עבור לתוכן

פיענוח תמונה - מהו המתקן שנמצא לי במחשב? נדמה שזה קשור לקירור

Featured Replies

פורסם

שלום.

סליחה על הבורות, אבל האם מישהו יכול להגיד לי מהו המתקן (מכשיר) שנמצא במחשב שלי (מחשב שרכשתי ממכר)?

אציין שהמכשיר לא מחובר ללוח האם:

וכפי שאפשר לראות הוא יושב מתחת לכונן ה DVD.

הנה תמונה:

P39877200.jpg

P39902901.jpg

P39903302.jpg

P39903703.jpg

פורסם

אני לא לחלוטין בטוח אבל זה נראה כמו בקר מאווררים כלשהו,

כנראה הכפתורים שיש לו בחזית נועדו בשביל לכבות/להחליש את המאווררים שמחוברים אליו.

אבל זה די ניחוש, אז אולי אני ממש טועה.

פורסם
  • מחבר

אז זהו, יש לי הרגשה שזה קשור לקירור. אני פשוט לא בטוח :nixweiss:

פורסם

זה בהחלט נראה כמו בקר מאווררים.

אתה מחבר אליו את המאווררים (בהתאם לכמות החיבורים שיש עליו) וכך יכול לשלוט על מהירותם באמצעות פוטנציומטר.

לפי זה שיש לו מסך אני משער שהוא גם מציג נתונים כלשהם, לדוגמה טמפ' ו/או הסל"ד של כל מאורר, והשליטה על המאווררים נעשית דרך תפריטים המוצגים על המסך.

כהערת אגב, הרבה משתמשים בבקר מאווררים בשביל שקט. מורידים את הסל"ד כשהמחשב במנוחה ומגבירים אותו במאמץ (לדוגמה משחקים) כדי לקבל קירור טוב יותר. אני אישית בדעה קצת שונה וחושב שאפשר להשיג מערכת מאווררת היטב ושקטה באמצעות 2-3 מאווררים המסתובבים על סל"ד קבוע וממוקמים במקומות אסטרטגיים בלי כל "הרעש והצלצולים" הנלווים. מצד שני, כבר יש לך כזה אז אולי תוכל לנצל אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!!

אז השאלה עכשיו היא....... איך.... איך מחברים? פשוט להוציא את המאווררים מהחיבור שלהם ללוח אם ולחבר אל המכשיר?

פורסם

תלוי איזה חיבורים יש לו (4 פינים או 3 פינים), אבל כן, אתה מנתק את המאוררים מלוח האם ומחבר אליו.

חשוב: במאווררים הכוונה למאווררי המארז ולא למאוור גוף הקירור של המעבד ו/או ספק הכוח (אם קיים בספק חיבור כזה). נכון שעקרונית ניתן גם לחבר את מאוורר גוף הקירור של המעבד לבקר המאוררים אך אני לא ממליץ לעשות את זה מכיוון שכאשר הוא מחובר לחיבור הייעודי שלו תוכל לקבל התראה במקרה (הקלוש) שהוא פתאום יפסיק להסתובב. לדעתי זה חשוב.

פורסם

לפי איך שזה זה נראה זה אכן בקר מאווררים..שמציג RPM או טמפ'..

איזה מארז זה בדיוק ? לא רשום על המכשיר דגם או חברה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים