע מחר לאיבורי אם למישהו יש המלצה למשהו ספציפי משם אני אשמח לדגם מדויק ומחיר אם ידוע.

אני יכול גם ללכת לחנות QCP משהו כזה החנות השניה המוכרת באשדוד.

אני מעדיף משהו זול עד 200 שקל אם אפשר.

תודה!

* עכשיו ראיתי שבאיבורי הכי זול זה 150 300W ואז זה עולה ל350 שקל זה ממש יקר איך אין להם מבחר זול יותר?

יש חנויות באשדוד עם ספק טוב עד 200 שקל אבל 400W?

פורסם

כל ספק 350 W ומעלה של חברה איכותית

דוגמאות לחברות איכותיות : seasonic hec fsp

דוגמאות לחברות לא איכותיות : ezcool cidev neotech codegen huntkey trendsonic ובערך כל דבר אחר שינסו לדחוף לך בהרבה חנויות. אם רוצים לתת לך ספק אחר תחזור לכאן להתייעצות

פורסם

למה להקפיץ אותו למקומות שהוא לא התכוון להגיע אליהם?

אם הספק שנשרף סיפק אותך קח את זה

ספק כוח:

[..] SEASONIC 350W : SS-350ET - זמין במלאי ₪193

אם אתה מתכנן כרטיס מסך חזק תצטרך לתת כאן את המפרט והכוונות.

פורסם
  • מחבר

תאמינו לי אתם פשוט אנשים תותחים!

רק פירסמתי כבר עזרה אין עליכם.

הידע שחי בזה שואף לאפס לכן אני רוצה ללכת עם דף שרשום בו 3 דגמים מדויקים בשם

אם אין אחד אז השני או השלישי, אפשר בבקשה לקבל 3 שמות מלאים של ספקים כמו שכתבתי את שלי בהודעה למעלה?

התקציב שלי עד 200 שקל מבחינה כלכלית אפששר לחרוג ממש טיפה כי אני מבזבז עוד כסף לנסיעות.

ד"א בספק שלי היה לי חיבור מרובע כזה פלסטיק מרובע וחיבור שחור דק לדיסק קשיח, יש את זה בכל ספק נכון?

התגובה האחרונה ממש עזרה לי אני יכתוב לי את הספקים להיזהר מהם אם מציעים לי אחד מהם אני בורח מהחנות!

אשמח ל 3 דגמים מדויקים כאילו קשור לאתרים או טקסט אני יעתיק וילך מחר לבחור, אשמח אם זה יהיה מהטוב ביותר טוב בסדר.

תודה רבה חברים! :xyxthumbs:

אה ניזכרתי, אמרתי שהספק שלי היה 400 לא יקרה כלום אם אני ילך בהמלצתכם ויקח 350?

פורסם

היה לך ספק לא איכותי.

שוב כמו שאמרו קח רק מהחברות הבאות: seasonic, enermax, corsair, hec, antec, fsp

כל 350W ומעלה יהיה טוב.

לך ל-IQPC.

ודרך אגב, אם אתה מנתק את החשמל מהספק(למה לעשות את זה?) אז כדאי להשתמש קודם במפסק של הספק. כמו כן שים לב כשאתה מרכיב

את הספק שהבורר שלו על 220V (יכול להיות גם 210, 230, 240) ולא 110. תוודא שכל החיבורים מחוברים היטב.

אנחנו כאן אם יהיו בעיות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

גילי? תודה רבה לך אח שלי היקר!

שאלות אחרונות מחששות אחי:

מה אתה חושב ללכת אולי על הממולץ של האתר? הם ממליצים על זה: http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=7065

או ללכת על : http://www.iqpc.co.il/Home/ShowItemMenu.asp?id=5238

שניהם עד 200 שזה נכנס לי לתקציב כי ילך לי גם 60 על נסיעות יוצא ספק ב 260 כי אין לי בעיר מאיפה לקנות.

אחי אתם תוכלו גם בבקשה להדריך אותי להרכיב את הספק ללוח?

בנוסף בספק שלי היה חיבור מפלסטיק ריבוע שהתחבר ללוח ריבוע קטנצ'יק מאוד זה קיים בכל ספק? בנוסף חיבור שחור דק SATA משהו לקשיח

כי אם לא יהיה לי את זה אני ידפק אחשלי

תודה~! :xyxthumbs:

פורסם

לך על הSEASONIC

לגבי חיבורים אני לא יודע מה היה לך בספק הקודם אבל פה בטוח יהיה לך כל מה שצרך.

לגבי איך לחבר זה די פשוט.. תעשה החלפה בין השניים אין יותר מידי מה להתבלבל זה אותו דבר כמו איך שזה מחובר עכשיו אצלך.

פורסם

בדיוק מה שנאמר. יש ספקים ששונים בהנדסה ובאיכות הבנייה שלהם

ספקים איכותיים מחזיקים בדרך כלל זמן ארוך מאוד ופחות פגיעים, וגם כהם נשרפים יש פחות סיכוי שידפקו את המחשב

ספקים איכותיים לא תמיד מחזיקים זמן ארוך, ולעיתים קרובות דופקים גם את המחשב. וחוצמזה ההספק (W) שכתוב אליהם לא נכון (כותבים יותר ממה שהוא באמת, פי 4-5 אצל חברות מסוימות). בגלל זה מספיק ספק איכותי של 350 ואפילו 300 W להחלפת ezcool של "400 W"

הרבה חנויות מחזיקים את 2 סוגי הספקים, אני למשל מכיר חנות מעולה שמחזיקה ezcool (הם לא איכותיים אבל לא מהממש גרועים) ו enermax (בין האיכותיים ביותר שיש) אלה לייד אלה - פשוט תבקש ספציפית ספק איכותי. זה שהם מחזיקים גם ספקים לא איכותיים לא אומר שכל החנות לא טובה

החיבורים שאתה מחפש הם :

החיבור הגדול של הלוח - ATX20 או ATX24 של 19 או 23 חוטים בהתאמה (בצבעים שונים) - יש בכל ספק. אם הלוח שלך צריך חיבור ATX20 (תבדוק אם בחיבור של הלוח יש 20 או 24 מגעים) תבדוק שהחיבור של הספק ניתן לפירוק לחלק של 20 וחלק של 4, יש לוחות שלא ניתן לחבר אליהם חיבור 24 שלם

החיבור הקטן של הלוח - ATX12 של 4 חוטים או EPS12 של 8 חוטים (צהובים ושחורים) - יש בכל ספק אחד מתוך ATX12 או EPS12. בחלק מהספקים שיש להם EPS12 ניתן לפרק אותו ל 2 חלקים כך שאחד מהם מתאים ל ATX12, ויש לוחות EPS שניתן לחבר אליהם חיבור ATX (הוא נכנס לשקע של הלוח אבל לא מתחבר לכל המגעים), בתנאי שהמעבד שלך לא ממש חזק ולא צריך חיבור EPS מלא. כך שרוב הספקים מתאימים לרוב הלוחות

החיבור השחור הדק של הכוננים - SATA של 4 או 5 חוטים (צהוב שחור אדום שחור [כתום]) - יש כאלה בכל הספקים האיכותיים החדשים, צריך להיות כמות של חיבורים כאלה לפי הכמות של הכונני SATA שיש לך במחשב (אם בספק אין מספיק כאלה ניתן לחבר חלק מהכוננים לחיבור MOLEX במקום זאת, ואם עדיין לא מספיק אז קיימים מתאמים ומפצלים)

החיבור הגדול יותר של הכוננים בדרך כלל לבן - MOLEX של 4 חוטים (צהוב שחור שחור אדום - שים לב להבדל בסדר של השחורים לעומת SATA) - יש כאלה בכל הספקים, צריך להיות כמות של כאלה לפי הדברים שיש לך במחשב שצריכים אותם (כונני IDE, מאווררים, פיצ'רים של המארז, כרטיס מסך, מתאם מ MOLEX ל SATA וכו)

החיבור הממש קטן בדרך כלל לבן - FDD של 4 חוטים (כמו מולקס) - יש לפחות אחד כזה ברוב הספקים, אבל רוב המחשבים היום לא צריכים אותו

חיבור לכרטיס מסך - PCIE של 6 חוטים שקצת דומה ל EPS12 - אתה צריך כזה רק אם יש לך כרטיס מסך חזק אם חיבור מתאים. ב ezcool atx-400 jsp שיש לי אין חיבור כזה אז לא נראה לי שהיה לך

תיקח את השמות של החברות המומלצות שקיבלת כאן, כולם בסדר, כל ספק של אחד מהם 350W או יותר אמור להתאים

פורסם
  • מחבר

תודה רב לכולם, גלי תודה על הסירטון אחשלי!

110 אתה ממש אלוף בזה, אשכרה מומחה אחי!לימדת אותי תוך כדי הסבר מקיף.

תודה רבה אחי!

אני הולך על זה: http://www.iqpc.co.il/Home/ShowItemMenu.asp?id=5238

מקווה שזה באמת תיהיה בחירה טובה

תודה ממש עזרתם לי! :xyxthumbs:

עריכה: אוף אני לא החלטי!

תיראו אני מהמושבים עכשיו עד שאני יוצא לקנות משהו אני בלי רכב רק אוטובוסים זה סיוט

עכשיו אם אני לא אמצא את החנות עם הספק של ססוניק ניראה לכם שזה מאיבורי יספיק לי?

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4911&CatCode=409

המפרט ממש שאני זוכר

כרטיס מסך פשוט 8500

דיסק קשיח 160 ג'יגה

2 ג'יגה ראם

אינטל דואל קואר 4300 ניראה לי

יש 6 מאווררים

קיצר זה מה שאני זוכר חברים, ניראה לכם יספיק לי 300? תמיד ההיתי עם 400 אולי זה היה בכלל 450 לא זוכר

אני מפחד סתם להרוס את המחשב

פורסם
  • מחבר

גיל, ממש מצטער אחשלי היקר. אני מקליד מנייד ואני לא רגיל למקלדת פה חחח :P

ממש מודה לך אחשלי היקר על העזרה :hat:

ד"א ערכתי אם מישהו ישמח להתייחס אני אשמח :)

פורסם

300 נראה לי יספיק אבל כבר גבולי - תנסה בכל זאת למצוא 350

מומלץ שתשאיל ממישהוא ספק ותבדוק אם המחשב עובד ושלא נשרפו דברים אחרים מהספק שנשרף. אם אתה משאיל ספק לא איכותי תוציא את הכרטיס מסך ותחבר את המסך ליציאה המובנית של הלוח כד'יי להקטין את העומס אל הספק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים