עבור לתוכן

הוספת שני דיסקים במערך RAID1 למחשב

Featured Replies

פורסם

חג שמח לכולם

אני מעוניין להוסיף למחשב שני דיסקים (2TB HD203WI Samsung) במערך RAID1 שישמשו לצורך אחסון מידע בלבד.

יחד עם זאת ברצוני להותיר את הדיסק הקשיח הקיים (WD 500GB WD5000AAKS) עליו מותקנת מערכת ההפעלה (VISTA).

לוח האם שברשותי הינו ASUS P5N-D .

אשמח לקבל עצות כיצד להוסיף את שני הדיסקים החדשים מבלי לסכן את המידע שבדיסק הקיים הכולל את מערכת ההפעלה?

פורסם

אתה יכול לנתק את ה-500GB בזמן שאתה יוצר את המערך על שני ה-2TB..

ובמקום ה-203WI לך על ה-204UI החדשים יותר, אלא אם כן כבר קנית אותם.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

טרם רכשתי.. אני רואה שהחדשים אף זולים יותר. מה עיקר ההבדל ביניהם?

לגבי חיבור הדיסקים אני אפרט מה בכוונתי לעשות:

1.אנתק את ה-500GB

2.אחבר את שני החדשים (נאמר ל-SATA3 ו- SATA4) ואגדיר בביוס את שני החיבורים הללו בלבד כ- RAID Enabled

3.אגדיר ב- NVIDIA RAID Utility מצב Mirroring עם Striping Block של 128KB (אגב לא ברור מדוע בשלב זה בתוכנה מופיעה קטגוריה SLAVE/MASTER )

האם כעת נותר לי רק לחבר מחדש את ה-500GB ל SATA1?

פורסם

ההבדל העיקרי הוא שבכל פלטה ניתן לכתוב יותר מידע.. 667GB מול 500GB של כוננים מהדור הקודם. זה משפיע על צריכת חשמל, רמת רעש, ביצועים, עלות.. תאורטית ההשפעה היא חיובית לגבי כל האספקטים הנ"ל, בפועל עדיף לבדוק מבחני ביצועים ברשת.

אתה יכול לראות ביקורות של שניהם ב-SPCR בקישורים הבאים:

http://www.silentpcreview.com/samsung-f4-seagate-xt-2tb

לגבי ה-RAID.. בגדול כן.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

פעלתי בדיוק כפי שרשמתי בהודעה הקודמת.

הדיסקים החדשים מזוהים בביוס וכך גם מערך הרייד אך מערכת ההפעלה (ויסטה) לא מזהה דיסק קשיח נוסף ב"ניהול דיסקים".

שכחתי משהו?

פורסם

תגיע למנהל הדיסקים, צור מחיצה, בצע פורמט וכו'.. מה שצריך כמו דיסק קשיח חדש.

פורסם
  • מחבר

כפי שציינתי מנהל הדיסקים כלל לא מזהה אותו וכך גם במנהל ההתקנים (רואים רק את הדיסק הישן)

פורסם

אם כבר בנית את המערך אז מערכת ההפעלה לא אמורה לזהות שני דיסקים אלא כביכול דיסק אחד שהוא המערך.

פורסם

תבדוק באתר של הלוח אם אם צריך(וישנם שם) דרייברים לרייד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים