עבור לתוכן

מתי כדאי להתחיל ללמוד נהיגה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

נכון, רק שעם DSG הבלימה באמצעות המנוע משמעותית יותר כל עוד לא נוגעים בדוושה, בדומה לשילוב להילוך נמוך בידני ללא מגע בדוושת הגז. בתיבה אוטומאטית פרמטיבית התחושה היא שהרכב ממשיך לגלוש קדימה על ניוטראל מאשר באמת מסתייע במנוע בכדי לבלום.

However, יש חסרון עיקרי אחד לטעמי (על סמך התנסות ברכב עם DSG6, אם כי גם עם DSG7 זה אמור להיות דומה) - ישנה הססנות של התיבה בזינוק מעמידה במקום אם עוזבים את הברקס ומיד לוחצים על הגז, המתבטאת ב"מכה" (בדומה ל"זריקת קלאץ'" בידני). כשהרכב בעמידה התיבה למעשה מנותקת, ועם עזיבת הברקס לחלוטין לוקחות לתיבה מס' מאיות השניה להבין שהיא צריכה להשתלב להילוך ראשון ולגלוש קדימה, ואם הרגל מצאה את מקומה במהרה על הגז, אותה מכה די בלתי נמנעת - מעט תרגול ואפשר להתגבר על זה. מבחינת העלאת/הורדת הילוכים תוך כדי נסיעה וגם במצב טיפטרוניק, התיבה מגלה גמישות ותגובה חלקה לחלוטין - הבעיה היא רק בתזוזה מהמקום, הנפתרת לאחר תרגול קל.

על ההונדה ג'אז של אמא שלי עם תיבה של CVT זה פועל ללא בעיות כלל, אתה מאט את המנוע עם ההילוכים בדיוק כמו ברכב ידני, כל מה שחסר לך זה מוט וקלאץ'.

בכל מקרה, אני עושה רשיון כי יש לנו כסף לדברים האלו במשפחה, דבר ראשון, ביום הולדת 16 דודה שלי הבטיחה לי שעם רשיון היא נותנת לי את אחד הרכבים שלה, סיויק שנת 98 דגם GLI ספורטיבי עם סאנרוף, צריך יותר מזה?! וגם על המכוניות של ההורים שלי יש ביטוח לכל נהג, ככה שיהיו לי המון אופציות, בנוסף - אצלנו בכרמיאל אין עומס בכבישים, עיר של 50K איש אז למה ציפיתם? זה ה-מקום לעשות בו רשיון, ואני חייב להגיד שבשיעור הראשון ישבתי עם חיוך 40 דקות כמו דאון מרב שזה היה מהנה, אני מתבאס שאני צריך לעשות שני שיעורים בלבד בשבוע בגלל שיש זמן עד ליום הולדת 17, אבל עדין זו חוויה בשבילי :smile1:

• תגובות 34
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סיויק שנת 98 דגם GLI ספורטיבי עם סאנרוף, צריך יותר מזה?!smile1:

רכב הערסים הותיק והטוב ;)

שיהיה בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

רכב הערסים הותיק והטוב ;)

שיהיה בהצלחה :xyxthumbs:

רק שמהאוטו שלי לא תשמע מוזיקה בערבית/מזרחית (בעצם מה ההבדל?) ואני לא שם ספוילר שמכפיל את הגובה של האוטו עם נאונים וחצאיות ששורטות את הכביש ;)

פורסם

אחרי הצבא כשאני אקח שנה חופש יהיה לי פול זמן לעשות רישיון. כרגע דווקא אין לי זמן. בימים שאני לא לומד מתמטיקה עד הערב וחוזר הביתה סחוט, אני בקבוצת כושר קרבי או עובד או מכין שיעורים/עבודות. מגיע לי קצת מנוחה. להשיג את הרפורה אני גם ככה לא אשיג, והתחבורה הציבורית בחיפה מספיק טובה כדי שאני לא אצטרך לבקש הסעות מאנשים (וכמו שאמרתי, אני לא מרבה לצאת למקומות שאי אפשר להגיע אליהם בלי רכב). מק-סי-מום חבר עם רכב אוסף אותי פעם ב-... אני גר די קרוב לכולם.

פורסם

אם אתה מתכנן לקחת שנה חופש, סבבה.

העניין הוא שכשאתה בבי"ס אז נוח מאוד לשלב את שיעורי הנהיגה עם הלימודים - רק צריך שעה בערב פעם או פעמיים בשבוע, ואתה אפילו יכול לחסוך זמן אם אתה דואג לשיעור נהיגה בדרך מבית הספר הביתה (כלומר המורה אוסף אותך מבית הספר, עושים שיעור נהיגה, והוא מוריד אותך בבית).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים