עבור לתוכן

** המונופול של מד-נאוטילוס רועד

Featured Replies

פורסם

ברור. 100M דולר זה המון כסף, למי שלא שם לב. ומאחר שמד נאוטילוס הם מונופול, הם יכולים כרגע לגבות מחירים גבוהים יחסית. ברגע שתהיה להם תחרות הם יאלצו לחתוך מחירים - והם יכולים לרדת הרבה יותר ממתחרה חדש, שעוד לא התחיל להחזיר את ההשקעה העצומה על הקו.

פריסת סיב תת-ימי, אפילו רק בתוך הים התיכון, היא סיכון גדול מאוד.

בזב"ל היא חברה ציבורית, כלומר כזו שנסחרת בבורסה (ואם אני טועה והיא לא, אז חברת האם שלה, בזק, בהחלט כזו). כלומר היא מחוייבת להוציא דו"חות רבעוניים לציבור. אתה יכול לקרוא שם מה מספר הלקוחות של החברה.

נ.ב. מעניין איך הרגולטור יגיב כשבזב"ל תשתמש בסיב החדש לצרכים שלה וגם תשכיר חלקים ממנו למתחרות הישירות שלה.

פורסם

לא מצאתי בדוח השנתי של בזק את מספר לקוחות האינטרנט.

הדבר היחיד שמצויין שם, זה שלהערכת החברה נתח השוק שלה הוא 36 אחוז.

בקשר לשימוש בכבל,

משרד התקשורת עוד לא נתן להם רישיון לזה, סביר להניח שברישיון יהיו גם סייגים וחיובים בקשר לשימוש ולהחכרת רוחב פס לחברות מתחרות.

פורסם

יש לי עוד שאלה תיאורטית מה יקרה לספקיות אינטרנט האחרות כשל014 יהיה פי 100-200 יותר רוחב פס לחול :lol:? . כנראה ש014 יחזרו להיות "יותר ממספר אחת"....

יש מושג בכלכלה שנקרא "עלות אלטרנטיבית", משמע בסופו של דבר הרוחב פס

שבזב"ל תקבל כביכול בחינם עדיין עולה לה כסף, כי היא לא משכירה אותו.

לדוגמא יש לך 4 בתים שאתה יכול להשכיר. אתה בוחר לגור בכולם, או לא לעשות

בהם שום שימוש. אתה עדיין צריך לשלם שכירות מכיסך, מה שיכלת לכסות ע"י

השכרת הבתים לגורמים שונים.

אין דבר כזה בחינם, מישהו לאורך הדרך משלם על זה בסופו של דבר.

בזק לא שואפת להקים חיבור חדש לחו"ל בשביל שימוש של חברות הבת שלה, אלא

בכדי שכל החברות בארץ ישכירו ממנה רוחב פס.

פורסם

לא מצאתי בדוח השנתי של בזק את מספר לקוחות האינטרנט.

הדבר היחיד שמצויין שם, זה שלהערכת החברה נתח השוק שלה הוא 36 אחוז.

ואללה צודק. אבל אפשר לקבל אומדן בכלל לא רע מהנתונים שכן מפורסמים שם: 73% מבתי האב מחוברים ומהם 36% לקוחות של בזב"ל. לפי הלמ"ס, בסוף 2009 היו בארץ 2.1M בתי אב. מכפילים את שלושת המספרים ומקבלים קצת יותר מ- 550K לקוחות פרטיים.

בקשר לשימוש בכבל,

משרד התקשורת עוד לא נתן להם רישיון לזה, סביר להניח שברישיון יהיו גם סייגים וחיובים בקשר לשימוש ולהחכרת רוחב פס לחברות מתחרות.

הוא שאמרתי: מעניין איך הרגולטור יתייחס לניגוד האינטרסים הזה, כשבזב"ל תהיה גם הספק וגם המתחרה הישירה של הלקוחות שלה.

פורסם

אין עם זה שום בעיה, אף אחד לא מחייב אף אחד לקנות ממנה.

זה כמו יבואן שגם מוכר ציוד לחנויות וגם מוכר בעצמו.

פורסם

אז לפי הנתונים עם כל הספקיות בערך באותו יחס של רוחב פס ללקוחות זה אומר שמד מרוויחה על ישראל איזה 233 מיליון שקל לשנה.

יש מושג בכלכלה שנקרא "עלות אלטרנטיבית", משמע בסופו של דבר הרוחב פס

שבזב"ל תקבל כביכול בחינם עדיין עולה לה כסף, כי היא לא משכירה אותו.

ברור שזה עולה לה כסף והיא תשכיר אותו למישהו ולכבל הזה גם צריך להיות משהו בצד השני וזה גם לא בחינם. עדיין צריך לקחת בחשבון שלספקיות האחרות יהיה בעיה רצינית להתחרות עם חברה שמקבלת רוחב פס בעלות נמוכה משמעותית שיכולה גם להרשות לעצמה יחס טוב יותר בין לקוחות לרוחב פס. לפי דעתי בזק לא ממש תגנוב למד הרבה ספקי שירות אלא את הלקוחות העסקיים . זה גם נותן להם אפשרות לסדר להם data center (בטוח כבר יש להם) ממש טוב ישראל ואולי גם מחירי הhosting בארץ ירדו. אני די בטוח שהם בדקו את זה מכל הכיוונים והם בסוף יצאו מורווחים מזה. אני רק מקווה שגם הלקוחות יצאו מורווחים. אולי סוף סוף יהיה קצת פחות עומס בארץ (אני אופטימי אבל לא יותר מדי).

פורסם

תנו פ - פ!.

וגם י - י!.

וגם נ - נ!.

ואחרון, תנו לי ג - ג!.

ומה יצא? פינג!!!, מקווה שהכבל שבזק תפרוס, אם בכלל, יספק פינגים איכותיים וטובים יותר לאירופה וארה"ב מאשר הזבל שיש כיום.

ולא, 80 לא מספיק!!.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים