עבור לתוכן

שאלה מאוד פשוטה בפיזיקה...

Featured Replies

פורסם

היי, צירפתי תמונה של השאלה...

מה התשובה הנכונה?

בספר כתוב שהתשובה היא ב' בגלל שהעמוד רחוק יותר מנקודת המשען של המשקולת.

לדעתי זאת טעות והתשובה היא א'.

(אני חושב שהתשובה שלי נכונה בגלל שבדקתי את זה...

אתם יכולים לנסות את זה.

קחו כלי מסויים שיכול לשמש כמו המשקולת בתמונה ותשימו את האצבע (מתחת לכלי) כל פעם במקום אחר, אתם תשימו לב שאתם מרגישים יותר לחץ ככל שאתם קרובים יותר לנקודת המשען של הכלי - בגלל זה אני לא מבין איך התשובה הנכונה היא ב'.)

אז מי צודק?

תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם ניתן להניח כי המשקולת אחידה וכי ניתן להתעלם מעניין הזויות (כלומר, להתייחס למשקולת כאל קורה אפקית הנשענת על שתי תמוכות, אחת בקצה ימני והשנייה היא העמוד שלגביו שואלים), הרי שככל שהעמוד קרוב יותר לנקודת המשען השנייה הכוח עליו גדל. אם הוא בקצה השמאלי של המשקולת, הכוח הוא חצי מMG. אם הוא באמצע, הכוח הוא MG, כאשר התמוכה הנוספת אינה נותנת דבר. אם העמוד נמצא עוד יותר ימינה מנקודת האמצע, הכוח עליו נהיה גדול יותר מMG (כלומר, הוא נאלץ להחזיק יותר מאשר את משקל המשקולת!), וככל שהוא מתקרב לקצה הימני הכוח עליו גדל לאינסוף.

מצד שני, אם אי אפשר להתעלם מהזויות, השאלה הופכת למסובכת יותר ושם דווקא ייתכן שהעמוד הארוך יותר ישבר קודם, אפילו שהמאמץ עליו כביכול קטן יותר, כי מאמצי כפיפה מחושבים אחרת מאשר מאמצי לחיצה.

פורסם
  • מחבר

אז לסיכום? מה התשובה הנכונה? ;D

פשוט חלק אומרים לי א' וחלק אומרים לי ב' ואין לי כבר מושג מה לחשוב.. :-\

פורסם

צריך לעשות מאזן כוחות ומומנטים, סה"כ 3 משוואות.

אפשר להעריך כי ב' הגיוני מכיוון שהוא יושב מתחת למרכז הכובד ולכן כדי לאזן מומנטים ע"י זרוע קצרה צריך כוחות גדולים יותר.

או משהו כזה :s05:

פורסם

איזון המומנטים נעשה סביב נקודת המשען בקצה הימני, ונכון שכאשר הזרוע קצרה יותר הכוח גדול יותר, אבל זה אומר שדווקא א נכון ולא ב.

חוץ מזה שאין כאן שום סיבה לעשות מאזן כוחות שכן לא אכפת לך איזה כוח פועל בנקודת המשען הימנית, אז אתה נשאר עם נעלם אחד בלבד שבשבילו מספיקה משוואת המומנטים סביב אותה נקודת המשען... ובכל מקרה גם אם היה צריך משוואת כוחות הרי שאלו 2 משוואות ולא 3.

פורסם

בפיסיקה של תיכון לא לומדים אל מאמצי כפיפה, אז לדעתי א

פורסם

לדעתי א'.

תעשה את הניסוי הכי פשוט בעולם עם איזה חבילת קמח והאצבע שלך או משו :D

פורסם
  • מחבר

אז עשיתי ניסוי ולפי הניסוי התשובה היא א' אבל הספר אומר שהתשובה ב' היא הנכונה בגלל שהעמוד רחוק יותר מנקודת המשען של המשקולת. ::)

אשמח לעזרה.

חשבו להדגיש שזה לא ברמה גבוהה ולא אמורים לעשות משוואות וחישובים כדי לדעת את התשובה. זה מופיע במבחני חשיבה פשוטים.

פורסם

א'

לפי ההגיון, אתה יכול להרים את הקדימה של הרכב שלך בעצמך, גם את האחורה, אבל אתה לא יכול להחזיק אותה מהאמצע.

הקאץ' הפשוט פה הוא כזה, כשאתה מחזיק משטח עם משקל מסויים מהצד, נגיד משטח כמו 2 טון, אתה לא באמת מחזיק 2 טון. עכשיו מה יקרה אם לשים אותך טיפה באמצע? אתה כבר תרים הרבה יותר משקל, ז"א תיצור סוג של התנגדות.

בהשוואה זו, א' יוצר הרבה יותר התנגדות. (למטומטמים - אם לא תפעיל התנגדות - תמעך, אם תפעיל יותר מידי התנגדות אתה פשוט תרים את החפץ.)

ואם א' לא נכון, אז הפיסיקה שמלמדים אותך נוצרה על ידי ALI G.

פורסם

אני חושב שתשובה א' היא הנכונה.

הסיבה היא שעמוד א' קרוב יותר לאמצע הקורה, והחלק של הקורה שתלוי באוויר "עוזר" לעמוד ב' להרים את חלקו, כך שלעמוד א' נשארת יותר מסה להרים.

בכל זאת אשמח אם מישהו שיודע את התשובה בוודאות יגיד זאת, על מנת למנוע טעויות במבחנים למיניהם בעתיד.

פורסם

אני עם vic07 בעניין הזה. אכן משוואה אחת של מאזן מומנטים סביב נקודת המשען הימנית נותנת את הפתרון בעצמה. באופן כללי אפשר לנסח את הכח שמפעיל העמוד על המשקולת (שהוא שווה בגודלו והפוך בכוונו לכח שהמשקולת מפעילה עליו) בערך ככה:

F=(mg*Cos(a)*(L/2))/(Cos(a)*(x/L)) = (mg/2) * (L/x)

כאשר:

L = אורך הקורה

x = המרחק בין המוט לנקודת המשען

a = הזווית כמובן.

קל מאד לראות שכשמגדילים את x העומס על העמוד פוחת.

כשהעמוד באמצע, אז L/X יוצא 2, והכח שמפעיל העמוד שווה בדיוק ל-mg כמו ש-vic07 אמר.

כשהעמוד בקצה השמאלי אז L/x יוצא 1, והכח יוצא חצי mg.

כלומר במצב א' באמת העומס על העמוד הכי גדול, וזה לא מה שהספר אומר ???

אני בכלל לא מבין את הטיעון בספר על המרחק מנקודת המשען...למיטב הבנתי זה בדיוק הפוך...

או שאני מפספס משהו או שיש טעות בספר. ראיתי כבר הרבה טעויות בספרים... אבל גם פספסתי הרבה דברים אז אי אפשר לדעת ;D

פורסם

לכאורה על א מועמס יותר משקל כי הוא לוקח עליו יותר מהמשקולת.

אבל שימו לב ש 'א' גם יותר זוויתי ולכן מעביר יותר משקל לבסיס המשקולת.

פורסם

במציאות גם אם העמוד היה אנכי לגמרי הוא עדיין היה מחזיק פחות משקל במצב שהוא נמצא בקצה ולא באמצע. הרכיב של המומנט לצד בציורים כאן קטן יותר מהמומנט למטה לאורך העמוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים