עבור לתוכן

דיסק חיצוני שמתחבר לרשת

Featured Replies

פורסם

מה בדיוק הוא מדמה?

הוא לא מדמה כלום.

נותן לך שירות אחסנת קצים, נותן לך במקרה שאתה מעוניין שירות הדפסה.

ומה הקשר בדיוק לWAN?

שרת יכול להיות גם ברשת LAN (ורוב השרתים עובדים ברשת LAN, כולל השרתים של מיקרוזבל).

פורסם

אני יברר את זה עם ההנדסאים האחרים אצלינו ,

לא יכול להיות שכולם יטעו

בכל מקרה , יכול להיות שאני טועה

אם כן , אני ישמח ללמוד דברים חדשים

בכל מקרה אני לא בטוח , כי זה פתוח לדיון ,

אם אתה רוצה אני ייתן לך את התשובה שהם נתנו לי ,

פורסם

אז זהו ,

שאני לא מדמיין שרתים ,

אני עובד איתם יום יום , זאת העבודה שלי

הנדסאי רשתות ותוכנה MCITP

אתה יודע מה זה NAS ?

Network attached storage ,

הסבר בלינק הבא :

http://he.wikipedia.org/wiki/NAS

במילים קצרות , זוהי מערכת שיכולה להיות מותקנת על "רכיבי אחסון ! "

מודם וראוטר ( למרות שאתה כ"כ רוצה לדעת ) אינם רכיבי אחסון , וגם כנראה לא יהיו ,

אמנם יש להם זיכרון FLASH מאוד מאוד נמוך כדי לאפשר גישה לממשק GUI עלוב וחסר משמעות יותר מהממשק של WINDOWS PE

הרי לש"שרתים" הללו ( או איך שאתה לא קורא להם ) שאנחנו קוראים להם מודמים וראוטרים יש יכולת שימוש בשירות ה-PXE Service Point אבל זה לא אומר

שהם יכולים לתת שירותי רשת הכוללים GPU UO Domain controllet " IIS " וכד'

ובטח ובטח שזה לא שרת אחסון ,

"... אני עובד איתם יום יום...", זאת בדיוק הבעיה עם נקודת המבט שלך. בגלל שאתה עובד יום יום עם שרתים מסויימים, שנועדו לתת מענה לצורך מסויים אתה מקובע על תפיסה ופתרון ספציפים.

הרי אתה בעצמך קישרת להגדרה של NAS ואפילו טרחת לפרש עבורנו את ראשי התיבות. הרי המוצרים עליהם מדבר השרשור הזה הם בדיוק NAS, על פי הגדרתך שלך.

וכמו שכתבתי, גם שרתי האיחסון הביתיים כבר יודעים לעשות הרבה מעבר להיותם "רק" שרתי קבצים.

לפי האבחנה שאתה מנסה לתת הרי ששרת בודד של עסק קטן הוא לא שרת כי רק למערך שכולל מספר שרתים ב-Cluster עם וירטאליזציה מותר להקרא כך. אז איפה הגבול?

האם סוזוקי אלטו היא לא מכונית רק בגלל ש-BMW 740 היא מכונית?

פורסם

"... אני עובד איתם יום יום...", זאת בדיוק הבעיה עם נקודת המבט שלך. בגלל שאתה עובד יום יום עם שרתים מסויימים, שנועדו לתת מענה לצורך מסויים אתה מקובע על תפיסה ופתרון ספציפים.

הרי אתה בעצמך קישרת להגדרה של NAS ואפילו טרחת לפרש עבורנו את ראשי התיבות. הרי המוצרים עליהם מדבר השרשור הזה הם בדיוק NAS, על פי הגדרתך שלך.

וכמו שכתבתי, גם שרתי האיחסון הביתיים כבר יודעים לעשות הרבה מעבר להיותם "רק" שרתי קבצים.

לפי האבחנה שאתה מנסה לתת הרי ששרת בודד של עסק קטן הוא לא שרת כי רק למערך שכולל מספר שרתים ב-Cluster עם וירטאליזציה מותר להקרא כך. אז איפה הגבול?

האם סוזוקי אלטו היא לא מכונית רק בגלל ש-BMW 740 היא מכונית?

אני יכול לתת לך גם דוגמא הפוכה לדוגמת ה"מכוניות" שנתת לי ,

למה לרכב קטן ( בלי תחת (בג'אז) מאחורה ) קוראים אוטו , ולמה לרכב גדול עם בגאז' גדול קוראים מכונית ?

יש הבדל ואילו בקטנה בכל מקרה ...

קודם כל שתבין - מערך שרתים לא אומר שהם ב-Cluster , Cluster זה כבר משהו אחר שאני לא ייכנס לזה כאן

אך , מערך שרתים נקרא בשפה המקצועית Forest , בעברית ( יער )

זה ששרתים נמצאים ב-Cluster לא אומר שמדובר בשרת וירטואלי , שרת וירטואלי זה שרת שמותקנת עליו תוכנת Vmware המאפשרת הפעלת

מערכות הפעלה נוספות ( באם השרת שלך קיימים משאבים נוספים לניצול ) , כל המערכות הפעלה שיהיו מותקנות דרך Vmware יקראו "שרתים וירטואלים"

אין בזה שום טעם חוץ מארגון שרוצה לחסוך במקום , כי אתה יודע , כל ריבוע של ריצפה קטן וכל ארון בחוות שרתים ( אולם שרתים ) עולה כסף לשכירות

הכרטיסי רשת של אותו שרת יהיו ב-Bridge עם המערכת הוירטואלית , ( רק שתדע על מה מדובר )

ואין דבר כזה שרת ארגוני קטן , כמו שאתה הולך לקנות מחשב עם ביצועיים שונים למטרות שישמשו אותך ,

כך אותו ארגון קונה מחשב מסויים עם קיבולת ונתונים מספיק גבוהים כדי שיהיה אפשר לייחס חשיבות לשירותים כגון IIS DNS DHCP LDAP וכד' ,

---- אם תרצה לדעת יותר אז סבבה ----

יחד עם זאת :

האם בניין מגורים יכול להיות אוהל וההפך ?

הרי באוהל אתה יישן , אוכל לפעמים שותה קורא ספר וכד'

גם בבניין מגורים אתה עושה את אותו דבר , יושן אוכל שותה וקורא ספר ,

הדוגמא שנתת איננה טובה ,

זה שיש לו כנפיים , הוא עף בשמיים לא אומר שזה ציפור , זה יכול להיות מטוס או זבוב ...

יש הבדל עצום בין רכיב תקשורת שנותן שירות רשת כלשהו , לבין שרת ( כמובן שמחשב PC יכול לעשות הסבה לשרת )

בכל מקרה אני יבדוק זאת , כבר אמרתי את זה ,

ואני יחזיר לך תשובה ...

רק אם אתה באמת מעוניין לשמוע תשובתם של אנשים אחרים , תן לי הודעה בפרטי אני יברר את זה ,

באם אתה מהאנשים שמקובעים על מה שהם חושבים אז סבבה , אין לי בעיה ...

אין צורך להמשיך ...

פורסם

אוטו (קיצור של אוטומוביל) זאת מילה נרדפת למכונית.

ולא משנה אם יש בגז מאחורה או לא.

יער, זה סך הכל תיאור של מיקרוסופט הקשור לטכנולוגית האקטיב דירקטורי שלהם. אין לזה שום קשר למושג שרת.

אתה רוצה להגיד לי ששרת NAMESERVER או שרת דואר שלא נמצאים ביער, אינם שרתים?

אם כן אז 99 אחוז משרתי האינטרנט, כולל הגדלוים ביותר, אינם שרתים.

בכל מקרה בעברית, מי שנותן שירות נקרא שרת.

ולא משנה הגודל שלו, לא משנה איזו מערכת הפעלה יש עליו (למרות שמאוד כדאי שהיא לא תהיה מערכת של מיקרוסופט).

פורסם

מבלי לזלזל בך או במי שתתייעץ, חס וחלילה, אינני זקוק לאישור בעניין. דעות, לעומת זאת, אני תמיד מוכן לשמוע. אם יש להם הסבר מעניין תמיד טוב לשמוע את דעת אחרים. כמובן שלא חייבים להסכים, אבל לשמוע זה תמיד מועיל.

ולגבי הדוגמה שרשמת, היא דווקא מצויינת. גם בניין רב קומות וגם אוהל שניהם בית. כל אחד משמש למטרתו כבית עבור צרכנים שונים ובתנאים שונים, אף אחד מהם לא פוגע בחשיבותו של האחר.

מה שחשוב זאת המהות ולא השם.

פורסם

אני לא באמת הולך "לברר" את זה ,

אין לי זמן וכח לשטויות כאלה ,

בכל אופן ,

תחשוב מה שבאא לך

פורסם
  • מחבר

חברים יקרים, אחרי כל הויכוח הארוך למדתי הרבה ותודה.

מה שעדין לא הבנתי זה מה אני אמור לקנות?

אני מחפש שטח אכסון הכי פרמיטיבי בעולם - פשוט להיכנס לתקייה ולדעת שיש לי שם 2TB פנויים זה הכל.

תודה רבה.

פורסם

אז תוסיף דיסק קשיח. יש לך מומלצים בסטיקי.

ואם אתה מעוניין בחיצוני אז תצטרך לקבוע איזה ממשק זה יהיה.

פורסם
  • מחבר

כל הרעיון שזה יהיה לא רק לי אלא גם למחשבים אחרים במשפחה ובנוסף ישמש כ-Backup למקרה שאחד המחשבים ימות, כלומר שלא יהיה קשור למחשב ספציפי.

מה הכוונה לבחור ממשק?

פורסם

תחזור בבקשה לעמוד הראשון של הדיון ותכנס לקישור שבהודעה שלי. יש שם מגוון דגמים (אתה יכול כמובן לחפש גם בחנויות אחרות).

המכשירים מסדרת BlackArmor של Seagate הם כנראה אלו שיתאימו לצרכים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים