עבור לתוכן

Win 7 64, אבל איזה גרסא?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מפרמט את המחשב בקרוב, החלטתי שאני מחליף את הXP הישן והטוב בWin 7.

לאור המפרט שלי (E8400, 4GB) הבנתי שגרסאת ה64 ביט עדיפה.

כשבאתי לבחור איזה גרסא (Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate) איבדתי כיוון.

עשיתי חיפוש בפורום אבל לא מצאתי תשובה. הסתכלתי גם על הטבלה בויקיפדיה ולא הצלחתי להבין מה עדיף בשבילי.

אשמח אם תעזרו לי בבחירה. ;)

פורסם

גרסת Enterprise היא רק לארגונים ולא נמכרת לאנשים פרטיים.

ההבדלים הם רק בהיצע התכונות והיישומים הנלווים. ליבת המערכת זהה כמובן ולכן אתה צריך לבחור את המערכת שמכילה את כל התכונות והיישומים שאתה צריך (ולשם כך הטבלה שבה עיינת).

לרוב הגדול של המשתמשים הביתיים גרסת Home Premium היא המתאימה ביותר.

פורסם
  • מחבר

אז ה-Enterprise ירד מהפרק.

היישומים והתכונות שמצויינים בטבלה לא אומרים לי הרבה, לכן אני לא יכול להחליט אם יש לי צורך בהם או לא.

תוכל אולי להסביר לי בקצרה מהם ההבדלים העיקריים בין Home Premium/Professional/Ultimate כדי שאגיע להחלטה?

תודה על העזרה ושבת שלום :).

פורסם

ההבדלים הם בדיוק אלו שמצוינים בטבלה. אני לא יודע איך להסביר אותם באופן ברור יותר מאיך שהם מוצגים שם.

לדוגמה, ההבדל בין גרסת ה-Home Premium וה-Professional נוגעים בעיקר לתכונות/יישומים שמכוונים לקהל "עסקי" יותר באופיו ולכן נמצאים בגרסת ה-Business.

גרסת ה-Ultimate מכילה את כל התוכניות והיישומים של Windows 7 - חלקן הגדול מאוד מיותרות למשתמש ממוצע ולכן כדאיות קנייתה לאור המחיר מוטלת בספק.

בקיצור, אם אתה לא יודע מה אתה צריך, כנראה שגרסת ה-Home Premium היא המתאימה לך כי היא מכילה כל מה שמשתמש ממוצע צריך.

פורסם
  • מחבר

ובמידה והמחיר לא משחק תפקיד, יש טעם ללכת על גרסאת ה-Home Premuim ולא על ה-Ultimate שמכילה את כל התוכניות והיישומים של Windows7, כפי שאמרת?

בטבלה רשומים לא מעט יישומים הקשורים לאבטחה שאינם כלולים ב-Home Premuim, כמו Encrypting File System, AppLocker. יכול להיות שגרסא זו מאובטחת פחות?

פורסם

פשוט תשאל את עצמך איזה כלים אתה צריך ובאיזו גרסה יש אותם.

המערכת לא פחות או יותר מאובטחת בין המהדורות השונות. ליבת וארכיטקטורת המערכת זהה. בסך הכל ההבדלים מתבטאים ביכולות נוספות שיש בחלק מהמהדורות בתחומים שונים. חלק גדול מהם אתה יכול להוסיף גם ככה בעזרת כלים של צד-שלישי (שבחלק מהמקרים עדיפים על הכלי המובנה) - לדוגמה הצפנה.

פורסם

Professional יספיק לך . :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אסתכל לעומק בטבלה ואראה מה אני צריך ועל מה אפשר לוותר.

תודה רבה על העזרה :)

שבוע טוב

פורסם

דרך משרד החינוך זה 60 ש"ח לאולטימט כך שלא נשאר ספק.

אם אתה רוצה הסבר נוסף צור קשר בפרטי

פורסם

פרט נמק והסבר..

פורסם

בהודעה פרטית בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים