עבור לתוכן

זכויות יוצרים לאופיס 2003

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע אם מייקרוסופט עדיין משווקים את אופיס 2003 בישראל? (לא אם יש איזה חנות שמוכרת את המוצר בזאפ)

פורסם

לא יודע, אבל משהוא מפריע להתקין open office ?

פורסם
  • מחבר

כן, לשאלתך. האופן אופיס עושה לי בעיות בפתיחת קבצים של ASPX. (ואני לפעמים שולח לאנשים קבצים של ODT כי שחכתי להמיר את הקובץ לDOC בשביל שהם יוכלו לפתוח אותו... וזה קצת מציק.

אם הם עדיין משווקים את זה אז זו גנבה. אם לא אז לא. :s07:

נראה לי שמאז שיצא 2010 הם משווקים רק ואתו ואת 2007 אבל אני לא בטוח.

בבקשה תענו לי על השאלה.

פורסם

אם הם עדיין משווקים את זה אז זו גנבה. אם לא אז לא. :s07:

אין לי תשובה לשאלה שלך, אבל המשפט שכתבת פשוט לא נכון.

אין קשר בין האם החברה עדיין מוכרת את המוצר לבין האם זאת גניבה או לא.

לפי החוק, אלא אם כן החברה הסכימה לוותר על הזכויות למוצר ושיחררה אותו בחינם לציבור

הרי שעדיין יש זכויות יוצרים ואסור לך להוריד ולהתקין את המוצר ללא רישיון חוקי.

וזה לא משנה בכלל האם המוצר עדיין נמכר בחנויות או לא.

פורסם
  • מחבר

לא ממש משנה לי מבחינה חוקית (בנושא הספציפי הזה, לא בכלל)

אם אני לא יכול לשלם להם על התוכנה ואני צריך אותה אז אין אם זה בעיה אתית.

יש להפריד, לאם הייתי רוצה מאה גרם חמאה והם לא רוצים למכור לי אז אני לוקח (שזו כן גנבה), גם אם אני משלם להם כשהם לא רוצים למכור לי (שזו חמיסה). המקרה כאן שונה כי אני מצלם רכוש שלהם בלי ידיעתם ומשתמש בו כאשר הוא אינו מוצא למכירה. כיוון שאין להם אינטרס להסתיר את המוצר שלהם ממני (כאן יש לי בעיה, כי יכול להיות שיש אינטרס שלא חשבתי עליו חח), אז אין בעיה להוריד אופיס 2003 "פרוץ". נראה לי יותר פשוט שאני אתקשר למייקרוסופט ואשאל אותם, לא?

פורסם

אין קשר בין אתיקה לבין חוק (לפחות לא קשר חד-חד ערכי)

מה שנראה לאדם אחר כאתי/מוסרי יכול להיות לא מוסרי בעיני מישהו אחר.

וכמובן שהחוק לא מתערב בכל דבר, וחלק מהדברים שבו הוא מתערב נראים לאנשים

מסויימים כלא מוסריים ולאנשים אחרים ככן מוסריים.

"גניבה" זה מונח בעל משמעות חוקית, ובמקרה הזה, הורדה של עותק פרוץ של אופיס 2003

עונה על ההגדרה החוקית של גניבה (או על איזשהו סעיף אחר בחוק העונשין, לא משנה איך בדיוק קוראים לו)

הסיבה העיקרית שיש היגיון בכך שזאת גניבה זה שמיקרוסופט רוצים שתקנה אופיס 2007/2010 ולכן

הם לא מוכרים את 2003, ולכן בכך שאתה מוריד עותק פרוץ של 2003 הרי שהם כביכול "הפסידו" לקוח.

לגבי מוסר, זאת כבר שאלה אחרת שתלויה בערכים ובנורמות שיש לך, אבל מבחינה חוקית זה עדיין גניבה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.

דיברתי איתם והם אכן לא מוכרים יותר אופיס 2003.

אני צריך לחשוב על זה קצת. וזה שמוסר יכול להיראות שונה בעיניים שונות זה כי העיניים שונות לא כי המוסר שונה.

תודה על העזרה

פורסם

האמת שהמוסר אכן שונה, הרי מוסר הוא תלוי חברה, זמן והקשר.

מוסר אינו מין קונספט סופי וקבוע וכל אחד מחזיק בגירסא משל עצמו עבור מה שהוא חושב שהוא מוסרי ומה לא.

כמו שבעיני אחד מין לפני הנישואים זה דבר לא מוסרי ולא תקין בעוד שאחר יחשוב שזה בסדר גמור ואפילו מומלץ.

מי צודק? אין צודק ולא צודק, מוסר הוא סובייקטיבי בלבד

כמובן שישנם דברים בתחום המוסר שהם יותר קונצנזוס או פחות קונצנזוס, כמו למשל

איסור על גילוי עריות שנחשב כמעט בכל תרבות מאז ומתמיד לטאבו מוחלט.

מצד שני, היה יותר ממקרה אחד בהיסטוריה שבו עברו על האיסור הזה ביודעין ומתוך רצון חופשי,

אז שוב, למרות קונצנזוס יחסית רחב על הנושא, זה עדיין סובייקטיבי.

פורסם
  • מחבר

לא ציפיתי לדיון כזה.

נראה לי שאתה מתבלבל בין תפיסה של דבר, האם הוא מוצא חן בעיני מישהו או לא לבין מוסר. אני מייעץ לך לשאול את זה שמתנגד לנישואים תוך מיניים ואת זה שתומך בהם מדוע הם חושבים ככה ולשקול את הטיעונים שלהם בעזרת שכל ישר ומחשבה נכונה. וזה שנכון לעשות משהו אחד בסיטואציה אחת בחברה מסוימת ובחברה אחרת נכון לעשות משהו אחר, לא אומר שהמוסר שונה פה ופה, אלא שחלק מהשיקולים של המוסר הם לדעת מול מי אתה עומד.

(כתגובה על זה שהם לא מוכרים לי את אופיס 2003 כדי שאקנה את 2007/2010): אני בינתיים עדיין מהרהר על נושא האופיס, ומנסה לחשוב האופיסים השונים לדורותיהם הם אותו מוצר עם שדרוגים שונים או שהם מוצרים שונים (אני לא מצליח למצוא קריטריונים מאבחנים). זה חשוב כיוון שאם הם מוצרים שונים הטענה שלי מקודם תקפה, כי לכאורה אין קשר בין אופיס 2003 שאני לא יכול לשלם עליו לאופיס 2010 שאני יכול לשלם עליו. אתה יודע במקרה אם כאשר אני קונה אופיס אני קונה רשות להשתמש בכל סוגי האופיסים או רק באופיס שקניתי?

פורסם

אתה יודע במקרה אם כאשר אני קונה אופיס אני קונה רשות להשתמש בכל סוגי האופיסים או רק באופיס שקניתי?

אתה משלם רק על התוכנה הספציפית שקניתה, למשל אתה לא יכול להוריד גרסה יותר חדשה שלה ללא תשלום (באופן חוקי)...

אבל אני לא מבין למה להמשיך לאכול את הלב, זה תלוי בך אם בא לך להוריד את זה או לא, אף אחד לא יצליח לעצור אותך.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאף אחד לא יצליח לעצור אותי. אף אחד גם לא מנסה. וזה לא מעניין אותי.

אני לא אוכל לעצמי את הלב (גם אם זה נשמע ככה), אני חושב מה נכון (ודיי להגיד לי שזה סובייקטיבי :kopfpatsch: !)

זה כיף חוץ מזה, לא? חח

תודה על הסיוע

חג שמח

פורסם

נראה לי שאתה מתבלבל בין תפיסה של דבר, האם הוא מוצא חן בעיני מישהו או לא לבין מוסר. אני מייעץ לך לשאול את זה שמתנגד לנישואים תוך מיניים ואת זה שתומך בהם מדוע הם חושבים ככה ולשקול את הטיעונים שלהם בעזרת שכל ישר ומחשבה נכונה. וזה שנכון לעשות משהו אחד בסיטואציה אחת בחברה מסוימת ובחברה אחרת נכון לעשות משהו אחר, לא אומר שהמוסר שונה פה ופה, אלא שחלק מהשיקולים של המוסר הם לדעת מול מי אתה עומד.

אני לא אוכל לעצמי את הלב (גם אם זה נשמע ככה), אני חושב מה נכון (ודיי להגיד לי שזה סובייקטיבי :kopfpatsch: !)

להמשיך ולהגיד שמוסר הוא מושג אובייקטיבי זה מטופש ופשוט לא נכון. וזה שתחזור על זה שוב ושוב לא יהפוך את זה לנכון.

יהודי דתי יטען שמוסר זה מה שכתוב בתנ"ך, נוצרי מאמין יגיד שזה מה שכתוב בברית החדשה, מוסלמי מאמין יגיד שזה

מה שכתוב בקוראן וחילוני אחד יגיד שזה מה שהחוק אומר וחילוני אחר יגיד שזה מה שלעזאזל מתחשק לו לעשות.

הפלות זה בסדר או לא? תלוי את מי תשאל.

נישואים חד מיניים זה בסדר? תלוי את מי תשאל.

למכור חמץ בפסח זה בסדר? תלוי את מי תשאל.

לנסוע במכונית בשבת זה בסדר? תלוי את מי תשאל.

קיום יחסי מין לפני הנישואים זה בסדר? תלוי את מי תשאל.

עכשיו תסביר לי איך זה לא הופך את המוסר לסובייקטיבי לחלוטין.

פורסם

אין פה בכלל מה להתווכח כי זה לא עניין מוסרי.

שימוש בעותק פרוץ או שלא ברישיון של תוכנה שמוגנת בזכויות יוצרים היא גניבה לכל דבר ועניין.

פותח הדיון, אתה יודע שאתה יכול להגדיר את Libre Office (בשמו החדש עקב ההתנתקות מ-Sun) לשמור באופן אוטומטי את הקבצים בתבנית DOC אם זה כל כך חשוב ואתה שוכח לעשות את זה ידנית. חוץ מזה שאם אתה שולח קבצים לאנשים עם Office 2007 הם יכולים לפתוח קובצי ODT.

שנית, לקנות עותק חוקי של התוכנה זה ממש לא כזה מסובך. יש עותקים שנמכרים מיד שניה, יש גרסאות חדשות של חבילת התוכנה שתוכל לקנות. אם רוצים באמת אז אפשר.

פורסם
  • מחבר

איך עושים שהאופן אופיס ישמור באופן אוטומטי DOC.

חוץ מזה, בווינדוס 7, אפשר לשים אותו בטסקבר בלי שתהיה כפילות כשפותחים קובץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים