עבור לתוכן

מהי תוכנה לניקוי הרג'יסטרי המומלצת ביותר לדעתכם?

Featured Replies

פורסם

בס"ד

שלום. אני מחפש תוכנה טובה (ורצוי חינמית, אבל לא חובה) לניקוי הרגיסטרי, וקבצים מיותרים. מהי התוכנה המומלצת ביותר?

פורסם

CCleaner

חינמית, אמינה וגם מנקה עוד הרבה יותר ..

http://www.piriform.com/

פורסם

מומלץ לא להשתמש בכלים לניקוי ה-Registry. הסיכון שבשימוש בהם עולה עשרות מונים על התועלת האפשרית, שבמקרה הטוב ניתן להגדיר אותה כזניחה.

בקשר לתוכנה לניקוי קובצי "זבל", אני מחזק את ההמלצה על CCleaner (שאותה ניתן להוריד גם מהמדור 'תוכנות מומלצות של HWzone')

פורסם
  • מחבר

בס"ד

תודה על התגובות. הבעיה שלי היא כזאת. יש לי לקוח, והוא מבקש ממני כל חצי שנה (+-) להתקין לו מערכת הפעלה מחדש. הדבר היחיד שהוא עושה עם המחשב זה שימוש ב EMULE (וגם קצת חדשות וזהו)

כל חצי שנה המחשב שלו פשוט מתחיל לעבוד לאט מאוד (באינטרנט בלבד), לוקח 2 דקות לדף הבית לעלות. יש לו אנטיוירוס NOD32, והוא שואל אותי "למה?"

אני לא יודע מה להגיד לו באמת, מצד אחד אני לא רוצה סתם להגיד לו שטויות, מצד שני אני רוצה באמת לעזור לו. אז בבקשה תעזרו לי. תודה למגיבים

פורסם

ראשית, לא צריך כל פעם להתקין מחדש, אפשר לקחת גיבוי של התקנה נקיה וכל חצי שנה לטעון את הגיבוי ולהתחיל מחדש

אם זה עושה לו טוב ...

אבל כמובן שלפני כן יש צעדים פחות דרסטים ויותר מהירים כמו לנקות את המערכת והדפדפנים מקבצים זמניים, לוגים ועוד,

ואת זה עושה CCleaner מצוין.

כמו"כ אפשר לבדוק את רמת הפרגמנטציה של הקבצים על הדיסק, שזה בדר"כ מאט מאד את זמני התגובה,

ואת זה ניתן לעשות בעזרת defraggler.

רצוי גם לבדוק איזה תוכנות וכמה עולות עם המערכת ולהסיר את כל אלו שאין צורך בהן וסתם מאיטות את המערכת,

ובמקרה שלך הן כנראה גם רוגלות שעושות עוד כמה דברים לא טובים. תוכנה טובה לצורך זה: What's running

אגב CCleaner מציעה לגבות את כל ערכי ה Registry שהיא עומדת להסיר, ואם יש בעיה קל מאד לטעון אותם בחזרה.

אבל זה פחות חשוב משני הצעדים הקודמים.

פורסם
אני לא יודע מה להגיד לו באמת, מצד אחד אני לא רוצה סתם להגיד לו שטויות, מצד שני אני רוצה באמת לעזור לו. אז בבקשה תעזרו לי. תודה למגיבים

אולי תגיד לו סוף-סוף את האמת - "מערכות Windows מאבדות יכולות וביצועים לאורך זמן." ו- "אצל מערכות הפעלה אחרות זה לא כך (לדוג' הפצות הגנו לינוקס)."

פורסם

לדעתי התוכנה Registry Mechanic

ו RegistryBooster עושות עבודה מעולה בכל מה שקשור לרג'סטרי.

הם עולות כסף , השאלה היא , עד כמה זה חשוב לך.

CC החינמית גם תוכנה מעולה ונותנת תוצאות סבירות ביותר למשתמש הממוצע.

פורסם

תסלחו לי, אבל זה בולשיט אחד גדול.

למה שלא תסביר לבן אדם איך להשתמש במחשב?

פורסם

^1+.

הדבר היחיד שהוא עושה עם המחשב זה שימוש ב EMULE (וגם קצת חדשות וזהו)

אם לצורך כך אתה מחפש תוכנות "קסם" כלשהן אז דע שלא תמצא. מי שאלו השימושים שלו במחשב מסכן את המערכת בעצם הפעולות שהוא מבצע (רוב המזיקים, תוספי ActiveX, פה אני מניח שהוא על IE אולי אפילו 6, וכו' חודרים ומותקנים ביוזמת המשתמש ה"תמים") שום מערך תוכנות לא יגן עליו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים