פורסם 2010 בדצמבר 114 שנים שלום.לא מזמן שאלתי שאלה דומה, אבל המצב השתנה - אז סליחה. יש במחשב שלי 2 כוננים. אחד מהם קטן מאוד, ועליו רק מערכת ההפעלה (Win7). השני - גדול, ועליו אני מאכסן את קבצי המוזיקה, סרטים, תמונות, ומסמכים. חשוב. ארצה להתקין על הכונן הזה (השני) Ubuntu. השאלה שלי היא האם זה אפשרי להתקין Ubuntu, ובו זמנית לשמור על הכונן כזמין עבור Windows. תודה מראש!!! (וסליחה)
פורסם 2010 בדצמבר 114 שנים כל כונן מפורמט למערכות קבצים מסוימות. כל מערכת הפעלה צריכה כונן אחד או יותר לעצמה, אם מערכת קבצים מסוימתוינדוס :חייבת להיות מותקנת ב ntfs, fat32, exfatתומכת בצורה מלאה ב ntfs, fat32, exfatתומכת לקריאה בלבד ב ext2/3 אחריי התקנת דרייבר (תמיכה ב ext4 לא בהכרח עובדת)אין תמיכה במערכות אחרותלינוקס :חייבת להיות מותקנת במערכת קבצים ext2/3/4 וכמה אחרות של לינוקס *תומכת בצורה מלאה ב ntfs, fat32, ext2/3/4, כמה אחרות של לינוקסאין תמיכה ב exfat (קיים דרייבר אבל אאלט הוא לא עובד)בדרך כלל מתקינים לינוקס בכונן ext3 או ext4האפשרויות שלך לקרוא את הכוננים יהיו בהתאמה לאיך שהם מפורמטים. השילוב שנותן מקסימום גישה לכל המערכות הוא :וינדוס אל ntfsכונן לקבצים שלך ntfsלינוקס אל ext3מוינדוס יש גישה מלאה לקבצים וגישה לקריאה בלבד לכונן של הלינוקסמלינוקס יש גישה מלאה לכל הכונניםהכונן קבצים שיש לך עכשו הוא כנראה ntfs. לא ניתן להתקין לינוקס אליו כמו שהוא, אתה תצתרך לעשות כונן נפרד ללינוקס* לינוקס צריכה כונן נוסף לזיכרון וירטואלי (ניתן להסתדר בלי אם יש לך כ 2G ram או יותר אבל מומלץ שיהיה בכל זאת) ו/או לתמיכה ב hibernate. הכונן הזה (בגודל כ 1 - 2 G) לא מפורמט ולא ניתן להיכנס אליו בצורה רגילה לא מוינדוס ולא מלינוקס
פורסם 2010 בדצמבר 314 שנים מדריך נחמד שנתקלתי בו:http://lifehacker.com/5702815/the-complete-guide-to-sharing-your-data-across-multiple-operating-systems?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+lifehacker%2Ffull+%28Lifehacker%29
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.