עבור לתוכן

דיון|ההתקדמות הטכנולוגית המדהימה במשחקים!

Featured Replies

פורסם

משחקי פעולה מגוף ראשון!

פעם

Wolfenstein 3D, 1992:

14773759.jpg

כיום

Crysis 2, 2011:

61122114.jpg

פורסם

וואו

פורסם

תאכלס אין כזה שינוי

פורסם
  • מחבר

DOOM 1

966676.jpg

DOOM 3

64131349.jpg

פורסם

בסדר, נוו ו.. מה אתה מנסה להראות פה ?

שום דבר חדש, החומרה מתחזקת ואיתה התוכנה (או הפוך, לא משנה עכשיו) - ככה זה היה מאז ההתחלה בעסק הזה.

פורסם

כתבת 11 מילים ושמת 4 תמונות.

רואים שהשקעת הרבה בדיון הזה ::)

שלא לדבר על זה שהתקדמות הגרפיקה היא חלק מינורי לחלוטין מההתקדמות בעולם המשחקים.

AI, פיסיקה, ומכניקת הgameplay חשובים הרבה יותר. (הוספתי את פיסיקה בגלל הקשר שלה לצורת המשחק, לא בגלל אלמנטים גרפיים שהיא מאפשרת)

אתה מוזמן לחפש את הדיון הישן על ההתקדמות בגרפיקה במשחקים, תוכל למצוא שם הרבה יותר תמונות שימחישו את האבולוציה ביכולות הגרפיות.

פורסם

אני רק יעיר שגרפיקה ופיזיקה ו AI זה נחמד אבל מה שחשוב מבחינתי זה המשחקיות ופקטור ההנאה

פורסם

אם כבר גרפיקה, לאחרונה יצא לי (שוב) להיווכח בהבדלים בין פתחות שונות של מנועים גרפיים:

שני משחקים שמאוד נהניתי מהם בזמנם, Oblivion ו-Dark Messiah, שניהם יצאו בשנת 2006,

אני זוכר שבשני המקרים הגרפיקה הרשימה אותי מאוד והייתה נראית לי כשיא לאותה שנה.

4 שנים קדימה, התקנתי את שניהם כדי לחזור לעוד סיבוב וההבדלים במנוע המשחק עשו את שלהם:

Dark Messiah נראה מאוד מיושן גרפית ובצדק, עקב השימוש שלו בזמנו בגירסה של מנוע Source הוותיק.

Oblivion מצד שני, נשאר מרשים מאוד ורלוונטי (וזה מבלי לדבר על שלל המודים שמשפרים אותו בעוד 100%).

אגב, אני תמיד אוהב לראות שהתופעה הזו לא אופיינית כ"כ למשחקי 2d כדוגמת קווסטים מסוף שנות ה-90 ששימרו עצמם עד היום...

פורסם

לצערי המשחקיות, עלילה... הם הדבר שהכי פחות התפתח במשחקים.

כיום משחקים ממחזרים את עצמם, ומשחקיות ועלילה נאדה... המשחק שעד היום הפתיע אותי במשחקיות שלו הוא PORTAL.

חבל, שהמפתחים לא לוקחים בחשבון את הצד הזה במשחק.

פורסם

אני ניראה לי בין הבודדים שמעדיף את התוצאות של Source, המנוע מיושן אבל הוא נותן תמונה מאוד נעימה לעיין :P מעניין מתי סוף סוף ניראה מ VALVE מנוע חדש...

מי שרוצה ליראות את ההתקדמות צריך להתעמק במנוע של THE WITCHER 2, ניראה כאילו הם עשו עבודה מאוד מאוד מרשימה, לא פחות מרשימה מ ID TECH 5.

הדבר שלדעתי הכי חשוב זה שסוף סוף מתחילים ליראות חברות מבינות שמנוע לא יעיל שווה לתחת גם אם הוא נותן גרפיקה מדהימה. CRYTEK שיפרו את היעילות של המנוע שלהם בצורה מרשימה, UE גם עבר מספר שדרוגים גדולים (למרות שעדין אני לא אוהב את התוצאות שמקבלים איתו, הנוחות שלו גורמת למפתחיםלהיות עצלנים מידי). TECH 5 גם מרשים, RAGE ניראה טוב יותר מרוב המשחקים שיש היום בשוק ועובד על 60FPS בהשוואה ל 30-50 שיש ברוב המשחקים היום. רק תחשבו מה הם יעשו עם DOOM שאמור להיות פחות מ 60FPS.

פורסם

רום אני מבין את הרצון שלך לעורר דיון ציבורי אבל לפחות תשקיע את המינימום בזה מאשר לשים 2 תמונות של פעם והיום.

אני חושב שנוצר משהו ששוק המשחקים שאני ממש לא אוהב אותו וזה שכיום ילדים נולדו עם כפית זהב בפה, בשבילם מה שלא מושלם לא שחיק

ואני חושב שזה ממש לא נכון, רום אקח אותך היום 15 שנה אחורה, ישבתי עם אחי הגדול בחורף ושיחקנו בנינטנדו על השטיח. הרבה גרפיקה לא הייתה שם, גם המשחקיות לא משהו, אבל כמות ההנאה לא נופלת מכמות ההנראה שהיום שחקן מקבל בCOD למשל, סתם ככה חומר למחשבה.

מבחינת יכולת טכנולוגית כיום אפשר להגיע לרמה מציאותית לחלוטין בכל הנוגע לאיך משחק יכול להראות זאת לא חוכמה גדולה, הכלים ישנם לבצע דברים מדהימים.

אבל צריך משחק שמוכר יותר ממה שהוא יפה, ובשביל זה הוא צריך להיות מהנה.

אגב קרייסיס דוגמא טובה, המשחק נראה מעולה. עלילתית לדעתי הוא פשוט מגוחח

אני רואה גם לפי האווטר שלך והטקסט האישי שלך שאתה מאוד אוהב את המשחק הזה שעוד לא יצא אפילו, העיקר שהוא מאגניב ונראה טוב.

פורסם

...

אבל צריך משחק שמוכר יותר ממה שהוא יפה, ובשביל זה הוא צריך להיות מהנה.

...

לא יודע כמה אני יכול להסכים עם זה. כמו שזה נראה היום זה יותר ובשביל זה הוא צריך להיות מספיק פשוט ודבילי בשביל שכל טמבל יוכל לשחק בו בלי להשקיע טיפת מחשבה. אפילו למשחק מעולה ועמוק כמו Starcraft 2 הם היו פשוט חייבים להכניס אפשרות לשחק נגד מחשבים על easy ותמיכה מעולה ב-custom games (שבד"כ גם די דביליים), לכל אלה שהמשחק ה"אמיתי" מסובך מדי בשבילם.

פורסם

בעבר הרחוק נראה היה שאין גבול לדימיון וכל מפתח יכול להמציא איזה משחק שרק עולה על רוחו. כיום נראה שנשארו איזה 2-3 ז'אנרים שרק בהם מפתחים משחקים.

פורסם

זה התבגרות של המדיה הזו.זה כמו הקולנוע בשנות ה-80 למשל.שיצאו מלא סירטי פעולה די מגוכחים,הקולנוע אז היה די רדוד מבחינת תוכן.ולאט לאט אנשים נטו לאהוב ז'אנרים אחרים.אז היום יש צעצוע חדש והוא יעבור אותו תהליך ואנחנו נתחיל לראות גם משחקים פסיכולוגיים וגם יצירות מופת.

מה שאני אומר שהמחשב הוא עניין דיי צעיר

פורסם

לא ממש צעיר-30 שנה כבר. מה שאתם מדברים ידוע גם בעולם אחר של המדיה-קולנוע, אבל מי שקובע בסוף מה יצא לשוק אלו המפיקים-הם האנשים עם הכסף לממן את כל המשחקים, הסרטים והם יקבעו איזה סוג של סרט או משחק יצאו לעולם -אם בכלל.

ולכן ככל שהם רוצים יותר כסף, ככה הם ילכו על משהו יותר בטוח-שמכר יותר מבחינה היסטורית, להלן שיחזורים של משחקיות ב-5 שנים האחרונות, מנועים לינארים AC אל מול POP וכולי.

פעם שהשוק היה צעיר יותר, המפיקים היו נועזים יותר כי לא היה להם היסטוריה להסתכל מה מוכר והם אמרו למפתחים תביאו משהו-רק שיהיה מופק ברמה, להלן FALLOUT1 , BALDUR'S GATE וכולי.

כיום הנועזות שייכת לתעשיית האינדי ששם הם כביכול לא מוגבלים ע"י מפיק שאומר להם מה לעשות או איך לעשות, אבל הם קומץ מאוד קטן של אנשים ודלי תקציב ולכן כמעט בלתי אפשרי להתחרות בהפקות מרשימות, אבל הם הגיעו לתוצאות לא רעות בכלל.

אגב האינדי התחיל במשחק שנקרא

ANOTHER WORLD , שמי ששיחק יודע שמדובר ביצירת מופת, ואותו תיכנת כתב ונדמה לי שאפילו הלחין בנאדם אחד.

שמתי כאן קישור למישהו שלא סומך על המילה שלי ואולי יקשיב לפרנק זאפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים