עבור לתוכן

ubuntu 10.04 לא מזהה בהתקנה את אחד הכוננים שלי(שבו אני רוצה להתקין אותו)

Featured Replies

פורסם

הגרסה החדשה של אובונטו היא 10.10 (maverick)

היי, אולי כמה דברים שאפשר לנסות...

1. לגבי ה BIOS , בדקת שם שאתה לא עם IDE?

לבדוק את ה BIOS שאתה לא מוגדר בתור RAID בטעות. בדוק גם אם אתה ב ACHI,

2. בצע התקנה advanced text mode

3. אם כל זה לא עוזר, תוודא acpi=off לפני ההתקנה כאשר אתה מאתחל מה CD של ההתקנה (F6)

• תגובות 37
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הגרסה החדשה של אובונטו היא 10.10 (maverick)

היי, אולי כמה דברים שאפשר לנסות...

1. לגבי ה BIOS , בדקת שם שאתה לא עם IDE? לא עזר

לבדוק את ה BIOS שאתה לא מוגדר בתור RAID בטעות. בדוק גם אם אתה ב ACHI, לא עזר

2. בצע התקנה advanced text mode לא עזר

3. אם כל זה לא עוזר, תוודא acpi=off לפני ההתקנה כאשר אתה מאתחל מה CD של ההתקנה (F6) לא עזר

פורסם

תנתק את הכונן שעובד ותשאיר רק א הכונן השני. אובונטו נותן להתקין אליו עכשו ?

תחליף במקומות את 2 הכוננים. לאיזה אובונטו נותן להתקין עכשו ?

נראה לי זה קשור לאיך שאובונטו רואה את התוכן של הכונן ("כל הכונן תפוס אין לי מקום להתקין") או באג בהתקנה של אובונטו

פורסם
  • מחבר

עכשיו(כשניתקתי את הכונן) אני לא ראה אף כונן בהתקנה.....

פורסם

אני אישית הייתי חוזר צעד אחורה ומאתחל מוינדוס, לבדוק בתור מה מופיע שם הפרטישיין שאתה רוצה להשתמש בו.

אחרי זה הייתי מאתחל את המחשב עם gparted לראות מה היא תציג.

http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

שם אתה יכול לעשות כל דבר שקשור בפרטישנינג.

פורסם

ואתה רואה את הכונן ב fdisk -l ? יכול להיכנס אליו מהמנהל קבצים ?

פורסם
  • מחבר

אני אישית הייתי חוזר צעד אחורה ומאתחל מוינדוס, לבדוק בתור מה מופיע שם הפרטישיין שאתה רוצה להשתמש בו.

אחרי זה הייתי מאתחל את המחשב עם gparted לראות מה היא תציג.

http://gparted.sourceforge.net/livecd.php

שם אתה יכול לעשות כל דבר שקשור בפרטישנינג.

לא הבנתי אותך...

וכן בfdisk -l זה הכונן נימצא(צירפתי פלט של הפקודה מקודם)

מנהל הקבצים אני לא ראה אותו

פורסם

הצעתי שתיגש ללינק שנתתי לך תשתמש ב gparted תאתחל ממנו ותוכל משם לבדוק את הדיסק. התוכנה תוכל להציג לך ממשק גרפי לטיפול בפרטישנינג.

מכיוון שלא עולה לך דרל ממשק ההתקנה של אובונטו, זה מה שהייתי עושה, בודק דרך Gparted.

אף הייתי מנסה דרך gparted להקצות את הפרטישין שמיועד לטובונטו על אותו הדיסק כ EXT.

בכל אופן, רצוי לגבות את המידע שיש לך כרגע על ה NTFS לפני שתיגש לפעולות התקנה וכדומה.

פורסם
  • מחבר

טוב Gparted מזהה את הכונן עשיתי פורמט למחיצה שאני רוצה להתקין עלה(מערכת קבצים EXT3 וגם עם EXT4) אבל עדין ההתקנה הדפוקה הזאת לא רוצה לזהות את הכונן

פורסם

נראה לי כמו באג באשף התקנה

אם תדווח אותו למפתחים של אובונטו הם יוכלו לתקן אותו באובונטו הבא. תשאל בפורומים הרשמיים של אובונטו באנגלית כדיי לקבל עזרה וכדיי לבדוק אם ואיך לדווח את זה למפתחים

אתה יכול להתקין את אובונטו במקום אחר (שבו הוא כן מאפשר) ואז להעביר אותו

אתה יכול לנסות מערכת אחרת במקום אובונטו

פורסם

נראה לי כמו באג באשף התקנה

אם תדווח אותו למפתחים של אובונטו הם יוכלו לתקן אותו באובונטו הבא. תשאל בפורומים הרשמיים של אובונטו באנגלית כדיי לקבל עזרה וכדיי לבדוק אם ואיך לדווח את זה למפתחים

אתה יכול להתקין את אובונטו במקום אחר (שבו הוא כן מאפשר) ואז להעביר אותו

אתה יכול לנסות מערכת אחרת במקום אובונטו

למה כבר לוותר?

אין מה להפסיד.

yakir8 אנא שלך את פרטי לוח האם שלך אם אפשר גם את ההארדיסק, נראה מה אפשר עוד לנסות.

פורסם
אז אתה יושב עכשיו בבית ומנסה להתקין אובונטו ונתקל בבעיה שהוא נתקל בה, , מוותר וניגש לדווח למפתחים? יוצא מתוך הנחה שאין מה לעשות ומחכה שמישהו מהמפתחים יגיב לך או יוציא תיקון לבאג שאתה בכלל לא בטוח שזו הבעיה? זה כמו להגיד נכנעתי.

לדעתי אתה היית יושב עד שהיית מוצא פתרון וגורם לדיסק לעבוד נכון? :-)

. יכול ואני טועה, אבל אין מה להפסיד.

דיי מובן שיש כאן באג, כדיי שהבאג יתוקן צריך לדווח אותו. זה לא רק בשבילך אלא בשביל כל המשתמשים של אובונטו

אני לא רואה דרך אחרת להתקין את אובונטו חוץ מלהתקין למקום אחר ואז להעביר ידנית לכונן הזה

ואני גם לא קולט למה ההתעקשות הזאת אל אובונטו. יש מלא מערכות אחרות שיכול להיות יעבדו ללא בעיה ויעשו את מה שרוצים מהם

פורסם

חחח, יכול ואתה צודק.

בכל אופן פתרון ידוע לבעיה של חוסר זיהוי SATA:

כאשר אתה מאתחל מדיסק ההתקנה של אובונטו לחץ F6, תופיע לך השורה של ה GRUB, שם תצטרך להוסיף בסוף השורה

pci=nomsi

כך היה גם עם אחד המחשבים שלי.

מקוה שזה אולי יעזור.

פורסם
  • מחבר

לוח אם GA-MA78LMT-US2H

פורסם

אני מניח שה pci=nomsi לא עזר..?

שים לב שיש לך שם אזהרה ב fsdisk -l שבד"כ לא צריכה בכלל להדאיג (Partition 1 does not end on cylinder boundary)

אבל במקרה שלך זו יכולה להיות הבעיה שאובונטו בגלל זה לא עובר validating check על הכונן.

ה NTFS הראשון שיש לך מתחיל ב 1 עד 13, שים לב פרטישיין 2 גם מתחיל ב 13 ולא ב 14 .

תוכל לוודא באמצעות sfdisk -uS -l לכונן המדובר.

תריץ פעם אחת e2fsck על הכונן לתקן "שגיאות" אם קיימות.

אם לא עזר, מציע אם כך להעתיק את הפרטישינים למיקום זמני, פרמט מחדש והעתק אותם חזרה אחרי שהתקנת את אובונטו...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים