עבור לתוכן

מחפש כונן חיצוני עד 500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני מחפש כונן חיצוני לגיבוי וכו' בתקציב של 400-500 ש"ח. הוא לא יעזוב הרבה את הבית, אז גודל ומשקל לא כ"כ משנים לי. הנפח צריך להיות מינימום 500GB (לא נראה לי שיש 1.5/2TB בתקציב הזה, אז ההעדפה היא כמובן ל-1TB).

בת'כלס הכי חשוב לי שהוא יהיה מהיר ונוח, הכי PLUG AND PLAY שאפשר. כמובן אמינות זה מקום ראשון, אבל זה נראה לי ברור מאליו.

יש אפשרות לקנות בחו"ל ולייבא לארץ דרך קרובת משפחה שבאה לבקר, אם הפרשי המחירים ביחס לנפח הזיכרון משמעותיים מאוד.

זהו בסה"כ. אני צריך לדעת עד היום בערב מה הכי כדאי לקנות, אבא שלי משום מה מאוד לחוץ על זה ואני לא רוצה לפספס את ההזדמנות שיהיה לי דיסק קשיח חיצוני שעליו אני יוכל לשים את כל התיקיות של המשפחה במקום שישבו לי על המחשב ויתפסו לי 80GB על פארש.

אה כן, ובבקשה שלא ידרוש חיבור נוסף לחשמל מלבד חיבור ה-USB.

תודה רבה מראש :)

פורסם
  • מחבר

מה ההבדלים ביניהם?

בחיים לא שמעתי על IOMEGA הזאת, זו חברה טובה? אולי אני צר אופקים אבל כשעוד התעסקתי עם כוננים קשיחים החברות השולטות היו SEAGATE (שתמיד סיפקה מוצרים באיכות מאוד גבוהה), WD (הותיקה, מצויינת גם כן אם כי נחשבה בעיני בעבר פחות אמינה) וסמסונג (שתמיד היו מאוד מאוד מהירים ולא יקרים בהרבה).

פורסם

Iomega לא מייצרים דיסקים קשיחים, זו מעין חברת מדבקה שמשתמשת בדיסקים של WD/Seagate/Samsung.

אין שום סיבה להימנע מהמוצרים שלהם מהסיבה הזו.

פורסם
  • מחבר

אז אני כבר מעדיף לקנות מהחברה המקורית, לא לשלם דמי תיווך ולהנות מהאחריות של חברה אמיתית ולא חברת "מדבקה". השאלה היא האם ה-SEAGATE הוא הכונן הכי טוב שאפשר לבקש בתקציב הנוכחי תחת הדרישות הנוכחיות.

פורסם

את הדיסק של Seagate אפשר לשדרג אם רוצים ממשק יותר מהיר מ-USB 2.0 (אופציה לחיבור ל-USB 3.0, eSATA או FW800).

הדיסקים של IOmega, כמו ש-Nike אמר, הם משתמשים בדיסקים של יצרניות ידועות.

הדגמים הספציפים האלה של IOmega תומכים רק ב-USB 2.0 ללא אפשרות שדרוג, בניגוד לכונן של Seagate.

פורסם
  • מחבר

יש הבדלים בביצועים? ברעש? כונן שקט ומהיר זה מה שחשוב לי, וכמובן אחריות. לא אכפת לי מהגודל, מהעיצוב, או מהאספקטים הדומים. רק שאני אדע שהמידע נשמר בצורה מאובטחת, שאני יכול לשלוף אותו במהירות ולאחסן לתוכו בלי לבזבז יום שלם, שלא יעשה רעש של מטוס סילון כלוא בכלוב פלדה. אם זה היה מארז, הייתי מבקש את ה-LIAN-LI או את המוצארט. אם זה היה רמקול, הייתי מבקש את ה-HARMON (שאלוהים יעזור לי, עד כמה שהרמקולים האלה מכוערים וגדולים, הם מוציאים סאונד חלומי). הבנתם את הרעיון.

פורסם

לא ראיתי אם רשמת באיזה ממשק חיבור אתה מעוניין..

פורסם
  • מחבר

על סמך מה אתה קובע את זה? עד כמה הוא מהיר? הוא נראה מעוצב לנוחות וניידות, אני לא מחפש אפסקטים כאלו (לא שאני אתנגד, פשוט כמו כל דבר אחר בחיים, יש משוואה שעל כל אחוז ניידות יורדים אחוז וחצי ביצועים, לפחות).

לא ראיתי אם רשמת באיזה ממשק חיבור אתה מעוניין..

USB 2.0

אין לי לוח שמתאים ל-3 ואני שנה הבאה בצבא אז כנראה שגם לא יהיה לי. עם זאת הבנתי שיש כוננים שתומכים גם ב-2 וגם ב-3.

פורסם

אם הוא לא יעזוב את הבית, אז מה מפריע לך חשמל נוסף?

פורסם
  • מחבר

כי אין לי עוד שקע וגם לא מקום לעוד מפצל.

פורסם

קצת סדר בדברים.. אין דבר כזה הפרש של אחוזים בניידות של כוננים. יש כונני 2.5 שאנשים מגדירים כניידים ויש כונני 3.5 שאנשים מגדירים כחיצוניים רגילים.

אם מלכתחילה אמרת שהכונן לא יעזוב את הבית ולא משנה לך המשקל שלו אז למה אתה מתעקש שלא יהיה חיבור חיצוני לחשמל? כונני 3.5 הרבה יותר משתלמים ביחס של גיגה לשקל.

שנית אין כוננים שתומכים גם USB 2.0 וגם USB 3.0, אלא פשוט מאוד כוננים שמציעים USB 3.0 יכולים לעבוד גם עם USB 2.0 כי הממשק בעל תמיכה לאחור.

מלבד זאת אלו לא החיבורים היחידים, יש גם eSATA שעד USB 3.0 היה החיבור השכיח ביותר בשביל ביצועים גבוהים באחסון חיצוני.

אולי תעיין קצת בסטיקי, יש הסברים על כוננים חיצוניים.. ותחליט מה המאפיינים שבהם אתה מעוניין (גודל תקן/ממשק וכו').

פורסם
  • מחבר

אין לי גם eSATA, ככה שאני מחוייב ל-USB 2.0.

כשאמרתי "ניידים" התכוונתי לכוננים שידועים בנפח ומשקל קטנים - וזו תכונה שלא מעניינת אותי.

כבר הסברתי למה חשוב לי שלא ידרש חיבור נוסף לחשמל - אין לי מקום למפצל נוסף בשל צפיפות יתר (כשמיקמתי את הספריות בחדר לא לקחתי בחשבון מקום להרחבה של יותר ממפצל אחד לחיבור החשמל, ובמפצל הנוכחי כל השקעים תפוסים, אין לי כוונה לשבור קירות כדי לעשות מקום למפצל נוסף, וחוטים יש לי מספיק גם ככה).

סה"כ מחפש כונן חיצוני מהיר, שקט ואמין.

פורסם

אתה לא מחויב לשום דבר.. עם bracket וחיבור SATA פנוי בלוח אפשר לקבל יציאת eSATA במחיר זול למדיי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים