עבור לתוכן

עזרה עם הצבא - קבעו לי אבט"ש חודש לפני השחרור

Featured Replies

פורסם
לפי מה שאני זוכר 45 יום לפני השחרור (אמל בנים) - יש פטור מכל תורנות/שמירה.

כן אני זוכר את החוקי שקר כלשהו שחילים "מבינים" מפליצים

ואז בוכים שהמפקדים לא שמים זין על ה"חוקים" האלו

למי שלא מבין אין חוקי וותק בצבא לסדירניקים -זה בולשיט אחד גדול

כן יש "חוקים" לא רישמים בין החילים שחלק מהמפקדים מעלימים עין מזה

אני מכיר אחד שקיבל כלא חודשים לפני השיחרור בגלל שה"לחץ בית" גרם לו לעשות שטויות

במיקרה שלי זה יצא רק שבועים ריתוק

אבל שחושבים על זה בגדול ממרחק של כמה שנים טובות מאז -זה פשוט טימטום אחד גדול

לא אוהבים צבא ?-גם אני לא את ההצגות \פטורים -תישמרו לקצין מיון למילואים

אני לא עשיתי יום אחד מילואים בגלל הצגה טובה ובגלל שישתחררתי טוראי (אחרי שרות מלא )

אבטחת ישובים לשבוע זה סתם בולשיט שחושבים כמה אנשים טוחנים במילואים

ועוד הרבה מגעים אחרי שפתחו עסק והקימו משפחה

אבל מה לעשות לחץ בית לפני השיחרור זה דבר טיבעי

• תגובות 50
  • צפיות 17.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם אני עשיתי אבט"ש, סה"כ אתה יכול להיענות ולסבול, תלוי במקום ובחבר'ה איתך.

לא תמות מזה, זה על בטוח, אתה פז"מניק ולא צעיר מת שזה עתה שלחו אותו לעשות אבט"ש.

אגב, אבט"ש עושים רק פעם אחת בשירות בממוצע.

פורסם
אני לא עשיתי יום אחד מילואים בגלל הצגה טובה

פשש איזה גבר אתה, יא אללה ::)

פורסם

גבר גבר :smile1:

פורסם

אתה מתגאה בזה? ???

פורסם

אני לא עשיתי יום אחד מילואים בגלל הצגה טובה ובגלל שישתחררתי טוראי (אחרי שרות מלא )

אנשים פה טוחנים את התחת, מזיינים להם במוח שהם לוחמים ובשם הלוחמנות טוחנים אותם למוות, ואתה עוד מרגיש עם זה טוב. אזרח למופת, באמת.

בקשר למילואים: זה תלוי בן כמה אתה ואיזה בן אדם אתה. יש כאלה ששמחים לעזוב הכל לאיזה חודש, ללכת למילואים, ולחזור כמו חדשים. יש כאלה שממש לא שמחים לעזוב את האשה והילדים לחודש.

חוץ מזה, את האבט"ש שלי עשיתי באמצע האימון מתקדם. בואו נגיד שאם לא בית דג'ן ובית פוריק ושכם שם למטה, הייתי אומר שאני בחופשה.

פורסם

כן אני זוכר את החוקי שקר כלשהו שחילים "מבינים" מפליצים

ואז בוכים שהמפקדים לא שמים זין על ה"חוקים" האלו

למי שלא מבין אין חוקי וותק בצבא לסדירניקים -זה בולשיט אחד גדול

כן יש "חוקים" לא רישמים בין החילים שחלק מהמפקדים מעלימים עין מזה

אני מכיר אחד שקיבל כלא חודשים לפני השיחרור בגלל שה"לחץ בית" גרם לו לעשות שטויות

במיקרה שלי זה יצא רק שבועים ריתוק

אבל שחושבים על זה בגדול ממרחק של כמה שנים טובות מאז -זה פשוט טימטום אחד גדול

לא אוהבים צבא ?-גם אני לא את ההצגות \פטורים -תישמרו לקצין מיון למילואים

אבטחת ישובים לשבוע זה סתם בולשיט שחושבים כמה אנשים טוחנים במילואים

ועוד הרבה מגעים אחרי שפתחו עסק והקימו משפחה

אבל מה לעשות לחץ בית לפני השיחרור זה דבר טיבעי

אני דווקא חושב שמילואים זה דבר טוב.

אני רק מחכה כבר לעשות מילואים אחרי שאני יסיים את השירות. אני אפילו יחזור עם חיוך :)

פורסם
אתה מתגאה בזה?

לא

אבל כן שמח שאני לא עושה מילואים -אני שנאתי את הצבא

פורסם

תמיד שמעתי על זה שמסתובב איפשהו בחור ששנא את הצבא. לא תיארתי שזה באמת אפשרי עד שקראתי את ההודעה שלך. מדהים.

פורסם

קרירין....

אני לא עשיתי אף פעם אבט"ש.

סגרתי 4 שבתות בכל 3 שנות השירות שלי (2 ריתוקים).

ושמרתי 3 או 4 פעמים.

לגבי ה"חוקים" המומצאים ... בד"כ הייתי מתייעץ עם הרס"ר לפני שהייתי שולח אנשים כמוך לפינה נידחת במדבר כדי "לאבטח" "ישובים" ומתקניים צבאיים "חשובים" (או במילים אחרות להתעדכן בעולם הקולנוע).

UMAD brah?

מה התחלתם לי עם הלחץ בית/שנאת צבא/מילואים?!

הבנאדם עומד להשתחרר בקרוב. יש מצב הוא טחן מים כל השירות ועכשיו רוצים לסחוט ממנו עוד טיפה (לא מספיק 3 שנים..לא לא).

-אתה מרגיש שהמפקדים שלך היו איתך בסדר אז תהיה בסדר איתם , נותן להם את האבט"ש הזה ונפרדים.

-המפקדים סתם נופלים עליך כדי לסגור פינות או חשבון אישי איתך אז אתה פונה לדברים הבאים:

1) פטורים שהופכים אותך ללא כשיר לשמירה: פטור נעליים, עבודה משרדית בלבד, אבק. (אל תדאג לגבי משפט במידה וירצו לשלוח בכוח - ברגע שיש לך פטור ביד אתה יכול לסרב להשפט בפני השופט המושחט ולהגיע להגיוני יותר.. זה יסתדר).

2) גימלים - ביקורופא,חר"פ, מיון , בבסיס (pros only). אני ממליץ על בקבוק נסטי עם תה חם בפנים - כמה שלוקים לפני הכניסה ללקיחת מדדים ואתה מסודר.

ישנן עוד דרכים אבל פחות אסתטיות.

3)בדיקת כשירות למטווח - מתי טווחתה בפעם האחרונה/רענון נשק/כל שאר ההדרכות - 3 חודשים עד 6 - בתוקף.

4)fuck the system - תסרב פקודה.. תמציא סיבה למשפט ואולי תצא מזה עם עונש קל יחסית.

choose your destiny

פורסם

אני ג'ובניק ואני משתחרר בעוד חודשיים, והיום קבעו לי שבוע אבט"ש חודש לפני השחרור.

זה קטע מסריח, אבל מעבר לזה רציתי לדעת אם אולי זה לא חוקי, או לחילופין מה תהיה הדרך הכי קלה לבטל את זה.

זה ברור שאני לא הולך לעשות אותו לא משנה מה (במיוחד שאין סיבה שאני אעשה את זה אם יש כל כך הרבה צעירים), השאלה היא אם יש דרך פשוטה לבטל את זה?(כמו חוק צבאי)

תודה!

הבנתי,ואתה רוצה שנעלה את הרמטכ"ל לכאן ונשאל אותו אם זה בסדר או לא?

פורסם

אני קיבלתי פטור משירות מילואים. לא הוצאתי פטור שלוש שנים ובסוף קיבלתי את הפטור הכי טוב שיש.

פורסם

אין שום חוק ושום תקנה לגבי זה, חייל אפשר להציב לשמור עד היום האחרון של השירות שלו. אחרת מה הטעם של 3 שנים? היו נותנים לך שנתיים ו-11 חודשים וחודש אחרון משחררים...

לגבי "החוקים", אז נכון, זה לא נראה טוב לשים סמ"ר באבט"ש רגע לפני שחרור...

אבל במקום להתבכיין פה, תלך ותבדוק, אולי יש חייל צעיר יותר ששכחו שלא עשה אבט"ש, דבר עם הרס"ר ויעזבו אותך לנפשך.

פורסם

מצטער להיות מגעיל -

אבל זה נשמע לי כמו "אוי אוי אוי, אני אתקע רחוק מהבית, ויהיה לי משעמם, ואני אפילו אצטרך לחתום על נשק ואפוד, והוא כל-כך כבד עם כל המחסניות האלו, ויהיה לי משעמם, ואני חייב מטען חירום לאייפון שלי ולחדש את מלאי סרטי הפורנו".

כולה אבט"ש בתנאי בית ז***ת, חייל אמיתי שיושב ורואה סרטים בעמדת שמירה עולה על טיל אם תופסים אותו, בחיאת ראבק - בתעסוקת מילואים האחרונה שלי (שזה "אבט"ש" של לוחמים) ישנתי במקרה הטוב 4 שעות ביממה, בלילות היו תקועים באיזו חיפו"ק של מעצרים הזויים, רועדים מקור עם נשק בהכנס והוידאו היחיד שראינו היה התמונה הירקרקה באמר"ל - ואני מדבר על חבר'ה בני 30+.

ד"א - היה כיף, כי אנחנו חבר'ה מגובשים שאוהבים לתרום, מקצוענים ושלא מפחדים מקצת עבודה.

אתה לעומת זאת תהיה עם פרצוף חמוץ כל האבט"ש כי אתה "פזמניק" וזה מתחת לכבודך.

פורסם

מצטער להיות מגעיל -

אבל זה נשמע לי כמו "אוי אוי אוי, אני אתקע רחוק מהבית, ויהיה לי משעמם, ואני אפילו אצטרך לחתום על נשק ואפוד, והוא כל-כך כבד עם כל המחסניות האלו, ויהיה לי משעמם, ואני חייב מטען חירום לאייפון שלי ולחדש את מלאי סרטי הפורנו".

חקוק בסלע

מעולם לא עשיתי אבטש. זה נשמע "פינוק"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים